Matkailu

”Glamping” yleistyy Suomessa – tässä 8 kotimaan kohdetta, joissa saa telttailuelämyksen hotellitason mukavuuksilla

Toteutatko ensi kesän glamping-unelmasi jossain näistä kohteista vai rakennatko elämyksen itse?

Teksti:
Tiia Kailaheimo
Kuvat:
Istock

Glamping yhdistää telttailun hotellimukavuuksiin.

Toteutatko ensi kesän glamping-unelmasi jossain näistä kohteista vai rakennatko elämyksen itse?

Glamping eli glamorous camping on sukua lasi-igluille ja kelluville igluveneille. Tässä loistomajoituksessa yhdistyvät luonnon helmassa telttailu ja hotelliyön mukavuudet.

Glamping-majoituksia löytyy korkeista tiipiin mallisista teltoista pyöreisiin ja osittain läpinäkyviin luksustelttoihin. Pääasia on, että luonnon äänet saavat kuulua ja teltta sijaitsee kaukana kaikesta.

Teltassa yöpyjien ei kuitenkaan tarvitse nukkua muhkuraisella maalla makuupussiin kääriytyneenä, vaan majoituksessa on mukavat sängyt, tunnelmallinen sisustus ja tilaa liikkua. Ennen kaikkea glamping on kuitenkin elämys, ei pelkkä majoitus.

Se voisi siis olla mainio vaihtoehto kesälomareissuksi parivaljakolle, jonka toinen osapuoli tahtoo eräillä ja toinen haaveilee luksuksesta!

Vaikka ilmiö on maailmalla tunnetumpi, Suomessa se on vielä melko tuore. Listasimme 8 kotimaan kohdetta, jotka tarjoavat glamping-elämyksiä.

Kotiliesi.fi: Nyt lähdetään päiväretkelle saaristoon ja merenrantakaupunkeihin! Listasimme 6 ihanaa kotimaista luonto- ja kulttuurikohdetta

Kotimaan glamping-kohteet etelästä pohjoiseen

1. Haltia Lake Lodge Nuuksiossa

Nuuksion kansallispuiston läheisyydessä sijaitsevassa Haltia Lake Lodge -hotellissa on perinteisten hotellihuoneiden lisäksi viisi glamping-telttaa lasiseinällä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Haltia Lake Lodge (@haltialakelodge) jakama julkaisu

2. Virento Hideaway Karkkilassa

Virento Hideawayn Kota-teltassa voit nukkua patjalla peittojen ja tyynyjen kanssa tai tuoda oman makuupussin.

3. FinnDome Glamping Porissa

FinnDomen telttakylän teltat ovat pyöreitä ja osittain läpinäkyviä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön FinnDome | Glamping Finland (@finndome) jakama julkaisu

4. Hidden House Pirttijärvi Jämsässä

Hidden House Pirttijärvi on nimensä mukaisesti piilossa metsän keskellä. Lämmityksellä ja sähköllä varustetussa teltassa voi yöpyä kaikkina vuodenaikoina.

5. Camp Kartano Keuruulla

Keuruun Riihon maalaismaisemaan nousee luksustelttakylä toukokuussa 2022. Camp Kartanon takana oleva Telttaillen-yritys myös myy ja vuokraa telttoja yksityisille henkilöille.

6. Hovi Glamping Teuvalla

Suomalaiseen peltomaisemaan sijoittuvan Hovi Glampingin majoitusalueella on vain yksi teltta, joten yksityisyys on taattu.

7. Kideadventuren Arctic Camp Tent Kittilässä

Kideadventuren erämökki toimii kahden arktisissa olosuhteissa majoittavan glamping-teltan tukikohtana.

8. Brännskär Glamping saaristossa

Nauvon eteläosassa sijaitsevalla Brännskärin saarella pääsee majoittumaan glamping-teltassa merellisissä maisemissa.

Tai tee se itse!

Glamping-elämyksen voi rakentaa myös itse. Teltan voi pystyttää takapihalle tai kesämökin rantaan, ja pitää teltassa unohtumattoman erilaisen leffaillan. Ja jos autossa on tilaa, tietysti glampingiä voi harrastaa oikealla leirintäalueellakin!

Samojen vinkkien avulla luksuspuitteet voi luoda ilman telttaa parvekkeelle, auton takakonttiin tai vaikka trampoliinille. Glampingissä saa käyttää luovuutta.

tee se itse glamping
Glamping-elämyksen voi luoda itse lisäämällä telttaan tunnelmaa.

Vinkkejä DIY-glampingiin:

  • Ota telttaan makuupussien ja retkipatjojen sijasta paksu patja, oikeat peitot ja runsaasti tyynyjä. Viltit tuovat kodikkuutta niin pedin päällä kuin teltan kahisevien lattioiden peittona.
  • Luo tunnelma valoilla. Ripusta tekokynttilöitä ja valoketjuja. Kätevin on patterilla tai aurinkokennolla toimiva valonauha. Aurinkokennovaloja voi asetella myös teltan ympärille.
  • Tee itse tai tilaa hyvää ruokaa! Muovisten kuohuviinilasien särkymistä ei tarvitse pelätä, mutta ne tuovat elämykseen glamouria – tekevät siis campingistä glampingiä.
  • Ota mukaan viihdykettä: kirja, pelikortit, läppäri tai tabletti elokuvien katseluun. Tai sitten voit vain kuunnella luonnon ääniä ja rentoutua ilman häiriötekijöitä.
  • Jos mahdollista, teltan lähistöön voi tehdä viihtyisän olohuoneen. Esimerkiksi puiden välissä roikkuva riippumatto tai aurinko- tai retkituolit käyvät tähän loistavasti.

Lue myös: Valmistele retkieväät kotona tai kokkaa nuotiolla – parhaat reseptit ja ideat onnistuneelle retkelle

*Artikkelin kahdeksas kohde vaihdettu toiseen 3.7.2024, koska aiempi kohde ei enää ollut toiminnassa.

X