Hotelli Abruzzi
Nanna Suden suosikkihotelli sijaitsee Roomassa.
Matkailu

Nämä ovat Elastisen ja muiden tähtien lempihotellit – ulkomailla ja Suomessa

Entä jos valitsisi matkakohteen hotellin perusteella? Ei ehkä niinkään hullu strategia. Lue, mitkä hotellit ovat hurmanneet julkkikset ja miksi.
Teksti: Laura Koljonen Kuvat: Hotellit

Kuvataiteilija Nanna Susi: “Hotelli Abruzzissa menee ajan- ja paikantaju”

“Kun kuljin Roomassa Hotelli Abruzzin ohi, panin merkille keltaisen talon, jonka seinät olivat täynnä reikiä, koloja ja halkeamia. Sen rähjäisyys houkutteli. Päätin, että tuossa paikassa vielä yövyn.

Hotelli Abruzzi

Nanna Suden suosikkihotelli sijaitsee Roomassa.

Ensimmäisen kerran yövyin siellä vuonna 1999 – samana vuonna, jona muutin kaupunkiin. Olen palannut Abruzziin useasti. Viimeksi olin siellä vuosi sitten.

Parasta hotellissa on ympäristö ja sydämellinen palvelu. Hotellissa ei ole ruokasalia, vaan respasta saa ruokalipukkeen. Sillä saa ruokaa vastapäisestä ravintolasta.

Hotellissa menee ajan- ja paikantaju. Vetää aika hiljaiseksi tuijottaa aamuyöllä kivenheiton päässä olevaa vakaata ja ajatonta Pantheonia. Kadulta kuuluvat lintujen, katukauppiaiden ja muutaman mopon äänet.

Suosikkihotellini Suomessa on hotelli Kilpisjärvi Saana-tunturin kupeessa. Lappi oli minulle pitkään vieras paikka. Vietettyäni yhden yön tuossa hotellissa minusta tuli Lappi-fani kertaheitolla.

Työskentelen tällä hetkellä kiinalaisen naistaiteilijan Canal Jagerroosin kanssa Blue and Red -projektissa, jossa kierrämme ja dokumentoimme Suomea ja Kiinaa.

Viime syksynä ruskan aikaan vietimme kuvausmatkalla yhden yön Hotelli Kilpisjärvessä. Se oli täyttä Kaurismäkeä.

Siellä tyhjyyden keskellä, Suomen peukalossa, Saana-tunturin mutkassa, Neljän tuulen tien varrella, Kilpisjärven rannalla latasimme tuntikausia kuvamateriaalia hotellin aulassa toppatakit päällä.”

Nannan suosikkihotellien yhteystiedot: hotelabruzzi.it, laplandhotels.com

Kokki Akseli Herlevi: “Tärkeintä on sijainti”

“Törmäsin hyvään hotelliin muutama kuukausi sitten Lontoossa. Sen nimi on Strand Palace Hotel, ja nimestään huolimatta se on oikein kohtuuhintainen.

Olin tuolla reissulla työkaverini kanssa maistelemassa burgereita ja hakemassa vaikutteita omaan ravintolaani.Hotellilta oli lyhyt matka Sohoon, jossa suurin osa burgeripaikoista sijaitsi.

Söimme burgereita kahden päivän aikana yhdeksässä paikassa. Siksi emme testanneet hotellin aamupalaa – aamiainen ei ollut herätessä ensimmäisenä mielessä.

Minulla ei ole ison firman luottokorttia, joten hotellin hyvä sijainti on työmatkoilla tärkeä.Etenkin Lontoossa taksilla matkustaminen on kallista, ja jos asiaan ei kiinnitä huomiota, matkustamiseen kuluu huomattavia summia. Lontoossa kävelimme paljon sekä käytimme taksia ja Uberia.

Hotellissa oli myös hyvä sänky. Liinavaatteet tuntuivat laadukkailta, peitot olivat paksut ja ilmastointi oli hyvä. On kamalaa, jos hotellihuone on tunkkainen.

Suomessa pidän Tampereen Scandicista. Siinäkin sijainti on ihan ykkönen. Hotelli sijaitsee aivan rautatieaseman kupeessa.

Toinen suomalainen suosikkini on Sky Ounasvaara, joka sijaitsee Ounasvaaran päällä. Siellä on törkeän hyvä ruoka ja miellyttävä ilmapiiri. Ja henkilökunnalla on pelisilmää.”

Lapland Hotel Sky Ounasvaara

Akseli Herlevi matkustaa kahden, kolmen kuukauden välein. Seuraavaksi hän lähtee New Yorkiin. Kuvassa Sky Ounasvaara.

Akselin lempihotellien yhteystiedot: strandpalacehotel.co.uk, laplandhotels.com

 Toimitusjohtaja Kimmo Laiho alias hip hop -artisti Elastinen: “Ranskalaishotellissa ruoka kokattiin silmieni edessä”

Road tripeillä Elastinen suosii erikoisempia hotelleja, kaupunkilomilla hyvää sijaintia.

Road tripeillä Elastinen suosii erikoisempia hotelleja, kaupunkilomilla hyvää sijaintia.

“Viime kevään road tripilläni ihastuin ranskalaishotelliin nimeltään Logis DePuygaty. Löysin hotellin Mr & Mrs Smith Hotels -nimisen nettisivun avulla.

