Unelmalomalla kunto kohoaa ja mieli lepää.
Matkailu

Aktiiviloma Mallorcalla – 3 matkavinkkiä kuntoilijalle

Alcudian alue Mallorcan pohjoisosassa tunnetaan etupäässä lapsiperheiden lomakohteena upeine hiekkarantoineen, mutta se tarjoaa myös hyvät liikuntamahdollisuudet aktiivilomailijalle. Tässä vinkit omatoimiseen kuntolomaan!
Teksti: Annina Pennonen Kuvat: iStock

1. Valitse aktiivilomailijan hotelli

Miltä kuulostaa hotelli, jossa on kuntouima-allas (tietenkin ihanien lillumisaltaiden lisäksi), kunnon kuntosali, ammattilaisten ohjaamia jumppia monta kertaa päivässä ja ravintolassa buffetpöytä, joka notkuu terveellisiä, tuoreita ja kevyitä liikkujalle suunniteltuja herkkuja?

Kuntoilijan paratiisiltahan se kuulostaa, ja vielä paremmalta, kun tähän kaikkeen lisää Mallorcan miellyttävän ilmaston ja kesäkuukausina lähes takuuvarman auringonpaisteen.

Liikuntabuumin myötä kuntoilijoille suunnattuja hotelleja on alkanut ilmestyä suosittuihin rantakohteisiin, niin myös Mallorcan Alcudiaan. Aktiivilomailijoille suunnattuja hotelleja Alcudiassa on esimerkiksi Viva- ja Ferrer-ketjuilla.

Can Picafortin pikkukaupunki kymmenisen kilometriä Alcudian kaupungista itään on liikkujalle oiva tukikohta. Siellä urheilijoille sopivia hotelleja ovat esimerkiksi Ferrer Janeiro, jossa on 25 metriä pitkä kuntouima-allas ja liikuntalukujärjestyksessä tarjolla muun muassa joogaa ja pilatesta, tai Viva Mallorca & Spa, jonka buffetpöydän herkut on varustettu kalorimäärän kertovilla kylteillä.

2. Kävele ja patikoi Alcudiassa

Koko lomaa ei viitsi urheilla hotellissa, vaikka se olisi kuinka upea. Alcudiassa ja erityisesti Can Picafortissa on kivoja lenkki- ja patikointireittejä, joten varaa mukaan kunnon kengät ja sauvakävelysauvat.

Can Picafortin keskustan läheisyydessä on sauvakävelijöille rakennettu oma puisto. Löydät sen Nordic Walking -kylttien perusteella.

Muutaman hehtaarin suuruisessa metsäpuistossa risteilee parin kilometrin pituisia hiekkapolkuja, jotka on rakennettu varta vasten kuntoa kasvattavaan kepittämiseen. Puistossa on pieniä korkeuseroja ja maasto on vaihtelevaa, joten sykekin nousee. Suuret plataanipuut antavat mukavaa varjoa auringon porotukselta. Siistissä puistossa on infotauluja, joissa opastetaan oikeaoppiseen sauvakävelytekniikkaan.

Kun haluat lenkkeillä merenrannassa, lähde Can Picafortin rantaan. Suuntaa rantakadulta itään ja löydät keskustan jäädessä taakse opastetun patikkareitin alun. Kuuden kilometrin pituinen reitti kulkee merenrantaa seuraillen.

Hölkkääjälle paras lenkkipaikka on Can Picafortin ja Playa de Muron välissä sijaitseva S’Albuferan luonnonpuisto, jonne on Can Picafortin keskustasta muutama kilometri. Rämealueella sijaitsevaan puistoon on vapaa pääsy, mutta pääsylippu pitää lunastaa infosta.

Puistossa on kilometritolkulla tasaisia, leveitä hiekkapolkuja. Paikka on paitsi lenkkeilijöiden myös lintubongareiden ja lapsiperheiden suosioissa, joten kovavauhtisimmat juoksijat varautukoot lastenvaunujen väistelyyn!

3. Maastoja kaiken tasoisille pyöräilijöille

En ole koskaan eläessäni nähnyt viikon aikana niin paljon maantiepyöräilijöitä kuin Alcudiassa. Mallorca on pyöräilijöiden suosiossa, eikä ihme, sillä saarelta löytyy vaihtelevia maastoja, hyväkuntoisia teitä ja upeita maisemia.

Jos olet himopyöräilijä, oletkin jo ehkä polkenut – tai ainakin haaveilet siitä – Tramuntanan jylhässä vuoristossa. Vuoristo sijaitsee Mallorcan länsipuolella, hyvän matkan päässä Alcudiasta, mutta maantiepyöräilijälle matka vuoriston juurelle ei ole polkaisu eikä mikään, sillä Alcudian alue on tasaista.

Jos pyöräilyharrastuksesi ei ole vielä edennyt vaippahousujen hankintaan, ei hätää, sillä Alcudiassa on mukava pyöräillä ihan tavallisellakin pyörällä, tavallisilla varusteilla. Pyörävuokraamoita on tiheään, ja isommissa hotelleissa lainataan tai vuokrataan pyöriä asukkaille.

Pyöräilijöille on tarjolla muutenkin paljon fasiliteetteja: joka kylästä löytyy varustekauppoja ja vuoristoreittien taukopaikoilla myydään energiapatukoita ja -juomia.

Alcudian alueella ei ole korkeuseroja ja välimatkat ovat lyhyitä. Polkaiset siis hetkessä Can Picafortista esimerkiksi 10 kilometrin päähän Alcudian kaupunkiin tai 20 kilometrin päähän Port de Pollensaan. Autoilijat ovat tottuneet pyöräilijöihin, joten polkeminen on senkin takia mukavaa.

Lue myös:
Mallorca on pyöräilijän unelmakohde
Lasten kanssa Mallorcan Alcudiassa: mitä tehdä ja minne mennä

X