Koti ja sisustus

Uskaltaako netistä ostaa viiniä? Muista nämä asiat tilatessasi viiniä verkosta

Mitäpä jos Alkossa jonottamisen sijaan viinit toimitettaisiinkin kotiovelle tai kesämökin lähikauppaan? Näillä ohjeilla viinin tilaaminen netistä onnistuu kätevästi ja turvallisesti.

Teksti:
Miia Siistonen
Kuvat:
123Rf

Viinien tilaaminen netistä onnistuu kätevästi, kun muistaa muutaman asian.

Mitäpä jos Alkossa jonottamisen sijaan viinit toimitettaisiinkin kotiovelle tai kesämökin lähikauppaan? Näillä ohjeilla viinin tilaaminen netistä onnistuu kätevästi ja turvallisesti.

Yhä useampi viinin ystävä menee nykyään Alkon sijaan ostoksille nettiin. Suomessakin toimii jo useita viiniä myyviä kotimaisia verkkokauppoja. Netistä tilatut tuotteet toimitetaan tyypillisesti joko lähimpään postitoimistoon tai suoraan kotiovelle tai muuhun asiakkaan valitsemaan noutopisteeseen.

Viini-lehden toimitusjohtaja ja viinikellari.com-verkkokaupan osakas Tomi Salosen mukaan netistä tilataan tällä hetkellä etenkin edullisia samppanjoita ja kuohuviinejä, grilliviinejä, luomuviinejä, erikoisuuksia ja uusia tuttavuuksia, joita ei Alkon valikoimasta löydy.

Mistä tietää, onko netissä myytävä viini laadukasta?

Mistä tunnistaa laadukkaan viinin nettikaupassa?

– Jos tunnettu viiniasiantuntija omalla nimellään suosittelee viiniä, se on testattu ja hyväksi havaittu, Tomi Salonen sanoo.

Liittyykö viinin ostamiseen netistä riskejä?

– Jos ei tunne kauppaa, on mahdollista, että viinit eivät ole hyviä. Suomenkieliset verkkokaupat ovat luotettavia.

Miten toimia, jos viini on viallista?

– Jos syystä tai toisesta saa viallisen tuotteen, kannattaa laittaa viestiä asiakaspalveluun hyvityksen saamiseksi.

Liittyykö viinin ostamiseen netistä jotain rajoituksia?

– Ostajan täytyy olla täysi-ikäinen ja tilattavien viinien on tultava omaan käyttöön, siis ei jälleenmyyntiin. Enimmäismäärää ei ole.

Selvitä, kuuluuko sinun maksaa verot

Kun lähtee viinikaupoille nettiin, on tärkeää muistaa muutama verotukseen liittyvä asia:

  1. Jos ostaja tilaa toisesta EU-maasta alkoholia, jonka kuljetuksen Suomeen myyjä maksaa, kyseessä on etämyynti. Silloin myyjä huolehtii arvonlisäverosta sekä alkoholi- ja juomapakkausverosta koostuvista valmisteveroista.
  2. Jos ostaja järjestää itse alkoholin kuljetuksen Suomeen, kyseessä on etäosto. Tuolloin ostaja maksaa verot itse.

Tullin mukaan asiakkaan kuuluu tietää, maksaako verkkokauppa verot. Tieto siitä löytyy yleensä verkkokaupan nettisivuilta. Jos tietoa ei löydy, ja hinnat ovat kovin alhaiset, yritys ei todennäköisesti piittaa Suomen verolainsäädännöstä.

Lue myös:

Parhaat alkohollitomat kuplivat kesän juhliin

Näin sinäkin vaikutat viiniasiantuntijalta

X