Koti ja sisustus

Sauna nyt – Tutustu Asuntomessu-kohteiden saunatiloihin!

Teksti: Anna.fi

Ajankohtaisimmat saunat tehdään yksinkertaisilla muodoilla ja vahvoilla materiaaleilla. Mallia näyttävät asuntomessutalomme Maja Hyvinkäällä ja Aeroc kivitalo Louhi Tampereella.

Majan sauna

Yksinkertaisesti kaunis

Majan saunatilat on hahmotellut ja lähes kokonaan myös rakentanut talon taitava isäntä Tamio Salminen. Inspiraation lähteenä toimi Avanto-arkkitehtien Kyly-sauna.

Majan sauna

Pukuhuoneen, saunan sekä suihkutilan seinät ja katto on tehty erikoissahatusta kuusilaudasta. Niukka materiaalipaletti jatkuu vahatussa betonilattiassa, lisänä on käytetty aineetonta lasia sekä mustaksi petsattua viilua. Porrasmaiset lauteet, kuten myös muut detaljit on työstetty harkiten ja äärettömän kauniisti.

Majan sauna

Sadesuihku ja hanat Steinberg, lasiseinä ja -ovet Lasina, Monilith-kiuas Kiuas, huomaamattomat led-valaisimet Winled. Kaapit Keittiömaailma, pyykkipussi Formverk, pyyheliinat
Lapuan Kankurit, virkattu pussi ja matto Mirella Melander-Salminen, saunakosmetiikka on Marimekon ja Aesopin yhteistyötä.

Tutustu saunaan Hyvinkään asuntomessuilla 12.7.-11.8.2013. Lammi-Kivitalo Maja, kohde 25.

Tummanpuhuvaa kylpytunnelmaa

Sisustusarkkitehti Nina Riihimäen perheelleen suunnittelemassa Louhi-talon saunatilassa on pelattu vahvalla materiaalitunnulla ja suurilla harkituilla vedoilla. Sauna- ja suihkutilat liukuvat yhteen, sillä vaihtelevat, mutta silti yhtenäiset materiaalit jatkuvat tilasta toiseen. Suihkutiloissa käytetty laastipinta toistuu saunan betonista valetun laudeporrastuksen pinnassa. Musta puupaneeli puolestaan verhoaa katon ja saunan seinien yläosan.

Louhi

Lattiaan suihkujen alle on tehty käytännöllinen upotus puista lattiaritilää varten. Lämpimämmän oloisessa pukeutumistilassa elementit on järjestetty hieman toisin: pitkän, betonista valetun penkin taustana on lämpimän ruskea panelointi. Yksinkertaisten koukkujen rivistö jatkuu koko seinän leveydeltä.

Louhi

Vahatut betonilattiat Sika Flooring, laastipinnat Belle Arti, suihkusekoittajat Oras, puutyöt Lopen rakennuspuu ja pyyheliinat Lapuan Kankurit.

Louhi

Tutustu kohteeseen Asuntomessujen verkkosivuilla

Teksti: Ulla Koskinen
Kuvat: Pauliina Salonen

Deko 6/2013

X