Matkailu

Bahama ja Caymansaaret – Unelmien häämatka Karibialle

Teksti: Sanna Kivivuori Kuvat: Sanna Kivivuori

Kun ollaan valitsemassa kohdetta häämatkan päämääräksi, ovat kriteerit kovia. Onhan uusi etappi elämässä hyvä aloittaa parhaalla mahdollisella tavalla eli ikimuistoisella häämatkalla.

Bahama ja Caymansaaret – Unelmien häämatka Karibialle

Häämatka kruunaa kaiken sen vaivan, mikä on häävalmistelujen eteen nähty.  Matkan tarkoitus on antaa mielen sekä kropan rentoutua kaikesta häitä edeltäneestä stressistä. Mikä sopisikaan paremmin rentoutumiseen kuin Karibianmeren auringonsäteiden hyväily iholla ja pulahtaminen meriveden hellään syleilyyn?

Karibianmeri sijaitsee Pohjois- ja Etelä-Amerikan välissä ja on täynnä toinen toistaan upeampia saarivaltioita. Kaikilta saarilta löytyy kilometrikaupalla upeita valkoisia hiekkarantoja sekä Karibian tavaramerkit: turkoosinsininen merivesi, palmupuut sekä ympärivuotinen auringonpaiste.

Bahamasaaret viettelevät

Vain kivenheiton päässä Floridasta sijaitsevat aurinkoiset ja trooppiset Bahamasaaret. Saaret koostuvat kaiken kaikkiaan 700 saaresta, joista 22 on asutettuja. Kaikilla saarilla on letkeä ja huoleton meno, joka tarttuu viimeistään, kun istahtaa rantatuoliin siemailemaan kylmää juomaa.

Tunnetuimmat ja suosituimmat kohteet ovat Nassau / Paradise Island sekä Freeport Grand Bahama Islandilla. Nassau on kansainvälisellä glamourilla maustettu trooppinen paratiisi sekä Bahamasaarien pääkaupunki. Freeportin historiallinen charmi viehättää ja saaren luonnon kauneus on henkeä salpaavaa. Kummatkin saaret ovat loistavia kohteita häämatkalaisille.

Freeport ja Nassau ovat tärkeitä satamia risteilyaluksille, jotka pysähtyvät saarilla päivittäin. Voit halutessasi kierrellä hieman pidemmällekin häämatkallasi nousemalla laivaan ja vierailemalla esimerkiksi Miamissa, Fort Lauderdalessa tai lähisaarilla.

Bahama ja Caymansaaret – Unelmien häämatka Karibialle

Bahamasaarien suosituimpien kohteiden välillä toimii myös lauttaliikennettä päivittäin, ja pienemmille saarille pääsee joko vuokraamalla oman veneen tai hyppäämällä mukaan veneretkelle isomman porukan kanssa. Romanttisempi vaihtoehto häämatkaajalle on vuokrata esimerkiksi katamaraanipurjevene tai moottorivene päiväksi, jolloin voitte omaan tahtiinne kiertää lähisaaria sekä keskittyä nauttimaan upeista maisemista ja rentoutumisesta kapteenin huolehtiessa teidän viihtymisestänne.

Bahamasaaret ovat loistava valinta myös, jos kaipaa häämatkalta muutakin aktiviteettia kuin rentoutumista palmun katveessa merta katsellen. Bahamasaarilla on upeita hiekkarantoja silmän kantamattomiin ja vesiurheilulajit ovat hyvin esillä joka paikassa. Kristallinkirkkaat ja matalat rannat ovat suotuisat snorklaamiseen. Halutessaan voi kurkistaa hieman syvemmälle merenalaiseen maailmaan sukellusretkellä. Tarjolla on lukuisia eri vaihtoehtoja sekä aloittelijoille että kokeneemmille sukeltajille. Voit myös vuokrata kajakin, vesiskootterin, uida delfiinien kanssa, kokeilla onneasi kalastusreissulla tai purjehtia auringonlaskuun romanttisella purjeveneretkellä. Huvivenesatamista löytyy silmänruokaa veneilyn ystäville, sillä satamat pursuilevat toinen toistaan upeampia ja isompia huvijahteja ympäri maailmaa. Saarilla on myös tarjolla upeita mestaruustason viheriöitä golfin harrastajille.

Häämatkan hotellivalintaan on syytä perehtyä kunnolla ja ajan kanssa, jos matkasta haluaa ainutlaatuisen ja odotukset ovat korkealla. Laadukkaiden hotellien määrän ja tason suhteen Bahamasaate on varma valinta. Saarien pääpisteet eli Freeport, Nassau sekä Paradise Island ovat pullollaan toinen toistaan loistokkaampia hotelleja, jotka takaavat varmasti häämatkaajille sen, että reissusta ei tule puuttumaan romantiikkaa ja hemmottelua. Lisäksi palvelu on tasokasta.

Verkosta löytyvien hakukoneiden kautta on helppo tutustua saarien hotellitarjontaan sekä hoitaa varaukset hyvissä ajoin. Hotellit täyttävät auliisti häämatkalaisten toiveita. Saapumispäivänä voi olla kuohuviinipullo jäissä odottamassa huoneessa tai pöytävaraus tehtynä erityisillalliselle, joka katetaan soihtujen ja kynttilöiden kera rantahietikolle. Kaikki erikoisjärjestelyt sujuvat nikottelematta, onhan kyse erittäin suositusta häämatkakohteesta, jossa luodaan elämyksiä pariskunnille ympäri vuoden.

Bahamasaarilta löytyy myös todella tasokkaita spa-hoitoloita, jotka tarjoavat ylellisiä hemmotteluhetkiä, eksoottisia aromeja, hoitoja, joilla viimeisimmätkin häitä edeltävät jännityksen rippeet kropasta on taiottu hetkessä pois. Ostoshimoja voi tyydyttää laadukkaissa merkkiliikkeissä sekä myös paikallisella torilla perinteisissä matkamuistomyymälöissä. Kuten useimmat muutkin Karibian saarilla, on myös Bahamasaarilla tarjolla useita kansainvälisiä kulta- ja timanttiliikkeitä, joista saa todella huokeaan hintaan laadukkaita koruja ja kelloja.

Bahama ja Caymansaaret – Unelmien häämatka Karibialle

Ravintolatarjonta on laaja ja romanttisia illallisia kynttilänvalossa merenrannassa on mukava muistella koti-Suomessa arjen keskellä. Kun ilta hämärtyy ja aurinko laskee, alkaa sykkivä yöelämä, jolle on loistavat puitteet yökerhoissa, show- esityksissä ja kasinoissa.

Saarten pääkieli on englanti ja maksuvälineeksi paras vaihtoehto on Yhdysvaltojen dollarit, tosin hinnat ovat yleisesti ottaen merkitty Bahaman dollareina, joka vastaa USA:n dollarin kurssia. Pukeutumisetiketti saarilla on yleisesti ottaen rento, mutta useat illallisravintolat vaativat miehiltä esimerkiksi pikkutakkia ja pitkiä housuja. Autonvuokrausta harkitsevien tulee ottaa huomioon, että saarilla on vasemmanpuoleinen liikenne.

Caymansaaret rauhaa rakastaville

Caymansaaret sijaitsevat läntisellä Karibianmerellä Kuuban ja Meksikon välissä. Saaret tunnetaan maailmanlaajuisesti veroparatiisina. Saarilla toimiikin useita pankkiiriliikkeitä ja ne ovat yksi maailman tärkeimpiä finanssikeskuksia pitämänsä pankkisalaisuuslain ansiosta. Tänne ovat löytäneet tiensä niin ulkomaiset sijoittajat, yritykset kuin julkisuuden henkilötkin. Jälkimmäiset asuttavat saaren rantoja upeine kartanoineen.

Caymansaaret muodostuvat kolmesta saaresta: pääsaari eli Gran Cayman, Little Cayman sekä Cayman Brac. Pääkaupunki Georgetown sijaitsee Grand Cayman -saarella. Paikallinen valuutta on Cayman Islands Dollar, mutta joka paikassa otetaan vastaan Yhdysvaltain dollareita, vaihtorahat saat usein takaisin paikallisena valuuttana.

Caymaneilta löytyvät Karibian upeat kirkasvetiset rannat ja täällä vallitsee rauhallinen meno. Tänne eivät ole löytäneet tietään suuret turistimassat, ja rannat ovat sopivan väljät täydelliseen rentoutumiseen rauhaa kaipaaville häämatkaajille. Kauniit hiekkarannat ovat myös erittäin suosittuja vihkiseremonioiden alttareita. Harva se ilta rannoilla on vihkiminen käynnissä auringonlaskun aikaan ja merkittävä osa näille saarille matkaavista ovat häämatkalaisia tai muita pariskuntia, jotka haluavat nauttia rauhallisesta ilmapiiristä silmiä hivelevien maisemien ympäröimänä.

Caymansaarien lähistöltä löytyy yli 300 eri sukelluskohdetta, minkä ansiosta saari on rankattu maailmanlaajuisesti sukeltajien paratiisiksi.  Myös kaikki muut mahdolliset vesiurheilulajit ovat suosittuja ja ihan rantavesissä snorklaamallakin pääset ihastelemaan upeita koralliriuttoja sekä merenalaisen maailman väriloistoa. Tyypillinen näky aamuvarhain on sukellus- tai snorklausretkelle lähtevien pikkuveneiden letka täynnä innokkaita harrastajia, jotka illan hämärtyessä palaavat takaisin rantaan yhtä kokemusta rikkaampina. Tämä on oikea paikka kokeilla yhdessä uutta vesiurheilulajia!

Grand Cayman -saarella voit kokea kulinaristisia herkkuhetkiä useissa Karibian parhaista ravintoloista. Saarella on vankka maine hyvän ravintolakulttuurinsa ansiosta. Yöelämässä seikkailijoille löytyy myös baareja ja yökerhoja täyttämään toiveet kuumasta tunnelmasta.

Bahama ja Caymansaaret – Unelmien häämatka Karibialle

Grand Cayman -saari on helppo kiertää ympäri yhden päivän aikana. Ota vuokra-auto allesi, ja ajele silmiä hivelevissä maisemissa rantaviivaa seuraillen. Matkan varrella kannattaa poiketa syömään jossain monista rantaravintoloista, jotka tarjoavat loistavaa ja tuoretta meriruokaa. Useimmissa ravintoloissa ulkoterassit avautuvat suoraan meren päälle. Täydellinen paikka rentoutua ajomatkan lomassa!

Matkan varrella voit myös bongailla kuuluisuuksien mahtavia asumuksia suoraan meren rannassa. Grand Caymanin paras hiekkaranta löytyy maailmankuululta Seven Mile Beachiltä. Sen varrelta löytyvät myös useat luksushotellit. Saarelta löytyy kolme toinen toistaan upeampaa golfkenttää ja kiristävät lihakset hierotaan rennoiksi saaren monissa spa-hoitoloissa.

Caymansaarien leppoisa meno takaa onnistuneen loman häämatkaajille eikä romantiikkaa tässä paratiisissa säästellä. Kävelyretket pehmeällä hiekkarannalla, lepohetket aurinkopedillä kuunnellen aaltojen kohinaa, kynttiläillalliset rantaravintolassa, auringonlaskun ihailu rantahietikolla sekä unohtumaton illallispurjehdus katamaraanilla auringonlaskuun kruunaavat matkan.

X