Etelä-Euroopassa on vielä syksylläkin ihanan lämmintä.
Matkailu

Missä syksyllä on lämmintä? Näihin kohteisiin kannattaa matkustaa syyslomilla

Syksyllä monissa lomakohteissa on vielä lämmintä, eikä turistien määrä huimaa päätä. Selvitimme, minne aurinkolomasta haaveilevan kannattaa matkustaa syys-. loka- ja marraskuussa.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: iStock

Kun Suomessa on sateista ja harmaata, auringonpaiste ja lämpö tekevät terää. Mutta minne syksyllä kannattaa matkustaa?

Listasimme lämpimät matkakohteet jokaiselle syyskuukaudelle.

Syyskuussa lomalle Välimerelle

Etelä-Euroopassa on alkusyksystä vielä miellyttävän lämmintä. Eteläinen Italia, Espanjan etelärannikko ja Kreikan saaret ovat täydellisiä lomakohteita syyskuussa. Suuret turistimassat ovat jo häipyneet, mutta sää suosii vielä lomailijoita.

Miltä kuulostaisi Kreikan Samos?

”Olimme eräänä syyskuuna Samoksella. Oli lämmintä, kaunista ja rauhallista. Turisteja oli vain vähän ja pikkuisissa rantaravintoloissa hyvin tilaa.” Tiina, 40.

Samoksella keskilämpötila syyskuussa on 24 astetta.

Tai Korsika?

”Korsikalla on kivoja rantoja ja siellä voi vaeltaa upeissa vuoristomaisemissa. Ihania pikkukyliä, eikä syksyllä tosiaankaan turistiryysistä!” Lotta, 43.

Korsikalla keskilämpötila syyskuussa on 19 astetta.

Vai lähtisitkö sittenkin New Yorkiin asti?

”New Yorkissa on syyskuussakin lämmintä helposti yli 20 astetta. New York on aina yhtä hurmaava paikka, josta nähtävä, syötävä tai shopattava ei lopu koskaan.” Minna, 37.

New Yorkissa keskilämpötila syyskuussa on 20 astetta.

Lokakuussa Teneriffalle, Kreetalle tai Madeiralle

Suomalaisten kestosuosikki Kanariansaaret on mainio matkakohde lokakuussa. Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote ja Teneriffa eivät ole pelkkiä turistirysiä, vaan saarilta löytyy myös rauhallisia rantoja.

”Teneriffan Los Gigantes oli ihana paikka lokakuussa. Päivisin sai nauttia auringon lämmöstä ja katsella kauniita maisemia. Illalla rantaravintoloista sai helposti parhaan pöydän.” Jenni, 27.

Keskilämpötila Kanariansaarilla on lokakuussa 23 astetta.

Kyproksella ja Kreetallakin on lokakuussa vielä lämmintä.

”Olimme perheemme kanssa viime vuonna Kreetalla lokakuun lopussa. Lämmintä  oli 25 astetta, ja meressäkin tarkeni uida. Ainoa huono puoli oli, että sesonki oli loppumassa, joten monet ravintolat ja muut palvelut olivat jo kiinni.” Aino, 41.

Keskilämpötila Kreetalla lokakuussa on 20 astetta ja Kyproksella 22 astetta.

Jos haluat viettää hieman aktiivisemman loman, hyvä matkakohde lokakuussa on Madeira. Levadat eli vanhat vesikanavat ovat vaellusreittejä, joiden varrella voi ihailla saaren kauniita maisemia. Ja jos liikunta alkaa väsyttää, uima-altaallakin tarkenee.

Madeiran Funchalissa keskilämpötila on lokakuussa 21 astetta.

Marraskuussa Kanariansaarille tai vähän kauemmas

Kanariansaarilla pääsee nauttimaan yli 20 asteen lämpötiloista vielä marraskuussakin. Jos haluat kuitenkin vielä lämpimämpään paikkaan, kannattaa suunnata hieman kauemmas.

Vietnamissa, Thaimaassa, Balilla ja Sri Lankassa lämpötilat hipovat marraskuussa 30 astetta.

Myös Amerikoissa on marraskuussa aurinkoista. Yhdysvaltojen Miamissa keskilämpötila on marraskuussa 29 astetta, Meksikon Cancunissa 25 astetta ja Dominikaanisten tasavaltojen Puerto Platassa 27 astetta.

Lue myös:

6 hyvää syytä lähteä yksin matkalle

Täällä näyttelijä Pihla Viitala lataa akkunsa – 5 upeaa matkavinkkiä

Huippumallin pakkausvinkit – Näin pakkaat tehokkaasti

X