Matkailu

Mitä pakata matkalle? Sisustusarkkitehti Joanna Laajiston pakkausvinkit

Teksti: Pia Hagström Kuvat: Kristiina Kurronen, Pekka Nieminen ja valmistajat

Creative Studion sisustusarkkitehti ja suunnittelija Joanna Laajisto matkustaa useimmiten Brooklyniin New Yorkiin, missä hän tuntee olevansa kuin kotonaan.

Joanna Laajisto
Joannan housut ovat T by Alexander Wangin. Ne ovat laadukkaat eivätkä rypisty matkalla. Neule Filippa K:n, tossut Zarasta.

– Poikkean joskus Brooklynissa drinkkibaari Hotel Delmanoon, pidän sen tunnelmasta ja sisutuksesta. Lempipaikkojani on Wythe Hotel. Sen sisäpihalla on ravintola Reynard, jossa on kaunis interiööri ja ihanat viikonloppubrunssit.

– Matkalle otan aina pienen matkalaukun. Tarvitsen vain vähän vaatteita, koska käytän vaatteita, joita on helppo yhdistellä. Olen merkkiuskollinen, suosin Filippa K:ta ja Acnea. Ostan harkiten ja suosin hyvää laatua. Käytän harmaata, sinistä, mustaa ja valkoista, koska niitä on helppo yhdistää toisiinsa.

Joannan luottomatkatavarat
En pärjäisi matkoilla ilman aurinkolaseja. Pyöreät, ruskeat ja kilpikonnakuvioiset aurinkolasit toimivat minulla parhaiten, 350 e, Bottega Veneta. / Pidän hyvälaatuisista neuleista. Repeatin kašmir-neuletakki 249 e, Feminett Boutique. / Otan aina mukaan matkalaukun, joka mahtuu matkustamoon. Silloin ei tarvitse odotella hihnalla tai pelätä, että laukku katoaisi. Vetolaukku 545 e, Tumi.

Luottomeikkini on Jane Iredalen puris-tepohja, 57 e. Se sisältää meren mineraaleja, ja aurinkosuojakerroin on 20. Sivellin 65 e, Jane Iredale. / Farkkumerkkini on Acne. Pidän pillimallista, Acne Skin 5 -farkut 220 e, Farfetch. / Samujin kuosit elävöittävät hillittyä tyyliäni. Neuletakin alle sopii ihana Sana-mekko, 250 e, Samuji. / Valkoista on helppo yhdistää muiden värien kanssa, t-paita 45 e, Filippa K. / Minulla on aina mukavat villasukat mukana, 5,95 e, H&M.

Matkoilla paras olkalaukku on pehmeä ja riittävän suuri Stella McCartneyn Farabella, 825 e, My o My. Musta sopii kaikkeen, mutta tämä väri on uusi. / Eläinkuosit piristävät mustaharmaavalkoista kokonaisuutta. Lentokoneessa loaferit ovat mukavat, 69,95 e, Zalando.

Anna 2/2014

X