Matkailu

Mitä pakata matkalle? Marimekon Noora Niinikosken pakkausvinkit

Teksti: Pia Hagström Kuvat: Kristiina Kurronen, Pekka Nieminen ja valmistajat

Marimekon pääsuunnittelija Noora Niinikoski matkustaa useimmiten saarille.

Noora Niinikoski
Marimekon kevään mallistosta löytyy matkalle sopiva vetoketjutakki ja sen alle väljä tunika sekä housut. Pasi-laukkuun mahtuvat passi ja matkaliput, oranssiin Matkuri-laukkuun muut matkatavarat.

– Matkustaessa vaatteiden pitää toimia hyvin, niiden pitää olla kevyitä ja malliltaan toimivia. Parhaaksi matkavaatteeksi on osoittautunut hupullinen, vettä hylkivä maihari. Matkoillani käytän matalia saappaita tai mukavia lenkkareita.

Noora lentää yleensä Ateenaan, josta hän matkustaa laivoilla saariin. Amorgos on yksi hänen suosikeistaan. Parintuhannen asukkaan saaressa ei ole ollenkaan liikennettä. Keskellä karua maisemaa Irlannissa Inis Meáin saarella on samanniminen ravintola ja hotelli. Tänne palaan aina uudelleen.

Marimekon Noora Niinikosken pakkausvinkit

Luottotakkini on hupullinen, kevyt vetoketjumaihari. Se ei paina juuri mitään ja mahtuu pieneen tilaan. Takki 239 e, Calvin Klein Jeans. / Täydellinen katastrofi, jos omat aurinkolasit jäävät kotiin. Parhaiten toimivat Wayfarer aurinkolasit, 205 e, Ray-Ban. / Irlannissa sadekuuro yllättää usein. Riittävän pieni ja kevyt sateenvarjo kulkee helposti mukana, 59 e, Marimekko.

Olen erityisen tarkka herkästä ihostani. Matkoilleni otan aina mukaan Avènen Eau Thermale -puhdistusaineen, 17 e. Se puhdistaa kasvot ilman vettä. / Vaikka matkustaisin lämpimään, pakkaan silti aina ohuen neuleen mukaan. Värikäs Taskuton-neule 159 e, Marimekko. / Pidän pitkävartisista saappaista. Varsinkin keväällä Irlannissa tarvitsen kumisaappaita, 129 e, Julia Lundsten, Nokian Jalkineet.

Ilman farkkuja en pärjää. Mieluiten tummat ja malliltaan klassiset. Farkut 169 e, Mos Mosh. / Lentokoneessa vetää aina, joten suurelle huiville on käyttöä. Ohut villahuivi 79 e, Marimekko. /  Valitsen mukaani vaatteet niin, että ne mahtuvat yhteen selkäreppuun. Viikon matkallakin selviää yllättävän pienellä määrällä vaatteita. Selkäreppu 169 e, Fjällräven. / Tykkään kävellä kohteessa ja tutustua paikalliseen elämänrytmiin. Pidän Nike Air Maxin lenkkareista, 154,95 e, Zalando.

Anna 2/2014

X