Koti ja sisustus

Suomalaiset LEGO®-kalusteet myyntiin maailmanlaajuisesti

Teksti: Anna.fi

Suomalainen Incap Furniture Oy on solminut maailmanlaajuisen lisenssin lastenhuonekalujen valmistuksesta LEGO®:n tuotemerkin alla. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Kotimaan jälleenmyyjänä toimii Isku. 

Suomalaiset LEGO®-kalusteet myyntiin maailmanlaajuisesti

Lego Playroom– Yhteistyön käynnistäminen Incap Furnituren kanssa on erittäin antoisaa ja samalla haastavaa meille täysin uudella tuotealueella. Olemme varsin tyytyväisiä lopputulokseen, jossa Incap Furniturella on luonnollisesti ollut suuri rooli: kalusteet sopivat hyvin yhteen LEGO®-brändin kanssa. Odotamme yhteistyöltä paljon jopa maailmanlaajuisesti. Kaikkien prosessin osapuolten toiminnalle on keskeistä laatu, joka on samalla yhteistyön perusedellytys. Siksi olemmekin iloisia, että kalusteet saavat Suomessa Iskusta myös laadukkaan jälleenmyyjän, Andrea Courir Ryder, Director of Licensing & Operations, LEGO Groupista sanoo.

Poika leikkiiIncap Furnituressa lisenssin tuomat mahdollisuudet nähdään laajoina. Kansainvälinen ennakkomarkkinointi osoitti, että kiinnostus on suurta. LEGO®-brändin vahva kansainvälinen tunnettuus yhdistettynä suomalaiseen kalustesuunnitteluun ja valmistukseen takaakin uusille tuotteille hyvät lähtökohdat.

– Suomi on LEGO®-kalusteiden pilottimaa. Kalusteiden markkinoinnin ja myynnin hyvä käynnistys on ensiarvoisen tärkeää kokemusta myös vientiponnisteluitamme varten. Olemmekin erittäin tyytyväisiä kumppanuuteen Iskun kanssa, jonka konseptissa lasten kalusteilla on merkittävä rooli, myyntijohtaja Jouko Kolehmainen Incap Furnituresta tiivistää.

Poika laatikollaKalusteet noudattavat LEGO®:n arvoja

– LEGO®-kalusteiden suunnittelu on ollut mielenkiintoinen prosessi. Lähdimme luomaan Incap Furniturelle LEGO Playroom -kalustekonseptia täysin lasten ehdoilla. Halusimme suunnitella kalusteet ja sen osat helposti koottaviksi, leikkiin sopiviksi ja niihin mukautuviksi. Kalusteille ja oheistuotteille haluttiin iloinen ja värikäs ilme, pääsuunnittelija Alpo Keinänen Muotoiluasema Oy:stä kertoo. Keinänen toteutti LEGO®-kalusteiden suunnittelun yhteistyössä Incap Furnituren ja LEGO Groupin muotoiluosaston kanssa.

– Yksi suunnittelun haasteistamme oli luoda tuotteita, jotka innostavat lapsia ideoimaan, kokeilemaan ja ilmaisemaan itseään. Mielestämme olemme onnistuneet tässä hyvin. Kalusteita voi yhdistellä oman mielen mukaan, ja lapsen värikäs leikkiympäristö elää ja kasvaa ajan myötä. Kulutusta kestävät kalusteet antavat käyttäjälleen elämyksiä pitkälle tulevaisuuteen, Keinänen jatkaa.

Leikki yhdessäLEGO Playroom -konsepti mittava panostus Iskulta

Iskun Hämeenlinnan myymälä toimii LEGO Playroomin pilottina. Iskun tavoitteena on perustaa LEGO Playroom noin 10 myymälään vuoden 2007 loppuun mennessä. Myymälöihin tulevat Playroomit ovat kooltaan 20-40 m². 

– Haluamme panostaa LEGO Playroom –konseptiin myymälöissämme siksi, että se on loistava tapa luoda uutta elämyksellisyyttä lastenkalustetarjontaan. Myös tuotemerkkinä LEGO® sopii Iskulle todella hyvin, ja Incap Furniture puolestaan on luotettava kumppani, toimitusjohtaja Petri Pitkäranta Isku Koti Oy:stä kuvaa käynnistyvää yhteistyötä.

LEGO Group valitsi Incap Furnituren kesäkuun lopussa vuoden 2007 parhaaksi innovatiiviseksi lisenssivalmistajakseen.

Lähde: Tiedote Incap Furniture

X