Matkailu

Amsterdam – Pikkuputiikkien lumoissa osa 1

Teksti: Anna.fi

Amsterdam on pikkuputiikkien äiti. Viehättäviä pieniä liikkeitä löytyy keskustasta ja sen liepeiltä sadoittain. Ymmyrkäisen kaupungin putiikeista saa lähes kaikkea, kunhan vain tietää mistä etsiä.

Dam-aukiolta lähtevät suositut ostoskadut 

Keskeiseltä Dam-aukiolta oikealle ja vasemmalle lähtevät pitkät ostoskadut keräävät suurimman osan turisteista, siitäkin huolimatta että niillä kukkivat Suomenkin suurista kaupungeista löytyvät kansainväliset ketjut. Damilta itseltään löytyy Bijenkorf, paikallinen ”Stockmann”. Sieltä löytyy monipuolinen valikoima vaatteita, kodin tavaraa, kauneustuotteita ja herkkuja vaativampaankin makuun.

Jos suuntaatkin Dam-aukiolta takavasemmalle, löydät nopeasti paikallisten suosimat De 9 straatjes-kadut. Näillä yhdeksellä idyllisellä, siltojen halkomalla kadunpätkällä viihtyvät persoonallisempia löytöjä metsästävät shoppaajat. Alue on kuitenkin statuksensa vuoksi tyyriimpi kuin sitä ympäröivät, vähemmän tunnetut korttelistot.

Korttelikylät

Parasta Amsterdamissa on päämäärätön vaeltelu, jonka myötä saatat löytää uusia, jänniiin tuotteisiin erikoistuneita liikkeitä. Korttelistot muodostavat ikään kuin omia pieniä kyliään, joiden ytimistä löytyy einespuoteja sekä pieniä vaate- ja tilpehöörimyymälöitä.

Modernin hipin paratiisi

De Pijp on boheemin shoppailijan unelma, etenkin jos kukkaron nyörit eivät veny 9 straatjesin hintohin. Kaupunginosan läpi vievää kuuluisaa Albert Cuyp-markkinakatua reunustaa lukuisat pienet kaupat, jotka myös tuovat tuotteitaan markkinoille myytäväksi (ma-la 9.00-18.00). Muita vähemmän mainostettuja, mutta ehdottomasti katsastamisen arvoisia katuja ovat mm. Haarlemmerdijk, joka jatkaa suosittua Haarlemmerstraatia Central Stationin lähellä ja Utrechtsestraat keskustan eteläpuolella.

Pretty Rings

Hurmaava Pretty Rings tarjoaa ”pieniä lahjoja käsillesi”. Ranskalaistyylisen miniliikkeen valikoimassa on lähinnä värikkääseen tyyliin ideoituja sormuksia. Kyse ei siis ole tyypillisestä kultasepän liikkeestä.

Saman kadun varrella sijaitsevat sisarliikkeet Fashion Flairs ja Parisienne ilmentävät samaa herkullista tyyliä ja toimivat yhdessä Pretty Ringsin kanssa myös nettikaupassa 9straatjesonline.nl.

Aukioloajat: su ja ma 12-18.00; ti-la 10-18.00.
Berenstraat 26
Pretty Rings

Cottoncake

Cottoncake on upouusi vaate- ja tavaraliike/kahvila, missä voit shoppailun lomassa nauttia pullakahvit tai vaikkapa keittolounaan.
Raikas, minimalistinen sisustus kutsuu viihtymään, istumaan alas ja lukemaan tarjolla olevan opuksen tai kaksi.

Myytävänä on tarkkaan valikoituja vaatekappaleita, koruja ja lahjaesineitä, kirjoja sekä seinille ripustettuja valokuvatauluja.

Eerste van der Helststraat 76-HS
S-posti: info@cottoncake.nl

Liikkeen web-sivu on työn alla.

Teksti ja kuvat: Anna Kelhu

X