Koti ja sisustus

Sisustustoimittajan koti — Mummolavintagea modernein maustein

22.12.2009 Teksti: Anna.fi

Sisustustoimittaja Katrin persoonallisessa kodissa on tyttömäistä tunnelmaa.

Ruokaryhmä

Ruokaryhmän kaikki kalusteet ovat vanhan tavaran liikkeistä. Ruokapöytä löytyi Porvoosta, työtuoli ja puutuoli Paraisilla, turkoosi Merivaaran tuoli Loviisasta. Verhotangot ja pellavaverhot ovat Eurokankaasta. Ikkunalaudan jänisvalaisin löytyi ranskalaisesta nettikaupasta. Vaaleat matot on parsittu yhteen juuttinarulla, reunimmaiset Ikeasta, keskimmäinen on kudottu itse. Ikkunalaudan jänisvalaisin löytyi ranskalaisesta nettikaupasta.

Keittiö

Värikkäät kirjapinot toimivat sisustuselementtinä. Oranssi pehmoradio Lexon. Vanha Laulujeni Helsinki -levy on poikaystävän tuliainen Tukholmasta. Levyllä on kappale myös kadusta, jolla Katri asuu.

Keittiö

Valkoinen vetimetön keittiö löytyi Kvikin mallistosta. Kodinkoneet Siemens, liesituuletin Savo, lattialaatat Kaakelikeskus, välitilan laatat Laattapiste. Keittiön työtasot ovat valkoöljyttyä tammea.

Makuuhuone

Makuuhuoneen seinällä on Tapettitalon herkullinen Vadelma-tapetti. Katrin itse maalaama katossänky ja lipasto ovat Ikeasta. Lipasto on käsitelty kellastumisen estämiseksi. Iloisen keltainen pöytävalaisin Habitat. Isotädin neuloma värikäs peite on muisto lapsuudesta.

Käytävä ja makuuhuone

Vanhassa väliovessa on kaunis ikkuna. Tapettitalon Kiurujen yö -tapetti oli Katrin pitkäaikainen haave. Tuoli on Loviisan vanhan tavaran liikkeestä, kattovalaisin matkamuisto Berliinistä. Ikean lipasto on käsitelty kellastumisen estämiseksi. Iloisen keltainen pöytävalaisin Habitat.

Eteinen

Eteisestä purettiin vanha kaappi, ja tilalle saatiin syvennys naulakolle. Naulakko löytyi hyvinkääläisestä vanhan tavaran liikkeestä. Kenkäteline on tehty itse vanerilevystä ja pyöristä.

Sohva

Ben af Schulténin Artekille suunnittelema sohva on Katrin lapsuudenkodista. Sohva sai uuden ilmeen, kun se verhoiltiin Ivana Helsingin Rouva-kankaalla. Pitsityyny ja raitaviltti Ikea, isoäidin
neliöistä virkattu peite on Lontoosta. Tauluhyllyllä Sanna Annukan silkkipainotyö ja kuvia rakkaista.

Jänisvalaisin ja lattiavalaisin

Ikkunalaudan hauska jänisvalaisin on löytö ranskalaisesta Bianca&Family-verkkokaupasta. Vinksallaan oleva lattiavalaisin on Ikeasta, työtuoli on löytö vanhan tavaran liikkeestä Paraisilta. Tuoli sai uuden ilmeen, kun Katri repi vanhan pehmusteen irti.

Katri ikkunassa

Katrin koti sijaitsee Helsingin Kruununhaassa jugendtalon toisessa kerroksessa.

Teksti: Henna Mäkiaho
Kuvausjärjestelyt: Katri Keihäri
Kuvat: Jorma Marstio ja Kristiina Kurronen

Deko 1/10

Lue myös

Suosittelemme