Hotellia pyörittää kaksi herrasmiestä. Hotelli on vanha linna, joka on remontoitu viimeisen päälle mutta siten, että vanha staili on säilytetty. Missään ei esimerkiksi näy sähköjohtoja tai antenneja, vaikka hotellihuoneissa on televisiot.

Linnassa on vain neljä hotellihuonetta. Minulla oli yksi ystävä messissä, ja olimme hotellin ainoat vieraat.

Minuun teki vaikutuksen muun muassa se, että ruoka kokattiin silmiemme edessä. Ensin kokki kysyi, olemmeko millekään allergisia. Sen jälkeen hän valitsi raaka-aineet ja valmisti annokset.

Kotimaan suosikkihotellini on Turun Scandic Plaza. Ensimmäisen kerran kävin siellä kymmenen vuotta sitten keikkareissulla.

Olen laskenut, että sen jälkeen olen asunut siellä kaikkiaan kolme, neljä kuukautta elämästäni. Parasta hotellissa on se, että se on pieni ja siellä on loistava palvelu.

Olen myös tutustunut henkilökuntaan. Jos minulla on ollut vaikkapa synttärit, siellä on odottanut pullo kuohuvaa kylmässä.”

Elastisen lempihotellien yhteystiedot: logisdepuygaty.com, scandichotels.fi

Lue lisää Ranskan-lomista: Ranskan Baskimaa – Meren ja vuorten välissä, Aktiiviloma Pohjois-Ranskassa – Avovesikävelyä, ratsastusta ja golfelämyksiä

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen: “Olen ystävystynyt italialaishotellin omistajien kanssa”

“Olen yöpynyt Pohjois-Italiassa sijaitsevassa Romantic Hotel Santerissa 3–4 kertaa, yleensä juhannuksen jälkeen, kun olen ollut harjoitusleirillä. Tutustuin siihen alun perin viisi vuotta sitten pyöräillessäni sen ohi. Hotelli on sijainniltaan loistava: se on ihan hiihtostadioniin vieressä.

Hotel Santeri

Kaisa Mäkäräisen lempihotellissa Hotel Santerissa on kylpyläosasto altaineen ja saunoineen.

Hotellit ovat Euroopassa usein perheyrityksiä, niin myös tämä hotelli. Olen ystävystynyt omistajien kanssa. Heillä on kolme tytärtä, joista kaksi on harrastanut ampumahiihtoa. Joskus nuorin tytär lähtee kanssani lenkille.

Matkustan 200 päivää vuodessa. Kun leireilen omalla rahalla, haluan mennä sellaiseen paikkaan, jossa palvelu pelaa.

Minulle tärkeintä on hotellin sijainti, hyvä ruoka ja miellyttävä huone. Huoneessa ei esimerkiksi saa olla kokolattiamattoa, sillä olen niille allerginen. Myös henkilökunnan joustavuus on tärkeää, sillä minulla saattaa olla harjoitus kesken lounasajan. Tässä hotellissa saa ruokaa onneksi kellon ympäri.

Olen hotellissa yleensä avopuolisoni Jarkon (Siltakorpi) kanssa. Vaikka treenejä on kaksi kertaa päivässä, silti siihen saa myös ympättyä pienen loman. Illalla käymme syömässä 6–7 ruokalajin illallisen.

Hyvissä hotelleissa tunnen itseni etuoikeutetuksi. Syön kolme kertaa päivässä ja sänkyni pedataan. Silti pääpaino on treeneissä. Tärkeintä leirillä ovat treenit.

Suomessa yövyn lähinnä ketjuhotelleissa ja Vuokatin urheiluhotellissa. Sieltä otan aina Chalets-lomahuoneiston, jossa on oma keittiö ja sauna.”

Kaisan lempihotellien yhteystiedot: hotel-santer.com, vuokattisport.fi

Laulaja-lauluntekijä Krista Siegfrids: ”Vuokraan porukalla ison huoneiston”

”Euroopassa olen matkaillut viimeksi Nizzassa ja Berliinissä. Molemmissa paikoissa vuokrasimme kaveriporukalla ison huoneiston. Se oli vähän erilaista kuin hotelleissa yöpyminen mutta vaihteeksi tosi kivaa. Kokkailimme itse ruoat.

Lue lisää Krista Siegfriedsistä: Krista Siegfrids: ”Mieluummin överit kuin vajarit”

Suomessa pidän erityisesti Vaasan Hotel Astorista. Siellä on ihan mieletön aamiainen – itse asiassa maailman paras! Valikoima on niin freesi. Esimerkiksi letut tehdään paikan päällä. Olen asunut Vaasassa, ja kävin silloin usein Astorissa aamiaisella. En ole yöpynyt hotellissa, mutta kuvien perusteella se on tosi hieno.

Hotel Astor

Krista Siegfrids nauttii hyvistä hotelliaamiaisista.

Keikkailen paljon, ja Suomen hotelleissa yöpyessäni tärkein kriteeri on hyvä patja. Toki on kivaa, jos aamiainenkin on hyvä. Aina en sinne asti ehdi.

Rantalomilla yövyn usein lomakylissä, joissa kaikki kuuluu hintaan.”

Kristan lempihotellien yhteystiedot: airbnb.fi, astorvaasa.fi

X