Koti ja sisustus

Stressivapaa vyöhyke: Hyvää tahtoa ja joulumieltä – Jouluaaton top 5

Teksti: JP Jakonen

Niinhän siinä kävi, että stressi pukkasi kirjoittajanne kumoon ja löi jouluflunssan päälle. Täsmälleen samana päivänä kun olin päättänyt aloittaa joululomani, tulivat ensimmäiset tuntemukset kurkunperälle ja se oli menoa sen jälkeen. Viimeiset päivät olen ottanut ansaittua lepoa appivanhempieni vierashuoneessa, huopiin kääriytyneenä ja sekavia mumisten. Pakotettu huilaus on antanut tilaisuuden kartoittaa hieman maailman tolaa ja seuloa siitä suurimmat joulumielen herättäjät.

Stressivapaavyöhyke

5. Ilmaisia äänikirjoja niille, jotka eivät saaneet mieleisiään lahjoja.

Kun olin saanut leponi huomassa luetuksi erinomaisen ruotsalaisdekkarin, Hypnotisoijan, aloin etsiä kuuntelusatuja aikuiseen makuun. Librivox tarjoaa vanhempia kirjoja luettuna, pääasiassa englanniksi. Ensimmäisenä soittimeeni tallentui Henrik Ibsenin näytelmä Nukkekoti, joka sijoituu sopivasti jouluaaton aikaan.

4. Mies lahjoitti munuaisensa.

51-vuotias Steve Leopard luovutti munuaisensa vaimonsa entiselle aviomiehelle, 46-vuotiaalle Jeff Lavierolle. Jos tämä ei ole esimerkki hyvästä tahdosta ihmisten kesken, en tiedä mikä sitten on.

3. Afgaanipoika sai rakkonsa takaisin.

Yhdysvaltain armeijan majuri Glenn Battschinger kohtasi palveluksessa ollessaan 6-vuotiaan Muslam Hagigshahin. Pojan virtsarakko oli synnynnäisen epämuodostuman takia kehon ulkopuolella, eikä asiaa voitu Afganistanissa korjata. Battschinger lennätti pojan Yhdysvaltoihin, jossa korjaava operaatio suoritettiin onnistuneesti.

2. Koditon mies pelasti neljä opiskelijaa hukkumiskuolemalta.

Joseph Edwards vietti talviyötään sillan alla Mercedissä, Kaliforniassa, kun neljän opiskelijanuoren kansoittama kuplavolkkari suistui tieltä jokeen. Edward sukelsi hyiseen veteen ja kiskoi kolme ihmistä uppoavasta autosta. Saatuaan kuulla autossa olevan vielä yhden ihmisen, Edwars sukelsi useita kertoja uudestaan veteen ja irrotti turvavöissään kiinni olevan miehen ja veti tämän rantaan.

1. Mitään ei tarvitse tehdä, kaikki on hyvin.

Joulun perimmäinen sanoma onkin ehkä siinä, että nyt saa levätä. Miksi? Koska kaikki on hyvin. Ihan arkisessa, maallisessa mielessä: valmistelut on tehty, ja nyt saa nauttia niiden hedelmistä. Ja hieman salatummin: elämä juuri tälläisenään on täydellistä. Ongelmia ei ole, vaikka siltä toisinaan tuntuukin. Aurinko paistaa, vaikka pilviä sen edessä olisikin. Jos ei vaikuta uskottavalta, lue mitä alan mestareilla on sanottavaa. Neale Donald Walsch, Eckhart Tolle ja Ken Wilber auttavat mainiosti alkuun.

Tällaista meillä ja maailmalla. Toivon jokaiselle lukijalle erinomaisen rauhallista, levollista ja iloista jouluaattoa. Olkoon ehtoosi täynnä tiukujen helinää, ansaittuja lahjoja ja Gammel Dansk-katkeroa aattoaterian päälle.

Hauskaa joulua! 

X