Mainos: Sisältöyhteistyö
Mainos

Kotilieden lukijamatka 7.-13.5.2017: Lumoava pohjoinen Espanja ja Biskajanlahti

Koe katalaanien Barcelona ja Bardenas Realesin luonnonsuojelualue Navarrassa, La Riojan viinit ja Baskimaan ruoka sekä Biskajanlahden lumoavat maisemat. Asiantuntijaopas Arja Rinnekangas.
Teksti: Sisältöyhteistyö

Matkaohjelma

1. päivä: Barcelona

Lento Barcelonaan. Kaupunkikierros antaa Barcelonasta hyvän kokonaiskäsityksen. Lounas ja majoittuminen. Vapaa-aikaa kaupunkiin tutustumiseen omaan tahtiin. Barcelonan kuuluisin nähtävyys on Antonio Gaudin suunnittelema Sagrada Familia -kirkko. Sen lisäksi Gaudi suunnitteli kaupunkiin paljon taloja, joista kuuluisimmat Battló ja La Pedrera ovat auki yleisölle.

2. päivä: Montjüicin kukkula, Pueblo Español ja Miron museo

Aamiainen. Lähtö Montjüicin kukkulalle ja vierailu vuoden 1929 maailmannäyttelyä varten rakennetussa Pueblo Español -ulkoilmamuseossa. Täällä on myös maailmankuulun taiteilijan, Joan Mirón, upea museo, johon voi tutustua omaan tahtiin. Kukkulalta avautuvat hienot maisemat kaupunkiin. Lounas.

3. päivä: Kuunmaisemista La Riojaan

Aamiainen. Suunnataan kohti La Riojan viinialuetta. Lounas matkan varrella Tudelan pikkukaupungissa. Tutustutaan kuunmaisemaa muistuttavaan Bardenas Biarritz Realesin luonnonpuistoon. Illaksi saavutaan Santo Domingo de la Calzadan kaupunkiin, jossa majoitutaan goottilaisten holvien kattamaan Parador-hotelliin.

4. päivä: Baskien maille

Aamiainen. Jatketaan kohti Baskimaahan kuuluvaa La Rioja Alavesan viinialuetta. Tutustutaan keskiaikaiseen Laguardian linnakekaupunkiin ja vieraillaan viinitilalla, jossa perehdytään viinintuotannon saloihin, maistellaan viinejä ja nautitaan lounas. Jatketaan kohti rannikon vuoria ja saavutaan Biskajanlahden helmeen, San Sebastiániin. Tutustumiskierros ja majoittuminen. San Sebastián oli aikoinaan kuninkaallisten ja aateliston kesänviettokohde. Viehättävät rantabulevardit kutsuvat iltakävelylle.

5. päivä: San Sebastiánin kauneus ja valo

Aamiainen. Kävellään maailmankuulun baskilaisen kuvanveistäjän Eduardo Chillidan Tuulenkammat-teoksen äärelle, joka halkoo Atlantin tuulta kaupungin sydämeen. Aperitiivit kapeiden kujien Alde Zaharrassa, vanhassa kaupungissa, ja pieni kierros San Sebastiánin arkkitehtuurisiin kohteisiin ennen lounasta baskikeittiön äärellä. Iltapäivä ja ilta ovat vapaata tutustumista yhteen maailman kauneimmista kaupungeista.

lukijamatka

6. päivä: Elegantti Biarritz

Aamiainen. Matkataan Ranskan puoleiselle Baskimaalle, Biarritzin rantakaupunkiin. Kävelykierros ennen majoittumista. Biarritzin vetovoima muodikkaana lomakaupunkina on säilynyt halki vuosisatojen. Illallinen.

7. päivä: Kotimatka

Aamiainen. Kuljetus Biarritzin lentokentälle ja suora lento Helsinkiin.

Matkatiedot

Hinta

1 494 euroa

Hintaan sisältyy

• lennot Finnairin suorilla reittilennoilla
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• ohjelman mukaiset ateriat (6 x aamiainen, 5 x lounas, 1 x illallinen ruokajuomineen, 1 x viininmaistajaiset)
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

Lisämaksusta

• yhden hengen huone 330 euroa
• matkavakuutus

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

Helsinki – Barcelona 05.40 – 08.40
Biarritz – Helsinki 10.45 – 15.20

Hotellit

Keskitason hotellit: 2 yötä Barcelona, 1 yö Santo Domingo, 2 yötä San Sebastian, 1 yö Biarritz

X