Matkailu

Asunnon vuokraaminen ulkomailta – Loma paikallisten tyyliin

8.9.2011 Teksti: Anna.fi

Loma-asunnon vuokraaminen takaa ulkomaanreissulle omaa rauhaa, ripauksen seikkailua sekä tilaisuuden kokeilla, miten kohdemaassa asutaan. Asunnonvuokrausmarkkinoilla on tarjolla kaikenlaisia majoitusmuotoja kaupunkiyksiöistä luksushuviloihin. Majoitusta löytyy niin vuoristossa, aurinkorannoilla kuin kaupungissakin.

Vuokrahuvila Mallorcalla

Internet sekä vuokraussivustojen huima kehitys ovat tehneet varausprosessista helpon ja reaaliaikaisen. Välittäjien sivuilta voi kätevästi tarkistaa, koska loma-asunto on vapaana, vertailla hintoja sekä etsiä omiin tarpeisiin sopivaa asuntoa monien hakukriteereiden perusteella. Tasokkailta nettisivuilta löytyy runsaasti kuvia vuokrattavista kohteista.

Parhaiten loma-asunto sopii perheille sekä isommille seurueille. Oman talon rauhassa lapsiperheetkin voivat ottaa rennommin ja valmistaa halutessaan itse ateriansa. Vuokrahuvila on myös oivallinen paikka perhejuhlille sekä kaveriporukoiden kimppalomille. Suomalaiset vuokraavat asuntoja eniten Italiasta, Espanjasta ja Ranskasta. Myös Thaimaa on suosiossa.

Jokaiselle jotain

Suurin syy loma-asunnon valitsemiseen hotellimajoituksen sijaan on halu kokea paikallinen elämä. Suurten ketjuhotellien sijaan kokeneet reissaajat etsivät persoonallisempia majoitusmuotoja. Isoimmat asunnonvälittäjät pitävät valikoimissaan hieman erikoisempiakin majapaikkoja – elämysmatkailija voi vuokrata vaikkapa tuulimyllyn, majakan tai asuntolaivan.

Usein loma-asunnot vuokrataan viikoksi lauantaista lauantaihin -periaatteella, mutta tarjolla on myös runsaasti yökohtaisesti hinnoiteltua majoitusta. Joustavimman ja edullisimman diilin saa sesonkiajan ulkopuolella.

Haluaisitko vuokrata asunnon ulkomailta, mutta epäröit kielitaitoasi? Ei huolta! Interhome tarjoaa suomenkielistä palvelua sekä laajan valikoiman vuokra-asuntoja ja huviloita lähes paristakymmenestä eri maasta. Gaia Travels puolestaan välittää suomalaisille loma-asuntoja Italiassa.

Vuokrahuvila Toscanassa

Elä kuin paikalliset

Espoolainen Jouni Lojander on suuntaamassa vuokrattuun loma-asuntoon jo kuudetta kertaa. Mies innostui asunnonvuokrauksesta alun perin tuttavien ja sukulaisten kertomusten perusteella, ja nyt vuokrauskokemuksia on kertynyt jo Italiasta, Ranskasta ja Espanjasta.

Lojander kaipaa hotelliasumisesta korkeintaan valmiiksi katettua aamiaispöytää – muuten yksityisasumisen edut ajavat puutteiden ohi. Asunnonvuokrauksesta hänellä on vain positiivisia kokemuksia. Isäntäväki on aina ollut vastassa ja järjestelyt ovat toimineet moitteettomasti.

– Vuokra-asunnossa pääsee hieman lähemmäs paikallista elämää. Vuokranantajat ovat aina olleet ystävällisiä mutta korrekteja, ja heidän kauttaan on saanut myös ainutlaatuista paikallistuntemusta, Lojander kertoo.

Kerran huumorintajuinen vuokraemäntä yllätti Jounin ja tämän perheen paikallisesta marketista hankkimillaan Helsinki-nimisillä snapsilaseilla. Ilta vierähti yhdessä emännän tekemää juomaa maistellen ja jutustellen.

Vuokrahuvilan piha Provencessa

Varaa asunto ajoissa

Kun oma aikataulu on selvä, on loma-asunto parasta vuokrata niin ajoissa kuin mahdollista.

– Parhaat menevät aina ensin. Ihmiset ihastuvat samoihin asioihin, kuten mahtavaan näköalaan, Lojander muistuttaa. Oman juhannushuvilansa hän vuokrasi suhteellisen myöhään, vasta kevättalvella. Silloin alkoi jo olla viimeiset hetket löytää hyvä asunto.

Lojander on omien vuokrakokemustensa myötä huomannut, että oma-aloitteellisuudella ja viitseliäisyydellä pääsee pitkälle. Jos on valmis näkemään hieman vaivaa, voi netistä helposti tarkistaa asuntojen arvosteluja sekä tutkia lähiseutua karttojen ja matkailuinfon avulla. Niin ikään verkon kautta voi ottaa selvää vaikkapa paikallisista ravintolapalveluista ja harrastusmahdollisuuksista.

– Ei kannata valita lomakohdetta pelkän upean asunnon perusteella. On parempi ensin valita mieleinen alue sopivine aktiviteetteineen ja etsiä niiden kriteerien pohjalta asunto, Lojander suosittelee.

Vuokra-asunnon ovi Englannin Derbyshiressä

Mistä uskallan vuokrata?

Netti on täynnä asunnonvuokraussivustoja, joista osa toimii välitystoimistoina. Tällöin järjestelyt tehdään vuokralaisen puolesta, ja ongelmatilanteen sattuessa voi ottaa yhteyttä toimistoon. Välitystoimiston käyttäminen on luotettava ja helppo tapa vuokrata loma-asunto.

Interhome
RENTAVISTA
Gaia Travels

Itsenäinen ja kokenut matkaaja saattaa mieluummin vuokrata asunnon suoraan omistajalta. Näin säästyy yleensä myös jonkin verran rahaa, sillä vuokrausprosessista vastaa matkalainen itse. Netissä on runsaasti sivustoja, joilla yksityiset vuokranantajat voivat mainostaa asuntojaan.

Home Away
Owners Direct
Holiday Lettings

Takkatuli vuokrahuvilassa Toscanassa

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Jouni Lojander, Hanna Näsänen

Kommentit (3)

Meiltä löytys suoraan kerrostalo huoneisto vuokralle,uusi kolmio.
Vietnam,Vung Tau
00

Takkaa meillä ei ole, mutta sen edestä on paljon muuta. Ruoankin saat asunnolle, jos haluat. Riippuu maasta ja kohteesta. Meillä on kaikki toiminut, joten varmaan vuokraajan kohdalla toimii myös. Lisäpalveluista luonnollisesti maksetaan. Se mikä mihta on, riippuu edelleenkiin maasta, kohdepaikasta ja ajankohdasta.
00

Meiltä löytys suoraan kerrostalo huoneisto vuokralle,uusi kolmio.
Vietnam,Vung Tau
00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *