Koti ja sisustus

Tuunaa kangaskassi!

Teksti:
Anna.fi

Kangaskassi on ekologinen kauppakassina, mutta ei kovinkaan tyylikäs. Kuka kieltää tuunaamasta sitäkin vähän nätimmäksi? Stailattu kassi kelpaa hyvin muuhunkin käyttöön kuin maitopurkin kantamiseen.

musta ja valkoinen kangaskassi
Musta…

Musta kangaskassi muuttui melkoisesti, kun sen pintaan ommeltiin näyttävät röyhelöt. Ja se käy näin: Musta sifonkikangas leikataan suikaleiksi ja käännetään pitkittäin kahtia. Pitkään sivuun leikkaussauman puolelle ommellaan ompelukoneellarypytyslanka, jonka avulla jokainen suikale vedetään muhkeaksi röyhelöksi. Sitten vain röyhelöt yksi kerrallaan, nuppineulojen avulla, kiinni kassin kylkeen. Ohutta sifonkikangasta kului tähän tuunaukseen 120 x 140 cm pala.

Työhön tarvitset: Sifonkikangasta, ompelukone, sakset, nuppineuloja

musta kangaskassi
…vai valkoinen?

Luonnonvalkoiseen kassiin hahmotellaan lyijykynällä pyöreitä kuvioita. Ääriviivoja seuraillen kuviot harsitaan kankaaseen kaksinkertaisella, paksulla karhunlangalla. Puolessa tunnissa ehtii tehdä jo paljon koristetikkauksia.

Vähän särmää kassiin lisätiin koristeniiteillä. Pienet, pyöreät niitit saa kiinni kankaaseen vaikka sormin, sillä niiden kiinnitykseen nurjalla puolella on pienet ja helposti kääntyvät hakaset. Niitit on ostettu askarteluliikkeestä.

Työhön tarvitset: Paksua ompelulankaa ja neula, koristeniittejä, lyjiykynä kuvion hahmotteluun

valkoinen kangaskassi

Teksti ja kuvat: Ilona Savitie

Facebook

X