Koti ja sisustus

Tuunaa vanha vaate!

Teksti: Anna.fi

Kirpparille vai keräykseen? Moni vanha vaate lojuu vaatekaapissa tai ullakolla. Jos et osaa päättää, ota sakset ja nuppineuloja – ja tee vaatteesta jotain uutta.

Tuunaa vanha vaate!

Muutaman vuoden vanha bleiseri kaipasi ryhtiä. Väri oli liian hailakka, malli liian pitkä ja yleisilme kaiken kaikkiaan tylsä. Siis kirpparille, keärykseen vai uusiokäyttöön? Askartelija valitsee tietysti viimeisen – siispä kokeillaan tuunausta.

Tummat kontrastinauhat kiinnitettiin nuppineuloilla kiertämään taskuja ja kaulusta. Tällainen ”terenauha” sopii monenlaisiin vaatteisiin, ja on melko helppo kiinnittää.

Tuunaa vanha vaate!

Takin helmaa lyhennettiin viistosti edestä, takaosa sai jäädä entiseen mittaansa. Malli keveni ja sai hieman frakkimaista henkeä.

Tuunaa vanha vaate!

Vinonauhaa lisättiin myös selkätamppi-koristeeksi sekä olkapoleteiksi. Kaikki nauhat ommeltiin paikalleen ompelukoneella. Lopuksi päällystettiin vielä napit samalla materiaalilla, käsin ommellen.

Tuunaa vanha vaate!

Ideoita riittää loputtomiin, kun vain aloittaa! Tätkin tuunausta voisi jatkaa ainakin kullanvärisellä ohuemmalla nyörillä, jota ommellaan vinonauhan päälle olkapäihin ja selkätamppiin…

Tähän tuunaukseen tarvittiin

  • ompelukone
  • nuppineuloja
  • 6 metriä vinonauhaa

Tuunaa vanha vaate!

Teksti ja kuvat: Ilona Savitie

X