Koti ja sisustus

Tunnelmallista joulua

Teksti: Anna.fi

joulupöydässäJoulunvietto perheen ja suvun kesken kuuluu perinteisesti jouluun. Yhdessäolo, joulunsanoma, antamisen ilo ja erilaiset jouluherkut tuovat joulutunnelman.

Näiden rinnalle ei runsas materiaalinen koristelujen määrä ole välttämätöntä. Tunnelmaa täydentää jo pelkästään lämmin kynttilöiden valo, kuusen vihreys ja joulumusiikki.
 
joulukuusessaJoulukuusi on kaunis ilman koristeitakin. Pelkkä yksinkertainen vihreys  ja kuusen tuoksu riittäisi. Ripaus punaista on tuotu kuusenoksille Aarikan punaisilla puukoristeilla, hauskoina yksityiskohtina ovat minijoulupukit. Kynttilöinä ovat aidot kynttilät, jotka sytytetään aattoiltana. Sohvalle on vaihdettu uudet silkkityynyt, joissa hohtavat kauniisti joulunpunainen, kullan- ja hopeanhohto.
 
Kimppu isoja pallokrysanteemeja sohvapöydällä on sopiva kumppani seinällä loistavalle taululle, joka on tehty valosarjasta. Se valaisee sopivasti olohuonetta. Laakerilehtikranssi ulko-ovessa toivottaa tervetulleeksi jouluiseen kotiin.
 
Joulukuuseksi sopii myös iso lasimaljakollinen sähkökynttilöitä, joukossa muutama joulukoriste lisäämässä joulutunnelmaa. Tässä kodissa lasimaljakko on asetettu eteisen tasolle, josta kynttilöiden valo hohtaa koko juhla-ajan.

tunnelmaaMakuuhuoneen ikkunalle on kerätty lasimaljakoihin kesämuistoja, ruusunkiulukoita, tammenterhoja ja kiviä. Jouluiseksi asetelman tekee mukaan asetettu minikynttilämaljakko ja havukimppu lasikulhossa. Lipaston päällä lasikuutiomaljakossa valkoinen orkidea hehkuu kauniisti hopeanhohtoista tapettiseinää vasten.
 
Glögi kuuluu jouluun. Aattona, ennen iltaa, piipahdetaan ystävien luona joulutervehdyksellä nauttimassa glögit. Glögipöytä on katettu keittiöön. Joulukukkina harmaan liinan seuraksi sopivat punaiset liljat. Ne poikkeavat perinteisistä tulppaaneista ja hyasinteista, eivätkä aiheuta allergisia oireita. Sammal ja havut pienessä maljakossa tuovat jouluvihreyden pöytään.

joulupöydässäJouluherkut katetaan ruokailuhuoneen pöydälle. Tummanharmaan pöytäliinan seurana ovat yksinkertainen tähtihopealanka, punaiset liljat ja lasiset Timo Sarpanevan Arkipelago-kyntteliköt.

Joulupyhien aikana katetaan Ljungbergin tonttukankaasta ommeltu joululiina. Siinä toistuvat joulun- ja fucsianpunainen, se on iloinen ja kepeä liina. Ikean musta metallikynttelikkö valkoisin kynttilöin jatkaa samaa tyyliä. Teema-astioissa on mukana mustaa pääruokalautasissa, muut astiat ovat valkoiset. Puolukanvarpukimput pienissä Aalto-maljakoissa sopivat pöydän kukiksi.
 
ovimattoOlohuoneen ikkunoissa loistavat valkoiset mustakuviolliset paperitähdet. Sama tähtiteema jatkuu keittiössä, lattialla on harmaa valkotähtinen matto. 
 
Ulkona pitkänä lyhtyjonona palavat modernit valkoiset metallilyhdyt toivottaen hyvää joulua ohikulkijoille.

Leena

X