Matkailu

Hampuri – Yövy satamanostalgiaa uhkuvassa design-hotellissa

Teksti: Anna.fi Kuvat: DesignHotels™ (designhotels.com)

25hours Hotel HafenCity on nuorille urbaaneille kustannustietoisille vieraille suunniteltu design-hotelli Hampurin uudessa merenranta korttelissa. Hotelli kuuluu kansainväliseen DesignHotels™ -ketjuun, joka edustaa designiltaan ja tunnelmaltaan ainutlaatuisia hotelleja ympäri maailman.

 25hours Hotel HafenCity, Hamburg - image courtesy of DesignHotels™

Kesäkuussa 2011 ovensa avannut 25hours Hotel HafenCity sijaitsee Hampurin HafenCityn alueella. Hypermoderni HafenCity on Euroopan suurimpia kaupunkialuekehityksen projekteja. Alueelle ollaan rakentamassa kokonaan uutta kaupunginosaa, johon on kaavailtu toimistojen ja kauppojen lisäksi asuntoja. Alueella on matkustajaterminaali ja kansainvälinen merenkulun museo. Kävelymatkan päässä satama, juna-asema, ostosalueet.

25hours Hotel HafenCity - image courtesy of DesignHotels™

25hours Hotel HafenCity on osa viiden hotellin ketjua. Lähtökohtana jokaisessa näistä ketjun hotelleista on alueellinen erikoispiirre, liittyen sen historiaan, kulttuuriin ja ihmisiin. Hotellin suunnittelussa on haluttu käyttää lähialueen luovasti ajattelevia ihmisiä ja tarvikkeita työn toteuttamiseen. Suunnittelun kimmokkeena on ollut halu yhdistää hotellin vieraat sen ympäristöön ja samalla tarjota lähialueen asukkaille tiloja, joissa viihtyä. Alueen merellisyys on ollut suurena vaikuttimena tämän 25hours Hotellin suunnittelussa.

25hours Hotel HafenCity Hamburg - image courtesy of DesignHotels™

Hotelliketjun omistajat eivät halunneet palkata suunnittelijoiksi tyypillisiä sisustusarkkitehtejä, jotka osaavat suunnitella upeita huoneita, mutteivät luoda vastaavaa ilmapiiriä. Suunnittelun ei haluttu olevan liian matemaattista ja strukturoitua. Tehtävä annettiinkin joukolle Hampurilaisia, kaupunkiaan ymmärtäviä luovia toteutettajia. Böge Lindner (K2 Architekten), Connni Kotte (Räume mit Gesight), Fabian Tank (Eventlabs), Stephen Williams Assosiates  ja  Markus Stoll ovat nuo luovat mielet projektin takana.

25hours Hotel HafenCity, Hamburg - image courtesy of DesignHotels™

Projektia visioitaessa haastateltiin 25: ttä eri kansalaisuutta omaavaa merimiestä paikallisess kuppilassa Seaman’s Club Duckdalbenissa. Lopputuloksena syntyi tämä hotelli, joka on nostalginen ja aito. Paikka, jossa merimiesten tarinat heräävät eloon.

Sisustussuunnittelu kätkee sisäänsä tarinoita, jotka paljastuvat vähitellen hotellilla liikkuessa. Pohjakerroksessa sijaitseva sisääntuloaula on kuin valtaisa varastohalli. Ravintola, baari ja kauppa muodostavan sataman omaisen paikan, joka on viihtyisä hotellin keskus.

25hours Hotel HafenCity, Hamburg - image courtesy of DesignHotels™

Erikoisuutena jokaisessa huoneessa taiteilija Jindrich Novotnyn kuvituksia. Kuvien aiheet perustuvat merimiesten kertomuksiin, joita kerättiin hotellia suunnitellessa. Jokaisessa huoneessa on myös näistä merten tarinoista kertovia lokikirjoja.

Hotelliin on rakennettu epätavanomaisia kokoontumispaikkoja. Eräskin neuvottelutila on tehty entiseen tavarakonttiin. Kontin lahjoitti Hampurilainen maailman suurimpiin varustamoihin lukeuttuva Hapag-Lloyd.

25hours Hotel HafenCity, Hampuri - image courtesy of DesignHotels™

Hotellin Gibson Music room tarjoaa paikallisille bändeille paikan, jossa voi harjoitella ilmaiseksi. Muusikot kuittaavat tilan vuokran esiintymällä hotellissa.

Heimat Ravintolassa tarjottava ruoka on hotellin linjan mukaisesti mahdollisimman paikallisesti tuotettua, yksinkertaista. Koti ei ole vain paikka, vaan tunnetila – on se ajatus, jota ravintolassakin halutaan tavoittaa.

25hours Hotel, HafenCity, Hamburg - image courtesy of DesignHotels™

Hotelli tarjoaa vieraidensa käyttöön, yhteistyössä Two Wheels Good -partnerin kanssa, polkupyörän HafenCityn alueen kiertelyyn. Tarjolla on myös ilman erillistä kustannusta kolme MINI-autoa neljän tunnin mittaiselle ajelulle. Mini-auton omistajille on myös erikoistarjous hotellin hinnasta.

Paikallisuus näkyy niinikään työtekijöiden vaatetuksessa, joka noudattaa myös tätä rentoa teollisuuslinjaa. Työvaatteet ovat paikallisten suunnittelijoiden käsialaa.

Hotelli on avannut ovensa kesäkuussa 2011.

25hours Hotel HafenCity
Überseeallee 5 F, Hampuri, Saksa

25hours Hotel HafenCity kuuluu DesignHotels™-ketjuun.

X