Koti ja sisustus

Työilmapiiri syntyy vuorovaikutuksesta – mutta silläkin on rajansa

16.3.2001 Teksti: Anna.fi

”Taas päivä alkaa jatkuvalla juoruamisella, jota jatkuu aina ruokatuntiin asti, sitten seuraa hetken hiljaisuus, mutta kahvitunti aloittaa taas lakkaamattoman kalkatuksen”. Näin aloittaa viestinsä avokonttoriin kyllästynyt nimimerkki Konttorirotta Ellien Kahvitunnilla -keskusteluryhmässä.

Avokonttori suojaa ahdistelulta

Mekkalasta huolimatta avokonttoreissa on lukuisia hyviä puolia. Niiden ilmapiiri on usein tavallisia toimistoja rennompi ja avoimempi. Samassa tilassa työskenneltäessä työkavereita ei voi vältellä ja heihin tutustuu helpommin. Parhaimmillaan avokonttorissa syntyy työpaikan sisäistä huumoria ja se luo tuttavallisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Tuttavallisuus pysyy kuitenkin aisoissa: avokonttorissa on hankala harrastaa viime aikoina runsaasti tapetilla ollutta työpaikka-ahdistelua. Siellä ei voi hiipiä huomaamatta työkaverin olan taakse, ei sulkea ovea takanaan tämän työhuoneeseen tullessaan. Vihjailevat katseet ja ehdotukset saavat olla todella vihjailevia, ettei koko työyhteisö huomaisi niitä. Avokonttoreista on vaikea löytää yksinäisiä käytäviä ja nurkkauksia.

Hyvän työpaikan tuntomerkit

Yhteinen työskentelytila ei tietenkään ole ratkaisu ahdisteluun, sillä sekään ei estä esimerkiksi puhelinsoittoja ja sähköpostin lähettämistä. Hyvä työilmapiiri ei muutenkaan ole kiinni toimistomiljööstä, vaan siellä työskentelevistä ihmisistä. Työilmapiiri on koko työyhteisön yhteinen asia, mutta kaikki lähtee esimiehistä: Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan huonon työilmapiirin merkkejä ovat työntekijöiden epämääräiset työnkuvat ja odotukset sekä liiallinen kiire.

Työssä viihtyvyyteen taas vaikuttaa ensi sijassa vuorovaikutus. Sirkku Määtän mukaan välitön ilmapiiri sitouttaa ihmisiä työhönsä ja lisää heidän motivaatiotaan ja toiminnan tuloksellisuutta. Vuorovaikutus koostuu kielestä, aktiivisesta kuuntelusta, rakentavasta palautteesta, eleistä, ilmeistä ja tunteista sekä sanattomasta viestinnästä. On tärkeää, että työntekijät tuntevat olevansa samalla aaltopituudella. Se, että työntekijät ovat eri ikäisiä, pitäisi nähdä rikkautena eikä rasitteena. Ja huumoria tarvitaan jokaisella työpaikalla.

Vuorovaikutuksella on rajansa

Hyvän työilmapiirin aineksiin voisi lisätä varovaisuuden. Työhuumori ei pääsääntöisesti tarkoita kaksimielisiä vitsejä ja työpaikalla tapahtuvan vuorovaikutuksenkin tulisi olla asiallista ja yleistä. Ronskimpia juttuja sopii esittää vain hyvässä hengessä ja vain silloin, kun ne sopivat työpaikan tyyliin. Jos et varma työyhteisön tyylistä, pidä suusi kiinni ja varo henkilökohtaisuuksiin menemistä. Se, mikä on yhden mielestä harmitonta huulenheittoa, voi tuntua toisesta kiusalliselta tai jopa loukkaavalta. Suora sanallinen tai fyysinen vihjailu on aina loukkaavaa ja pelottavaakin.

Tämän kaiken pitäisi olla itsestään selvää myös niille (useimmiten) miehille, jotka sortuvat (useimmiten) naisten ahdisteluun työpaikoillaan. Mikä näitä miehiä siis riivaa? Ellien Parlamentissa on arveltu, että ahdistelija ihailee joko ahdistelukohteensa nuoruutta tai etsii omaa nuoruuttaan, olkoonkin, ettei nuoruus tai nuorekkuus ole kiinni partnereiden eikä varsinkaan ahdisteltujen partnerien lukumäärästä. Muita selityksiä ovat olleet mm. se, että ahdistelija on tyytymätön parisuhteeseensa tai ei tunne omaa itseään. Olisi myös syytä kysyä, tekeekö valta sokeaksi ja vallanhimo hulluksi. Yleensähän ahdistelija on ahdistelukohdettaan korkeammassa asemassa. Korkea asema ja valta koskee kuitenkin vain ja ainoastaan työasioita, ei toisen ihmisen persoonaa.

Jokaisen ahdistelijan olisi mentävä itseensä ja ymmärrettävä, ettei vika ole ahdistelukohteessa, oli hän kuinka houkutteleva tahansa, vaan ahdistelijassa itsessään. Vallalla ja vuorovaikutuksella on rajansa eikä avokonttori ole ratkaisu.

Lähde:

Artikkeli ”Vaikuttaako vuorovaikutus?” Sosiaali- ja terveysministeriön sivuilla

Ellien toimitus / A4 Media Oy, Helsinki

Kuva: A4 Media Oy / Transworld

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *