Matkailu

Bengtskär – Kosiskelun aika on aina

Teksti: Anna.fi

BengtskärBengtskärin majakka Suomenlahden edustalla on tarjonnut elämyksiä matkailijoille vuodesta 1995. Majakka sijaitsee Saaristomeren uloimmalla luodolla, Pohjoisen Itämeren itäosassa. Bengtskärin saari on Suomen eteläisin asuttu paikka, ja se kuuluu Turunmaan saaristoon.

Bengtskärin majakka täyttää tänä kesänä 100 vuotta, ja se on omistajiensa mukaan yksi maailman romanttisimmista paikoista.

Tässä paikassa on taikaa. Bengtskäriä ei turhaan kutsuta Island of Loveksi, Hanna Vuorio-Wilson Bengtskärin majakan perheyrityksestä kertoo.

Majakassa käy vieraana paljon hääpareja ja muita pariskuntia. Paikan viehätys ja romanttisuus perustuu Vuorio-Wilsonin mielestä siihen, ettei saarella ole juurikaan tekemistä.

Bengtskärissä aika vain oudosti kuluu, vaikka mitään ei tapahtu. Täällä pääsee todellakin karkuun arjen hälinää ja ärsykkeitä.

Bengskärissä on muutama meriaiheinen museo ja näyttely.

Vaatimatonta mutta viihtyisää

BengtskärMajakan vaatimattomissa hotellihuoneissa pariskunnilla on hyvää aikaa keskittyä toisiinsa. Huoneet on sijoitettu tarpeeksi korkealle, mikä takaa hulppeat näkymät jokaisesta ikkunasta. Wc:t ja suihkut ovat käytävällä. Vuorio-Wilsonin mukaan paikan viehätys ei perustukkaan luksukselle vaan muihin asioihin. Kun ilta saapuu, on tunnelma epätodellisen jännittävä.

Sitä ei voi sanoin kuvata miten ihanaa se on kun yö pimenee ja majakan valo vilkkuu. Se on vain jotain, mitä pitää itse kokea, Vuorio-Wilson kertoo.

Majakassa on kuusi neljän hengen huonetta. Huone kannattaa varata hyvissä ajoin. Kesä on melko täyteen buukattua aikaa. Lähes kaikki heinäkuun viikonloput ovat täynnä, mutta paikkoja kannattaa silti kysellä. Viikoille löytyy vielä tilaa.

Paraneeko se parisuhde sitten majakassa vietetyn yön jälkeen?

Ei se ainakaan siitä huonone, Vuorio-Wilson nauraa.

Maailman parasta kuhakeittoa

Bengtskärin majakassa vierailija saa myös opastusta paikan historiaan. Kuntoilua kaipaavalle on mahdollisuus kiivetä 252 askelmaa majakan rappuja ylöspäin.

Majakan ravintolassa voi nauttia seisovan saaristolaispöydän antimista. Hintaa seisovan pöydän herkuille tulee vierailijoilta 28 euroa ja yöpyjiltä 24 euroa.

Ravintola tekee myös tilauksesta ruokaa, erikoisuutena kalapainotteiset perinneruoat. Majakka on tunnetty myös omistajiensa mukaan maailman parhaasta kuhakeitosta. Samaa keittoa tarjoiltiin tänä kesänä kutsuvieraille majakan 100 vuotisjuhlissa.

Bengtskärin majakkaan pääsee venekuljetuksella joko Hangosta tai Kasnäsista. Helsingistä Kasnäsiin on matkaa 200 kilometriä ja Turusta 100 kilometriä.

Lisätiedot

Teksti: Paula Noronen
Kuvat: Janne Silvo ja T. Koski

X