Mainos: Sisältöyhteistyö
Mainos

Arvo Tuomisen matkassa Kannaksen kierros ja Pietari 16. – 19.6. ja 8. – 11.9.2016

Toimittaja Arvo Tuominen on tullut rajan molemmin puolin tunnetuksi Suomen ja Venäjän yhteistä historiaa käsittelevistä dokumenttielokuvista. Erityisen hyvin hän on perehtynyt Karjalankannaksen historiaan ja nykyisyyteen. Pietarin hän tuntee kuin omat taskunsa.
Teksti: Sisältöyhteistyö

Matkaohjelma

1. päivä: Viipuri, Koivisto, Inon linnoitus, Terijoki, Anna Vyrybovan datsha

Bussimatka Vaalimaan raja-aseman kautta Viipuriin, jossa kaupunkikiertoajelu ja lounas Pyöreässä Tornissa. Matka jatkuu Koivistoon, missä tutustutaan paikkakunnan historiaan ja mielenkiintoiseen kirkkoon. Inon linnoituksen kautta Terijoelle, jossa tutustutaan mm. Kuusisen hallituksen ”palatsiin” sekä Emmi Jurkan ja Tito Collianderin huviloihin. Illallinen keisarinnan hovineito Anna Vyrybovan datshassa toimivassa upeassa ravintolassa. Majoittuminen Terijoella.

2. päivä: Ilja Repinin ateljee, Pietari,  Dostojevskin kotimuseo

Aamiaisen jälkeen tutustutaan Ilja Repinin ateljeehen Villa Penatyyn. Matka jatkuu Sestroretskin kautta Pietariin, jossa majoittuminen. Lounaan jälkeen vierailu Dostojevskin kotimuseossa sekä kävely kirjailijan jalanjäljillä. Alkuillasta tutustuminen Pohjois-Euroopan parhaaseen ravintolakatuun Rubinsteinaan, jolta kukin voi valita mieluisensa illallispaikan.

3. päivä: Fabergé-museo, Rautu, Kiviniemi, keskiaikainen illallinen Käkisalmen linnassa

Aamiaisen jälkeen vierailu Fabergé -museossa, jossa tutustutaan erityisesti suomalaismestareiden töihin. Matka jatkuu Rautuun, teemana inkeriläisyys. Edelleen Kiviniemeen, jossa perehdytään Vuoksen ja Taipaleen historiaan. Lounaan jälkeen Käkisalmeen, kaupunkikiertoajelu ja majoittuminen. Iltapäivällä tutustuminen Käkisalmen linnoitukseen ja sen museoon. Keskiaikainen illallinen linnan ravintolassa.

4. päivä: Räisälä, Tiurinlinna, Antrea, Viipuri

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu karjalaisuuden keskukseen Räisälään, jossa tutustutaan sen rikkaaseen historiaan, kirkkoihin ja Kynsijärven tsasounaan. Käynti Tiurinlinnassa, jossa oli asutusta jo ”pakanuuden” aikaan. Matka jatkuu Antrean, Viipurin ja Vaalimaan raja-aseman kautta Suomeen.

Matkan hinta

896 euroa

Hintaan sisältyy

• ohjelman mukaiset bussikuljetukset suomalaisella tilausajobussilla
• ohjelman mukaiset majoitukset kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ruokailut (3 x aamiainen, 2 x illallinen, 3 x lounas )
• ohjelman mukaiset tutustumiskäynnit
• ohjelman mukaiset Arvo Tuomisen asiantuntijaopastukset matkalla
• ryhmäviisumi Suomen kansalaisille

Bussiaikataulu

06.00 Tampere, Vanha kirkko
06.30 Valkeakoski, linja-autoasema
07.15 Hämeenlinna, Wetterhoffin tilausajopysäkki
08.45 Helsinki, Kiasman turistipysäkki
12.00 Vaalimaa, Rajahovi

Hotellit

Terijoki, Hotelli Gelios. Sijainti Terijoen puistoalueella Suomenlahden hiekkarantojen tuntumassa. Hotellihuoneet peruskorjattu 2002. Huoneissa suihku, wc, pieni jääkaappi ja TV. Ravintola, yökerho, sauna, poreallas, uima-allas, Spa.

Pietari, hotelli Dostoevsky ****. Sijainti lyhyen kävelymatkan päässä Nevski Prospektilta ja ravintolakatu Ul. Rubinsteinalta. Rakennus on vuodelta 1837 ja avattiin kunnostettuna 2003. Huoneissa suihku, tv, puhelin, Internetyhteys, minibaari. Ravintola, baari, kuntokeskus, sauna. Kauppakeskuksen elintarvikemyymälä avoinna 24 h.

Käkisalmi, hotelli Kexholm ***. Uusi hotelli Käkisalmen keskustassa. Huoneissa suihku, wc, jääkaappi, tallelokero, hiustenkuivain, lattialämmitys. WI-FI.

Matkalle hankitaan Venäjän ryhmäviisumi. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Ota yhteyttä ja varaa lomasi

24 h verkkokaupasta lomalinja.fi

Tampere p. 010 289 8100, Helsinki p. 010 289 8102

Ryhmät p. 010 289 8101

Puhelut 8,35 snt/puh. + 17,17 snt/min.

Palvelumaksu 23 euroa/varaus

Lomalinja

 

 

 

X