Ella Kanninen iloitsee, että löysi itsestään uutta luovuutta keski-iässä.
Ella Kanninen iloitsee, että löysi itsestään uutta luovuutta keski-iässä.
Koti ja sisustus

Seura: Kun Ella Kanninen remontoi, mies tekee ruokaa ja hämmästelee – ”Jos minä onnistun, onnistuu kuka tahansa”

Ella Kannisesta tuli tänä vuonna, pitkälle nelikymppisenä, yllättäen remonttinainen. ”Haluan rohkaista muitakin, sillä olen aloittanut täysin nollasta”, Ella Kanninen sanoo Seuran haastattelussa.
Teksti: Tiina Torikka Kuvat: Mirva Kakko

Toimittaja Ella Kannisen, 47, uusi yllättävä aluevaltaus on remontointi. Kipinä lähti uuden kodin lastenhuoneiden tarpeesta ja remontointiin perehtyneen ystävän avusta. Kaverusten maalatessa seiniä syntyi kirjaidea, joka rohkaisisi naisia toteuttamaan itse remonttiunelmiaan.

”Huomasin, että osaan leikata tapetin tai maalata telalla ja pystyn suunnittelemaan työt niin, että ehdin tehdä ne päivän aikana. Aiemmin minulla ei ollut pienintäkään haisua tästä kaikesta”, Ella paljastaa Seuran haastattelussa.

Vuoden mittaan Ella ja Jasmiini Lappalainen ovat tehneet kaikki remonttivaiheet yhdessä lukuisiin muutosprojekteihin kirjaansa varten. Hommia riittää Kannisen kotona ja varsinkin uudella omalla 1970-luvun pyöröhirsimökillä. Aviomies yllättyi.

”Hän teki minulle ja Jasmiinille ruokaa sillä välin, kun teimme remonttihommia. Hän on katsonut yllättyneenä ja hämmästellen tätä uuttaa aluevaltaustani eikä ole varsinaisesti hinkunut mukaan”, Ella sanoo haastattelussa Seurassa.

Ella kertoo Seurassa, kuinka nauttii pintojen maalaamisesta, oman kädenjäljen näkemisestä ja itseluottamuksen kasvamisesta.

”Haluan rohkaista muitakin, sillä olen aloittanut täysin nollasta. Jos minä onnistun, onnistuu kuka tahansa. Tarvitaan tueksi vain inspiroiva tyyppi, joka antaa ohjeita ja jaksaa opastaa.”

Perhe asuu tällä haavaa Suomessa. Valerio-puoliso opiskelee lisätutkintoa ja suunnittelee sen avulla hakevansa täältä töitä. Perheellä on silti edelleen myös Italian-kotinsa.

”Yritämme olla siellä mahdollisimman paljon emmekä ole luopumassa siitä. Mikään portti ei ole koskaan mennyt lopullisesti kiinni, mutta nyt elämme päivä kerrallaan -elämää.”

Ella Kannisen haastattelu on luettavissa kokonaisuudessaan Seuran numerossa 50/2021.

X