Koti ja sisustus

Tuunaa messingin ja kullan sävyjä kotiin

Teksti: Anna.fi

Nyt tuodaan sisustukseen luonnon tummia sävyjä ja ripaus messingin loistoa. Koti päivittyy syystunnelmaan pienillä ja nopeilla itsetehdyillä ideoilla.

Syksyn salaisuus
Vanhaan wieniläistuoliin saa ripauksen romantiikkaa kirjomalla istuinosan ristipistoin. Netistä löytää avuksi lukuisia malleja ja lankoina voi käyttää tavallista villa- tai puuvillalankaa.

Dixie-sohvapöytä 159 e, Asko. Säilytyslokerikko pikkutavaroille 80 e, Armas. Hayn sakset 10 e, Pino.

Syksyn salaisuus
Syysmaiseman saa kotiin ripustamalla seinälle kauniin gobeliinin. Nostalgisia gobeliineja löytyy parhaiten kirpputoreilta ja nettihuutokaupoista.

Hennon vaaleanpunainen Adean Ell-sohva 2 695 e, Vepsäläinen. Vintage kelim-matto 1 190 e, Proloque Shop. Kuviollinen Nest Factoryn tyyny 55 e, Tikau. Samettityyny 25 e, Lennol. Mantis-lattiavalaisin 1 083 e, Ligne Roset’n Nolly-sohvapöytä 702 e ja messinkikulho 134 e, Skanno. Timanttikoriste 35 e/3 kpl, Asko. Kynttilänjalat ovat kirpputorilta. Seinämaali on Tikkurilan Harmony-sisämaalin sävy M449.

Messingin hohdetta

Messingin hohdetta
Vanhat lasimaljakot ja pullot muuttuvat astetta ylevämmiksi, kun ne maalaa messingin hohtoisiksi. Suojaa muu osa maljakosta huolellisesti maalarinteipillä ja maalaa haluttu osa kullan tai messingin värisellä spraymaalilla. Näyttävä mutta helppo seinäkoriste syntyy solmimalla puuvillalankoja ja trikookudetta rottinkiseen kassinkahvaan. Koristeeksi voi pujottaa myös helmiä.

Tom Dixonin messinkinen valaisin 415 e, finnishdesignshop.fi. Raakapuinen pöytä on kuvausrekvisiittaa.

Messingin hohdetta
Simppeli seinäkello syntyy vanerista ja messinkifoliosta, jota myy muun muassa askartelutarvikekauppa Slöjd-Detaljer. Sahaa vanerista halutun kokoinen ympyrä ja kiinnitä liimalla sen toiseen puoliskoon messinkifolio. Poraa keskelle reikä kellon koneistolle. Koneistoja myyvät askarteluliikkeet.

Ikean Tarva-lipaston, 79 e, sokkeli maalattiin hennon vaaleanpunaiseksi. Bazar-seinävalaisin 129 e, ellos.fi. Korituoli 220 e, Armas. Juliste 103 e, studioesinam.com. Ryssby-säilytyslaatikko 14,95 e/3 kpl, Ikea. Thorn Rose -tapetti 36 e/m², rebelwalls.fi. Torvi on kuvausrekvisiittaa.

Valoa pimeään

Valoa pimeään
Kirpputorilta löytyneet vanhat lampunvarjostimen kehikot, hevonen sekä taulun kehys saivat uuden ilmeen kultaspraymaalilla.

Kangasjohdot 8,99 e/kpl, Clas Ohlson. Tom Dixonin Peg-pöytä 453 e, mattamusta Tolix-tuoli 235 e, sekä Muuton vihreä tuoli 279 e, Armas. Matto 390 e, Proloque Shop. Ryssby-seinäkaappi 29,95 e ja saman sarjan teekannu 29,95 e, Ikea. Kengät ja kahvikuppi ovat kuvausrekvisiittaa.

Tyylikästä säilytystä

Tyylikästä säilytystä
Säilytykseen ja lahjarasioiksi sopivat puiset laatikot tuunattiin messinkisellä foliolla. Laatikot alkaen 3 e, Meder. Foliota myyvät askartelukaupat.

Seinään kiinnitettävät Normann Copenhagenin Pocket-säilyttimet alkaen 14 e, finnishdesignshop.fi. Vaaleanpunainen vihko 8 e ja pilkullinen muistikirja 12,50 e, Pino. Kukallinen muistikirja 16,50 e, Papershop. Muuton kynttilänjalka 29 e, Armas. Sakset 10 e ja metallinen klipsi 6,50 e, Pino. Arne Jacobsenin pöytäkello 109 e, Stockmann. Kahvikuppi ja asetti ovat kuvausrekvisiittaa.

Teksti: Jenni Juurinen
Kuvat: Jorma Marstio
Lavasterakennus: Samuli Niskanen
Kuvausassistentti: Eveliina Linnama

Deko 11/2014

X