Koti ja sisustus

Valkeakosken asuntomessut – Paroc Lupaus

Teksti: Anna.fi

Paroc LupausTalo Paroc Lupaus on arkkitehti Kimmo Lylykankaan suunnittelema talo perhe Mäkiselle. Talo on energiapihi passiivitalo, jonka ulkoseinissä on eristystä normaalia enemmän. Ulkoseinät ovat 50 cm paksut ja ne muodostavat rakennukselle syvät ikkunapenkit. Leveät ikkunapenkit henkivät vanhan kivitalon tunnelmaa ja ovat loistavasti hyödynnettävissä sisustuksessa. Talo sijaitsee rauhaisassa paikassa messualueen reunalla.

Omaleimaista talossa on myös paikan päällä muurattu korkea tiiliseinä oikeista vanhoista tiilistä. Seinän funktio on toimia lämmönsitojana ja toisaalta se on upea sisustuselementti!

Erityistä rakennuksessa on myös kaarevat muodot sekä katossa että päätyseinissä. Muotoja on toistettu myös sisustuksessa, mm keittiön yläkaapeissa ja vanhassa vitriinikaapissa.

Paroc Lupaus keittiö

Maisema avautuu upeasti alakerran keittiön-, ruokailu- ja olohuoneen ikkunoista sekä vanhempien makuuhuoneen yhteydessä olevalta yläkerran parvekkeelta.

Sisustuksen pehmeä harmaa sävy oli toiveissa jo alusta alkaen. Seiniin valittiin Sadolinin Maailman värit -kartasta Nepal medium -sävy ja lattiaksi Karelian uutuusparketti Saima Wirkkala, jossa toistuvat harmaan eri sävyt.

Pinnat ja kaikki kiintokalusteet haluttiin melko moderneiksi, muuten sisustukseen on löytynyt kauniita vanhoja huonekaluja, yhdistettynä jykeviin moderneihin muotoihin.

OlohuoneOlohuone

Ruokahuoneeseen hankittiin Sisustusliike SALIsta kaunis vitriinikaappi, joka on rakennettu vanhojen ikkunoiden ympärille. Olohuoneen vanha sivupöytä löytyi Fasadista.

Takkahuoneeseen hankittiin biljardipöytä. Erityistä on se, että pöytä tilattiin poikkeuksellisesti mustalla veralla, joka sopii muuhun sisustukseen täydellisesti.

Keittiön kaapistot ovat uudelta italialaiselta toimittajalta, Aran Cucinelta. Erikoiset kuperat yläkaapit toistavat talon kaarevia muotoja.

Yläkerrassa sijaitsee Ilonan (12v.) huone, jossa harmaa on yhdistetty valkoiseen ja lohenpunaiseen. Ihanat lakanat on Gantilta. Nojatuolin saa avattua varavuoteeksi, johon voi majoittaa kavereita.

Niilon (14 v.) huoneessa tumma harmaa on yhdistetty raikkaasti valkoiseen ja farkunsiniseen. Kiva nojatuoli on Kartellin mallistoa ja kierrätyskumista valmistettu pöytä ja ruosteiset NIILO-kirjaimet tekevät huoneesta persoonallisen. Taiteilija Viola Nessin taulu terästää koko huoneen ilmettä.

Paroc Lupaus makuuhuoneParoc Lupaus makuuhuone

Vanhempien makuuhuoneessa on harmaan lisäksi käytetty piristevärinä äidin toista lempiväriä oranssia. Hienot yöpöydät ovat Woodstock Decorin mallistoa ja kuvataiteilija Leena Halosen työ antaa pisteen i:n päälle!

Terassin korkeaselkänojaiset polyrottinkiset nojatuolit löytyivät Plantagenista, mistä hankittiin myös kaikki muut terassikalusteet.

Terassi

Sisustussuunnittelija Johanna Sippala oli erityisen tyytyväinen lopputulokseen:

”Oli todella hienoa olla projektissa mukana alusta alkaen ja suunnitella sisustusta näin kokonaisvaltaisesti. Mielestäni se myös näkyy lopputuloksessa, jossa jokainen yksityiskohta on mietitty ja ne muodostavat kauniin ja harmonisen kokonaisuuden. Sekä minä sisustajana että perhe Mäkinen olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen. Tervetuloa messuille, kohteeseen 21!”

Teksti: Johanna Sippala
Kuvat: Piia Arnould ja Johanna Sippala

PerheKotivakuutus kuntoon

Onko kotivakuutuksesi ajan tasalla? Oletko ehkä muuttanut uuteen kotiin? Vai olisiko muuten aika hoitaa kodin ja koko perheen vakuutukset kuntoon?

Kodin turvaksi kannattaa valita Fenniaturvan palovakuutus, peruskotivakuutus tai laaja kotivakuutus. Laaja kotivakuutus on korvauspiiriltään laajin. Se korvaa äkilliset, ennalta arvaamattomat vahingot vakuutusehdoissa lueteltuja poikkeuksia lukuun ottamatta. Kotivakuutuksen sisältöä ja omavastuuta voi muuttaa helposti aina tarpeen mukaan.

Erillisinä vakuutuskohteina vakuutetaan seuraavat:

  • koti-irtaimisto
  • omakotitalo
  • pihapiirissä olevat talousrakennukset
  • vapaa-ajan asunto
  • vapaa-ajan asunnon irtaimisto

FenniaKaikille kohteille voi valita haluamansa turvan ja omavastuun. Omakotitalon vakuutuksen omavastuun voi valita 126 – 1 681 euroon. Mitä suuremman omavastuun valitsee, sitä edullisemmin vakuutuksen saa.

Omakotitalossa vakuutus tarvitaan sekä rakennukselle että siellä olevalle irtaimistolle. Kerros- tai rivitalossa, vakuutuksen tarvitsee vain koti-irtaimistolle. Lisää tietoa kodin vakuutuksista löytyy Fennian internetsivuilta.

Vakuuttamisen erikoisliikkeestä saat kattavan turvan niin kodillesi kuin perheellesikin.  Tervetuloa vakuuttamisen erikoisliikkeeseen!

* Jätä yhteydenottopyyntö

* Jätä tarjouspyyntö

X