Lentokoneessa yrttitee tai kuuma vesi sitruunaviipaleella voi olla kahvia järkevämpi valinta.
Lentokoneessa yrttitee tai kuuma vesi sitruunaviipaleella voi olla kahvia järkevämpi valinta.
Matkailu

Ehkäise lennon jälkeinen turvotus – Syö ja juo näin ennen matkaa

Turpoavat jalat, kuivuva iho, väsymys ja kipeä kurkku. Toisille lentäminen aiheuttaa ikäviä sivuoireita. Niitä voi ehkäistä jo lentoa edeltävällä ruokavaliolla. Listasimme lentokonematkustajan parhaat ruoka- ja juomavinkit.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock

Aiheuttaako lentokoneessa istuminen sinulle toistuvasti samoja ongelmia: iho kuivuu, jalat turpoavat, vatsa menee sekaisin, väsymys iskee ja kurkku muuttuu hiekkapaperiksi?

Loma on ikävä aloittaa nuutuneena ja jalat turvonneena. Jos liikkuminen ennen lentoa, lentosukat ja jaloittelu lentokoneessa eivät tuo helpotusta, kannattaa kiinnittää huomiota ennen lentoa ja lennon aikana nautittuihin syömisiin ja juomisiin.

Esimerkiksi turpoavista jaloista ja kuivasta ihosta kärsivän kannattaa herkutella appelsiineilla ennen lentoa ja nauttia reilusti kookosvettä lennon aikana. Turvottavaa suolaa ja kehon nestetasapainoa keinuttavaa alkoholia sen sijaan tulisi vältellä jo lentoa edeltävänä päivänä.

Vatsaongelmia pelkäävän kannattaa nauttia jogurttia jo kotimantereella. Kurkun kuivumisesta ja väsymyksestä kärsivän puolestaan kannattaa tilata koneessa kuumaa vettä ja sitruunaviipale.

Lähteet: AARP, All Women Stalk, SmarterTravel, South China Morning Post, The Globe and Mail, Huffington Post

Lue myös:

Lentokonekäyttäytyminen – Mikä ärsyttää kanssamatkustajien käytöksessä?

Pelottaako lentäminen? Näin pystyt matkustamaan lentopelon kanssa

Testaa, millainen lentomatkustaja olet!

X