Koti ja sisustus

Tampereen sisustuskaupat – tarjontaa moneen makuun

Teksti: Anna.fi

Tampereen sisustuskaupatTampereen putiikkiparhaimmistoa kannattaa katsastaa Hämeenkadun ulkopuolelta, mutta ei kilometrikaupalla. Aikaa ostoksilla kuitenkin kuluu: persoonalliset puljut pukevat koteja kiehtovin klassikoin, uskaliain uutuuksin ja kodikkain kantrikalustein.

Klikkaa kuvat suuremmiksi!

Sisustusliike ID
Hämeenpuisto 14
(03) 212 2146

Klassikoiden ystäviä kiehtova kauppa sijaitsee pari sataa metriä kaupunkia halkovasta Hämeenkadusta, mutta visiitti on vaivansa väärtti.

Kolmessa kerroksessa katse kerkiää kiinnittyä rappuja reunustaviin kelloihin, saapasmaasta askeltavan Alessin keittiötarvikkeisiin ja Vippin roska-astioihin.  Tuolivalikoima on kattava. Kookasta näyteikkunaa koristaa mustalla lampaanvillalla verhottu tamminen Swedese-tuoli. Yläkerran Artekit kehottavat istahtamaan. Kauppaa valaisevat Louis Poulsenin valaisimet, ikkunalaudalla komeilee Harri Koskisen suunnittelema Block. Huomio karkaa kotvassa myös Arne Jacobsenin piirtämään AJ-pöytälamppuun. Valaisimet ovatkin totisesti taiten valkattuja klassikoita, mutta sellaisia, joita ei kaikkialla näe.

ID:ssä on kosolti koti- ja pohjoismaisia tuotteita. Muotokieli kuiskii yksinkertaisuutta, johon sopii sekoittaa vaikkapa Kartellin Stone-palleja ja barokista kuiskivia Bourgie-valaisimia.

Vaikka käynti kaupassa kysyy paksua kukkaroa, vähemmälläkin pärjää: sieltä saattaa löytää vaikkapa puoleen hintaan pudotettuja Artekin jakkaroita ja niihin sopivia Siena-tarjottimia.

ididididid

Kantriina
Laukontori 6
(03) 222 9142

Laukontorin laidalla sijaitseva Kantriina on maalaistyylin tyyssija. Tanskasta, Ruotsista ja Ranskasta matkanneille tuotteille tekevät seuraa hollantilaisen Riviera Maisonin masiiviset, tekstein koristetut kalusteet. Kauniita ovat myös samaisen valmistajan valokuvakehykset. Kantriina myy kotimaisiakin tuotteita, esimerkiksi Finnlean talonpoikaisuudesta tarinoivia kodintekstiilejä.

Vaalea kauppa on kuin lempeä tuulahdus lämpöä. Tunnelma tulvii jo kivijalan kauniisti koristetuista ikkunoista, joita kelpaa katsella vaikka vesisateessa. Pimeyttä valaisevat Lene Bjerren valaisimet, joita reunustavat pitsiset mutta silti särmikkäät mustat taikka harmaat verhot.

Liikkeestä tekee löytöjä, vaikka ei olisikaan vaalean kantrin kaveri: joka paikkaan passaavat paitsi kynttilät, myös luonnonmukaiset ja ennen muuta eläinystävälliset Durance-kodintuoksut.

KantriinaKantriinaKantriinaKantriinaKantriina

Taito Shop
Hatanpään valtatie 4
(03) 225 1412

Kädentaitajien Taito Shop on kiehtova sekoitus kaikenlaista kotimaista – 99-prosenttisesti. Kaupan tuotteet ovat oivaltavia ja ekologisia. Ne sopivat sekä kodinsisustajalle että vaatteita halajavalle. Kukkarot ja käsilaukut koristavat nekin hyllyjä.

Kodinkaunistajana kauppa on kuitenkin parhaimmillaan: Linumin kangaspakat kannustavat ompelemaan koristetyynyn jos toisenkin. Katsastaa kannattaa myös ruotsalaisen Klippanin kuvioidut viltit ja keittiötekstiilit. Käytävän täyttävät kynttilät muistuttavat väreineen karamellikaupasta.

Sisustajan silmään iskevät myös metalliset laatikot pyykinpesuaineille, kahvipavuille ja kekseille. Ja entäpä se kutakuinkin tusinan kokoinen, kuvilla taikka nasevilla teksteillä varustettu tiskirättikokoelma? Ja Kotona Designin magneettitaulut ja magneetit? Ne kelpaavat krantuimmankin sisustajan kotiin, saletisti.

Taito ShopTaito ShopTaito ShopTaito ShopTaito Shop

Vaalea huone
Aleksanterinkatu 30
(03) 213 3520

Pieni, tuskin parinkymmenen neliön putiikki on nimensä veroinen. Kuusivuotiaan kantria henkivän kaupan kaikki tuotteet ovat vaaleita, jotkin persoonallisesti patinoituneita. Hyllyt ja pöydät notkuvat valokuvakehyksiä, valkoisia emaliastioita ja piensisusteita. Saapa kaupasta huonekalujakin, mutta tilaten – esille ne eivät mahdu.

Pienuus on kuitenkin kodikasta. Lämmintä tuntua lisää myös omistaja, jonka kanssa jämähtää hetkessä juttelemaan.

Viime aikoina asiakkaita ovat kiehtoneet höyhenkoristeet. Kestosuosikeiksi kipuavat kynttilälyhdyt. Pienimmät ovat kymmensenttisiä, suurimmat yltävät polven yläpuolelle. Kynttilät ovat esillä muutoinkin, valikoima on vähintäänkin kattava. Kiehtovimpia ovat kiviltä näyttävät kynttilät, jotka passaavat mökille taikka toisaalta tuovat luonnon kerrostalokotiin.

Vaalea huoneVaalea huoneVaalea huoneVaalea huoneVaalea huone

Design Boulevard
Aleksanterinkatu 30
0400 996 192

Viime syksynä ovensa avannut Tampereen piristävin putiikki myy nimensä mukaisesti muotoilua, mutta ei vain klassikoita vaan myös tuoreita tuttavuuksia. Tuotteet tulevat paitsi kotimaasta, myös muualta: kiehtovimmat kodinsisusteet ovat espanjalaisia ja hollantilaisia. Hommat ovat hanskassa myös tanskalaisilla.

Valikoima valloittaa sisustuslehtiä vuosikausiakin selanneet, kaiken nähneet kodinkaunistajat. Hymynkareeseen kannustavat myös hinnat: kellot, kehykset, kynttilät (kaukana tavanomaisista!) ja Design Coden valaisimet ovat koko lailla huokeita, lihavammalla lompakolla lähtevät vaikkapa Kenzon kodintekstiilit tai Tolix-tuolit.

Design Boulevard yhdistelee eri tyylejä: tuotteissa on toisaalta romanttisia vivahteita, toiset taas puhuvat pelkistetyn puolesta. Käynti kaupassa kannustaa koettamaan värejä kotonakin: vaikkapa harmaata taikka turkoosia seinää.

Katsastamisen arvoisia ovat ennen kaikkea kotimaiset Mood-alumiinitaulut. Ne jos jotkin ovat tulevaa.

Design BoulevardDesign BoulevardDesign BoulevardDesign BoulevardDesign Boulevard

 

Teksti ja kuvat: Jonna Hietala

X