Matkailu

Amsterdam – Pikkuputiikkien lumoissa osa 3

Teksti: Anna.fi

Amsterdam on pikkuputiikkien äiti. Viehättäviä pieniä liikkeitä löytyy keskustasta ja sen liepeiltä sadoittain. Ymmyrkäisen kaupungin putiikeista saa lähes kaikkea, kunhan vain tietää mistä etsiä.

Mensocks

Mensocks on hauskan värikäs miesten sukkiin erikoistunut liike keskellä 9 straatjesia. Tuotteet on jaettu neljään eri ryhmään: color socks, business socks, casual socks ja luxury socks. Laadukkaat, mutta kohtuuhintaiset sukat tehdään tilaustyönä Italiassa ja niitä myydään tämän ainoan liikkeen lisäksi vain nettikaupassa.

Aukioloajat: Ma-la klo 11-18.00; su 12-17.00
Runstraat 6
1016GK Amsterdam
TEL: +31(0)20 6386716
S-posti: contact@mensocks.nl
Mensocks

Laura Dols

Laura Dols on paikallinen klassikko, joka edustaa vanhan ajan glamouria, aitoa tyyliä ja mahtavia second hand -löytöjä.
Liike on erikoistunut niin naisten kuin miestenkin vintage- ja juhlavaatteisiin.

Kaupungissa, jossa saattaa olla äärettömän haastavaa löytää pitkiä gaala-asuja, on ilahduttavaa törmätä kunnon Hollywood-tyyliiseen valikoimaan. Takahuoneesta löytyy myös morsiuspukuja ja jos olet innostunut sarjakuvasankareista, kysele Batman- ja Spider Man-asujen perään.

Laura Dols on auki ma-la klo 11-18.00; torstai-iltaisin klo 21 asti; su 13-18.00.
Wolvenstraat 7
1016 EM Amsterdam
TEL: +31(0)20 6249066
S-posti: service@lauradols.nl
Nettikauppa löytyy osoitteesta www.lauradols.com

Zenza

Zenzan kahdesta liikkeestä toinen sijaitsee Amsterdamin Utrechtsestraatilla, toinen Maastrichtissa. Tunnelmalliset, itämaistyyliset valaisimet ja sisustustuotteet houkuttelevat löystämään kukkaron nyörejä. Kauniit tuotteet ovat käsintehtyjä ja täten ainutlaatuisia kappaleita.

Valikoimissa on lampunvarjostimien lisäksi mm. tyynynpäällisiä, ekologisia mattoja, pieniä huonekaluja, juomalaseja, päiväkirjoja, ihovoiteita ja huiveja. Omistajapariskunta on puoliksi hollantilainen, puoliksi egyptiläinen.

Utrechtsestraat 101
1017 VK Amsterdam
TEL: +31(0)20 4230070
S-posti: info@zenza.nl

Nettikauppaa ei vielä ole, mutta se on tuloillaan…Pidä siis silmät auki.

Teksti ja kuvat: Anna Kelhu

X