Mainos Matkailu 18.11.2016

Martti Lutherin ja Johan Sebastian Bachin jalanjäljillä 5.-9.4.2017

Teksti: Sisältöyhteistyö
Uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlan kunniaksi muistelemme sekä Lutherin että Bachin elämää. Kuulemme kiehtovia tarinoita, näemme vaikuttavia linnoja ja museoita, idyllisiä pikkukaupunkeja sekä nautimme Bach-viikkojen vaikuttavasta Johannes-passio -avajaiskonsertista Arnstadtissa. Suomen Kuvalehden lukijamatkalla oppaana toimii Sirkka-Liisa Aalto.

Wittenberg – Weimar – Eisenach – Erfurt – Arnstadt – Potsdam

Alustava matkaohjelma:

Keskiviikko 5.4. Finnairin suora aamulento Berliiniin. Jatkamme Wittenbergiin, jossa Luther vaikutti suurimman osan elämästään. Perehdymme Lutherin elämään tutustumalla Wittenbergin linnankirkkoon ja sen kuuluisaan teesioveen, käymme Lutherhaus-museossa sekä kävelemme Wittenbergin keskiaikaisessa keskustassa hänen jalanjäljillään. Kierroksen jälkeen jatkamme Weimariin ja majoitumme keskustahotelliin. Illallinen.

Torstai 6.4. Tutustumme idylliseen ja historialliseen Weimarin pikkukaupunkiin. Täällä Johann Sebastian Bach vaikutti 1700-luvun alussa herttuakunnan urkurina, kamarimuusikkona ja konserttimestarina. Myös Luther oleskeli Weimarissa matkoillaan 1500-luvulla useamman kerran. Täällä hän saarnasi St. Peter und Paul -kaupunginkirkossa, jossa hänen oppejaan on muistuttamassa Lucas Cranachin maalaus, 3-osainen siipialttaritaulu.

Tutustumme myös Goethen kansallis- sekä kotimuseoon, mikä on säilynyt täysin autenttisena kirjailijan kotina. Lounas.

Perjantai 7.4. Lähdemme retkelle Eisenachin kaupunkiin. Ajamme ensin Wartburgin linnamäelle, jossa sijaitseva linna on Saksan tunnetuin kansallinen muistomerkki. Linnan kuuluisin asukas oli Luther, joka oleskeli linnassa ns. salavankina. Täällä Luther käänsi Uuden testamentin kreikan kielestä saksan kielelle ja loi täten Saksan kirjakielen. Syömme lounaan Wartburgin linnaravintolassa. Eisenach oli myös Lutherin koulukaupunki sekä Bachin syntymäkaupunki. Tutustumme Bachhaus-museoon, jossa kuulemme lyhyen musiikkiesityksen Bachin aikaisilla instrumenteilla esitettynä. Käymme myös Bachin kastekirkossa, jossa myös Luther on saarnannut.

Lauantai 8.4. Teemme retken Erfurtiin, jossa Luther alkuun opiskeli ja eli myöhemmin munkkina augustiinolaisluostarissa. Tutustumme luostariin ja sen erikoisnäyttelyyn Raamattu – Luostari – Luther. Kaupunkikierroksella tutustumme vanhaan kaupunkiin ristikkotaloineen sekä 120 metriä pitkään kauppiaiden siltaan, Krämerbrückeen. Lounaan jälkeen jatkamme Arnstadtiin, jonne nuori Bach sai ensimmäisen urkurinpaikkansa vuonna 1703. Perehdymme Bachin elämään tutustumalla mm. Bach-kirkkoon, Bach-muistomerkkiin sekä Bachin asuintaloon. Bach-viikkojen kunniaksi meillä on tilaisuus osallistua avajaiskonserttiin Arnstadtin Bach-kirkossa.

Sunnuntai 9.4. Paluumatkalla kohti Berliiniä poikkeamme Potsdamissa. Pistäydymme ensin Hollantilaiskorttelissa ja jatkamme sieltä Cecilienhofin linnaan. Tämä ensimmäisen maailmansodan aikana rakennettu englantilaista maalaistaloa jäljittelevä rakennus oli perintöprinssi Wilhelmin ja hänen puolisonsa Cecilien asuinpaikka. Nautimme matkan päätöslounaan ja jatkamme lentokentälle. Finnairin iltalento Helsinkiin.

Matkan hinta/henkilö:

1 578 e jaetussa kahden hengen huoneessa

1 789 e yhden hengen huoneessa

Palvelumaksu 22e / lasku.

Hintaan sisältyy:

• Finnairin reittilennot Helsinki – Berliini – Helsinki turistiluokassa

veroineen • majoitus tasokkaassa Elephant hotellissa deluxe-

huonetyypissä • buffetaamiainen • ohjelman mukaiset ruokailut

(yksi illallinen, neljä lounasta) sekä kuljetukset, sisäänpääsyt ja retket

• Johannes-passio -konserttilippu, hintakategoria 1 • Sirkka-Liisa Aallon,

suomalaisen Saksassa asuvan oppaan palvelut kohteessa.

Varaukset ja tarkemmat matkaohjelmat:

CWT Kaleva Travel
• Ruoholahdenkatu 23, 00180 Helsinki
• Toimisto avoinna ma-pe klo 8–17
• Puh. 0205 615540
• Vastuullinen matkanjärjestäjä on CWT Kaleva Travel

euro@kalevatravel.fi
• www.kalevatravel.fi/lukijamatkat

• Vastuullinen matkanjärjestäjä on CWT Kaleva Travel

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi