Koti ja sisustus

WWF:n kierrätyskampanjan tulos: noin 20 000 matkapuhelinta

Teksti: Anna.fi

Nokian ja WWF:n kolmen kuukauden mittainen kampanja matkapuhelimien kierrätyksen lisäämiseksi onnistui yli odotusten: kampanjan aikana suomalaiset palauttivat kierrätykseen noin 20 000 käytöstä poistettua Nokian matkapuhelinta tai lisälaitetta. Kampanjan tärkein tavoite oli lisätä tietoisuutta siitä, että käytöstä poistetut matkapuhelimet voi ja tulee kierrättää asianmukaisesti. Yhteistyökumppaneina kampanjassa olivat Suomen Posti ja kierrätysyritys Stena Technoworld.

WWF:n kierrätyskampanjan tulos: noin 20 000 matkapuhelinta

Nokia tukee WWF:n ilmastotyötä kahdella eurolla jokaista kierrätyskuoressa palautettua Nokian matkapuhelinta tai lisälaitetta kohden, eli yhteensä noin 40 000 eurolla.

Vanhat puhelimet kannattaa kierrättää jatkossakin

Elinkaarensa päässä olevista puhelimista saadaan materiaalien kierrätysprosessissa talteen jopa 80 prosenttia raaka-aineista, joita hyödynnetään teollisuudessa uusien laitteiden valmistuksessa. Esimerkiksi puhelimien muovikuorista saadaan polttamalla energiaa kierrätysprosessiin ja niitä voidaan kierrättää myös materiaalina.Kierrätysastevoi noustajopa yli 90 prosenttiin. Käytöstä poistettujen matkapuhelinten kierrätys säästää luontoa sekä energia- ja raaka-ainevaroja, mikä tukee kestävää kehitystä. 

Materiaalien kierrätysprosessissa puhelimista saadaan talteen jopa 80 prosenttia raaka-aineista, joita hyödynnetään teollisuudessa uusien laitteiden valmistuksessa. Akuista saatavaa materiaalia voidaan käyttää mm. uusien akkujen, kaiuttimien tai ruostumattoman teräksen valmistukseen. Elektronisista osista saadaan materiaaleja lääketieteellisten välineiden tai uusien elektroniikkalaitteiden valmistukseen. Lisäksi muovikuorista saadaan polttamalla energiaa kierrätysprosessiin ja niitä voidaan kierrättää myös materiaalina. Näin kierrätysaste nousee jopa yli 90 prosenttiin. Osasta puhelimia otetaan lisäksi varaosia toisten puhelimien kunnostukseen.

Hieno tulos yllätti järjestäjät

”Kampanjan tulos ylitti järjestäjien odotukset. Yhteistyökumppaneiden avulla palautuskuoria saatiin jakoon mahtavat 200 000, ja palautusprosentti oli hyvä. Toivomme, että ihmiset muistavat kampanjan jälkeenkin, että vanhan matkapuhelimen voi, ja se pitää, kierrättää asianmukaisesti”, sanoo Nokian ympäristöjohtaja Kirsi Sormunen. Käytetyn matkapuhelimen voi nyt loppuneen kampanjan jälkeenkin palauttaa kierrätykseen muun muassa Nokian huoltopisteisiin.

Kampanjan tuotolla WWF voi merkittävällä tavalla tehostaa työtään ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tärkeintä on vaikuttaa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen. Lisäksi WWF panostaa Suomessa ja arktisilla alueilla tehtävään suojelutyöhön, jonka tavoitteena on ilmastonmuutoksen kielteisten vaikutusten minimoiminen lumesta ja jäästä riippuvaisiin uhanalaisiin lajeihin, kuten jääkarhuihin ja saimaannorppaan.

Lue WWF:n vinkit kuluttajille energian säästämiseksi ja hiilidioksidipäästöjen pienentämiseksi.
Tue WWF:n työtä ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.
Lue lisää elektroniikkaromun kierrätyksestä: nera, elker ja serty

Teksti: WWF

X