Koti ja sisustus

Tuunaa käsilaukku!

Teksti:
Anna.fi

Enemmän on enemmän – ainakin silloin kun lähdetään juhliin. Pikkuinen käsilaukku voi olla mitäänsanomaton, jos sitä ei pueta juhla-asuun. Muutamalla koristeella pikkulaukun ilme muuttuu ihan toiseksi.

Tuunaa käsilaukku!

Tylsä ja arkinen laukku saa juhlavaatteet muutamalla koristeella. Mieti tyyli ja teema ensin, valitse sen mukaan somisteet.

Tuunaamiseen tarvitset

  • mahdollisimman paksua koruketjua
  • korupihdit
  • strasseja
  • satiininauhaa
  • silkkikukan
  • neulan ja lankaa
Tuunaa käsilaukku!

Ruusu on alun perin hiussolki, nauhoja löytyy ompelutarvikeliikkeistä ja ketjuja ja strasseja askarteluliikkeistä.

Aloita helpoimmasta: olkahihna on helppo vaihtaa uuteen. Laukun värinen, ylipitkä hihna ei ole mikään juhlamekon kaunistus. Vaihda tilalle vaikkapa metalliketjua. Tähän tuunaukseen kiinnitettiin kaksi valmista koruketjun pätkää, joihin pujoteltiin ensin ohuet satiininauhat.

Ketjun ulommaiset lenkit on helppo vääntää pihdeillä auki, ja niistä suoraan tai yhden välirenkaan avulla (kaikenkokoisia koruosia saa askarteluliikkeistä) kiinni laukun kiinnityksiin.

Tuunaa käsilaukku! Ruusu on alun perin hiussolki, nauhoja löytyy ompelutarvikeliikkeistä ja ketjuja ja strasseja askarteluliikkeistä.

Ketjusta tulee tukevampi ja näyttävämpi, kun sen silmukoihin pujotellaan ohutta satiininauhaa. Mitä paksumpi nauha, sen täyteläisempi ilme.

Laukun päällipuolelle voikin sommitella mitä tahansa koristetta. Vaalean pikkulaukun teemaksi tuli tällä kertaa romanttinen ja tyttömäinen, siispä materiaaleiksi sopivat ruusut, helmet, nauhat ja strassit.

Silkkikukka on alun perin hiussolki. Se, samoin kuin muut koristeet, pysyvät tukevasti kiinni, kun ompelet ne muutamilla pistoilla paikalleen. Sen enempää ompelutaitoja ei tähän koristeluun tarvita.

Tuunaa käsilaukku!

Valmis juhlalaukku hohtaa ja kimaltaa. Tarvitaanko enää edes näyttäviä koruja tämän laukun kanssa..?

Teksti ja kuvat: Ilona Savitie
Koruketjut: Sinelli

X