Matkailu

Curaçao – Karibian letkeä tunnelma

Teksti: Anna.fi

Curaçao – Karibian letkeä tunnelmaCuraçao on Alankomaiden kuningaskuntaan kuuluva saari Karibianmerellä. Saari sijaitsee muutamia kymmeniä kilometrejä pohjoiseen Venezuelan rannikolta.

Willemstad – satamakaupungin letkeä tunnelma

Aruban ja Bonairen kanssa ns. ABC-saaret muodostavan Curaçaon pääkaupunki Willemstad on UNESCO:n maailmanperintölistalla. Sen satama on yksi vilkkaimmista tällä maailmankolkalla. Luonnonsatamaan johtavan kanaalin varrella on hollantilaista arkkitehtuuria edustavia pastellinvärisiä taloja.

Vilkkaan Willemstadin kaduille nousee jatkuvasti uusia rakennustelineitä, sillä kaupungin 750 suojeltavaa historiallista rakennusta kaipaavat jatkuvaa kunnostusta. Ainutlaatuisen kaupungin tunnelmasta on mukava nauttia rennoilla kävelyillä, joilla voit bongata tunnetuimpia nähtävyyksiä, kuten Fort Amsterdam, joka oli kaupungin ensimmäisiä pysyviä rakennuksia. Kulttuurinnälkäinen löytää mukavia yllätyksiä mielenkiintoisista museoista, kuten Kura Hulanda -museosta, joka esittelee curaçaolaisten afrikkalaisia juuria ja seudun menneisyyteen kuuluvaa orjakauppaa.

Willemstadin suosituimmat ostosalueet löytyvät Pundan alueelta. Pikkuliikkeistä löydät vaatteet, korut ja tuliaiset sekä elektroniikkaa. Myös Otrabandan puolelta löytyy suosittuja ostoskatuja ja kaupungin laitamille on kohonnut elegantteja ostoskeskuksia, joissa aika kuluu kuin siivillä.

Curaçao

Aurinkoa, rantaa ja sukellusta

Curaçao on täydellinen rantalomakohde. Sekä ilman että veden keskilämpötila on 27 asteen paikkeilla. Suurin osa rannoista sijaitsee saaren suojaisalla lounaisrannikolla, jonka rauhallisissa ja kristallinkirkkaissa vesissä on nautinto uiskennella.Osa rannoista on maksullisia ja joskus hintaan kuuluu myös rantatuolin vuokra..

Curaçao on kuuluisa koralleistaan ja siellä onkin loistavat sukellus- ja snorklausmahdollisuudet. Merenelävienlisäksi sukellusreissulla voi bongata vaikkapa uponneen lentokoneen hylyn. Curaçao Sea Aquariumissa viihtyvätperheen pienimmätkin, kun ruokintahetkien aikana pääsee oikeasti koskemaan meren asukkeja. Kukapa ei haluaisi päästä ruokkimaan vaikkapa merikilpikonnaa ihan omakätisesti!

Curaçao

Herkuttelua ja seikkailuja Curaçaon kuumassa yössä

Monikulttuurinen Curaçao tarjoaa vierailijalle luonnollisesti myös monipuolisia herkuttelumahdollisuuksia. Wiilemstadtin ravintoloiden ruokalistoilla on herkkuja maailman joka kolkalta, afrikkalaisesta arabialaiseen ja italialaisesta indonesialaiseen.

Illan jatkuessa siirrytäänhuvittelemaan kaupungin kasinolle, baareihin tai yöklubeihin. Etsitpä sitten kuumaa tanssipaikkaa, karibialaista musiikkia tai jazzia, löytyy Willemstadista sinulle illanviettopaikka.

Curaçaon viralliset matkailusivut

X