Matkailu

Upeita maisemia ilman turistimassoja – lentoemäntä Sanna Moisio paljasti ikimuistoisen Euroopan-helmen, jonne matkustaisi nyt: ”Kokemisen arvoinen”

Mikä matkakohde on työkseen ympäri maailmaa lentävän suosikki? Lentokoneissa työskentelevä purseri Sanna Moisio kertoo suosikkinsa ja vahvistaa, että joskus kansansuosikkikin on kaiken hehkutuksen arvoinen.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock, Sannan Moision Kotialbumi

Lentoemäntä Sanna Moisio vinkkaa parhaat lähi- ja kaukokohteet.

Mikä matkakohde on työkseen ympäri maailmaa lentävän suosikki? Lentokoneissa työskentelevä purseri Sanna Moisio kertoo suosikkinsa ja vahvistaa, että joskus kansansuosikkikin on kaiken hehkutuksen arvoinen.

Lomakausi lähestyy, mutta matkakohde uupuu. Mihin suunnata seuraavaksi?

Päätimme kysyä lomavinkkejä paljon työkseen matkustavalta. Finnairin purseri Sanna Moisio kertoi Annalle kaksi matkakohdetta, jotka ovat tehneet häneen suurimman vaikutuksen.

Lue myös: Tallinna: Ravintolat, hotellit ja muut uudet vinkit reissuun – laita talteen!

Lomakohde Euroopassa: ”Todella erityinen paikka”

Aina ei tarvitsee matkustaa kauaksi, sillä jo parin tunnin lentomatkan päässä on upeita kohteita. Moisio kertoo, että voisi matkustaa uudelleen Kroatiaan, joka on yksi hänen lempikohteistaan Euroopassa.

– Itse haluaisin mennä nyt Dubrovnikiin. Se on todella erityinen paikka, sillä menimme siellä mieheni kanssa naimisiin 10 vuotta sitten. Paikkaan liittyy ihanat muistot.

Ja nyt tärkeä lomavinkki Dubrovnikiin:

– Vanhankaupungin ulkopuolella ei ole niin paljon turisteja. Siellä on kiva ajella autollakin rannikkoa pitkin pieniä teitä. Dubrovnikin alue on ehdottomasti kokemisen arvoinen.

Lue lisää: Kroatian top 5 – Dubrovnik ja muut Kroatian upeat helmet

Kroatian Dubrovnik sopii Moision mukaan täydellisesti kesäkauden lomailuun.

Kohde tarjoaa poikkeuksellisella tavalla yhtä aikaa kaupunkiloman, rantaloman ja kulttuuriloman puitteet suhteellisen lyhyellä lennolla ja kohtuullisella hintatasolla.

– Dubrovnikista tekee kohteena erityisen meri ja saaret kaupungin edustalla. Siellä vesi on niin ihanan turkoosia.

Ihmismerestä huolimatta lomakohteessa kannattaa joka tapauksessa vierailla Dubrovnikin vanhassakaupungissa. Nähtävyys on yksi Unescon maailmanperintökohteista.

 

Vanha kaupunki on Dubrovnikin suosituimpia nähtävyyksiä.

Matkakohde Aasiassa: ”Lämmin tunnelma joka kerta”

Kaukolomakohteista Moision ehdoton suosikki on taas Thaimaa. Thaimaa on suosittu matkakohde etenkin talvisin, mutta maahan voi matkustaa vuoden ympäri.

Moisio harkitsisi kohteeksi erityisesti tuttua kansansuosikkia Phuketia, jos lomalta kaipaa rentoa olemista. Moisio kiteyttää parhaat puolet:

– Phuket on rauhallinen matkakohde, jossa on paljon luontoa ja nähtävää. Kohteessa voi snorklata, ajaa veneellä tai vuokrata skootterin, jolla ajaa saarta ympäri. Phuketissa on myös upeat rannat.

Thaimaassa riittää upeita rantoja.

Thaimaa sopii hyvin aktiivilomailijalle, sillä nähtävää ja tekemistä on takuulla. Suurkaupungin sykkeen voi aistia Bangkokissa.

– Matkakohteessa voi ottaa esimerkiksi Thaimaan kokkaus- tai thainyrkkeilykursseja. Siellä voi myös vuokrata veneen ja käydä ajelemassa kanavia pitkin. Auringonlaskun aika on maaginen, ja siitä kannattaa nauttia kattoterassilla, Moisio vinkkaa.

– Thaimaassa on lämmin tunnelma joka kerta, ja paikalliset ihmiset ovat vieraanvaraisia ja ystävällisiä. Tykkään Thaimaan lämmöstä ja trooppisesta luonnosta.

Phuketissa kannattaa evästää katukeittiöissä ja rantaravintoloissa, Sanna vinkkaa.

Lue lisää: Sanna matkusti koronasulkujen jälkeiseen Thaimaahan – miltä siellä näyttää nyt? 

X