Mainos: Sisältöyhteistyö
Mainos

Kulttuuria ja patikointia Madeiralla 19.-26.9.2016

Leppoisilla levadakävelyillä on mukava ihastella idyllisen vehreän saaren luontoa. Pääkaupunki Funchalin vanhan kaupungin kujilla ja mielenkiintoisilla retkillä asiantuntijan opastamana aukeaa niin saaren historia kuin kulttuuri. Matka soveltuu hyvin peruskuntoisille.
Teksti: Sisältöyhteistyö

Matkaohjelma

1. päivä: Funchal

Finnairin suora lento Funchalin kentälle, josta kuljetus hotelliin. Tervetulotilaisuus ja illallinen hotellissa.

2. päivä: Funchalin kaupunkikierros, Monten kylä ja madeiraviini

Aamiaisen jälkeen ajetaan bussilla keskustaan, jossa tutustutaan värikkääseen kauppahalliin ja sen ympärillä olevaan vanhaan kaupunkiin. Noustaan köysiradalla ylös ihastelemaan Monten kylään. Paluumatkalla pysähdytään madeiraviinikellarissa, jossa halukkaat voivat maistella saaren omaa nimikkoviiniä.

3. päivä: Levada do Norte (7 km)

Aamiaisen jälkeen ajetaan bussilla Levada do Norten alkupisteelle. Polku kulkee saaren eteläosassa ja on vaikeusasteeltaan helppo. Paluumatkalla lounastauko Camara de Lobosissa. Vaihtoehtona on viettää leppoisa päivä Funchalissa.

4. päivä:  Iltapäiväretki Nunnien laaksoon

Aamiainen ja aamupäivä vapaata. Iltapäivällä ajetaan Nunnien laakson idyllisenä säilyneeseen pikkukylään, joka sijaitsee vaikeakulkuisessa maastossa, laakson pohjalla. Paluumatkalla illallinen Miradouro -maalaisravintolassa, jossa nautitaan saaren perinteisintä grilliruokaa, Piri-piri kanaa.

5. päivä: Levada do Furadoa – Ribeiro Friosta Portelaan (11 km)

Aamiaisen jälkeen kävellään maisemiltaan kaunis ja monipuolinen levadareitti, joka kulkee 520 – 870 metrin korkeudessa ja vaellusaika on noin neljä tuntia. Bussi noutaa ryhmämme Portelasta. Lounastauko Machiossa.

6. päivä: Mielenkiintoinen saarikierros

Aamiaisen jälkeen saarikierros, jonka aikana ajetaan Madeiran eri ilmasto- ja kasvillisuusvyöhykkeiden halki. Nähdään etelärannikon vehreät viljelmät, noustaan Ribeira Bravan solasta ylös korkeimpia huippuja kohti, pysähdys Encumeadan näköalapaikalla, josta hyvällä säällä näkyy yhtä aikaa etelä- ja pohjoisrannikko. Laskeudutaan alas São Vicenten kylään ja tutustutaan vasta parikymmentä vuotta sitten löydettyyn tippukiviluolaan. Jatketaan matkaa saaren luoteisimpaan kolkkaan Porto Moniziin, joka on kuuluisa luonnon muovaamista merivesialtaista. Lounas päivän aikana.

Madeira-2

7. päivä: Levada das 25 Fontes (5 km)

Aamiaisen jälkeen ajetaan da Serran ylänköalueelle, josta vaelletaan viiden kilometrin mittainen Levada das 25 Fontes. Kauniin reitin varrella on 25 lähdettä ja vesiputousta. Paluu hotelliin Funchaliin ja yhteinen illallinen.

8. päivä

Aamiaisen jälkeen heti omaa aikaa tehdä vaikkapa viimeisiä tuliaisostoksia. Kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin.

Matkatiedot

Hinta:

1 498 euroa

Hintaan sisältyy

• Finnairin suora reittilennot Helsinki – Funchal – Helsinki
• ohjelman mukaiset retket
• ohjelman mukaiset bussikuljetukset
• ohjelman mukaiset ateriat ( 7 x aamiainen, 3 x illallinen, 1 x lounas )
• asiantuntijaopas Liisa Hämäläisen opaspalvelut koko matkan ajan

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

Helsinki – Funchal 08.55 – 12.40
Funchal – Helsinki 13.40 – 21.15

Hotelli

Alto Lido on viihtyisä hotelli, joka sijaitsee hyvällä paikalla ydinkeskustan ulkopuolella, kävelyetäisyyden päässä merivesialtailta. Majoitus standardiluokan kahden hengen huoneissa, joissa on parveke. Hotellissa on sisäuima-allas ja pienessä puutarhassa pieni ulkouima-allas. Hotellin ravintolassa on sekä buffet- että à la carte -tarjoilu. Useamman kerran viikossa tarjolla on myös viihdeohjelmaa.

Ota yhteyttä ja varaa lomasi

24 h verkkokaupasta lomalinja.fi

Tampere p. 010 289 8100, Helsinki p. 010 289 8102, Ryhmät p. 010 289 8101

Puhelut 8,35 snt/puh. + 17,17 snt/min.
Palvelumaksu 23 euroa/varaus.

Lomalinja

X