teneriffa playa de las americas
Matkailu

Playa de las Américas – Lomakohde turistin tarpeisiin

Teksti: Anna.fi Kuvat: iStock

Playa de las Américas on Etelä-Teneriffan nykyaikaisin lomakeskus, joka tarjoaa matkailijoille kaikki hyvään lomaan tarvittavat elementit: hyvät hiekkarannat, aurinkoa ja lämpöä, rantaelämää ja ravintoloita, baareja sekä monipuolisen iltaelämän.

teneriffa playa de las americas

Playa de las Américasin loma-alue sijaitsee Teneriffan eteläosassa, Los Cristianoksen kylän vieressä. Lomakohde syntyi 70-luvulla ja on kasvanut nopeasti. Las Américas on lomakylä, joka soveltuu hyvin rantalomasta nauttimiseen, rentoutumiseen ja mutkattomaan rantalomailuun.

Paikallista elämää lomakylässä ei näe: Las Américaksessa ei asu paikallisia, vaan heitä voi nähdä asumassa lähimmillään viereisessä turistikylä Los Cristianoksessa, joka on Américasia hieman suurempi lomakohde. Mikäli paikallisten elämänmeno kiinnostaa, kannattaa suunnata Teneriffan pohjoisosiin.

Las Américasissa on 12 kilometriä pitkä rantakatu, joka alkaa Los Cristianoksesta ja jatkuu läpi Playa de las Américasin aina Fañabeen uudelle hotellialueelle saakka. Rantabulevardin toisella puolella on meri ja uimarannat, kun taas ravintolat, baarit ja kaupat ovat keskittyneet kadun toiselle puolelle.

 

Rannalla loikoilua, golfia tai kulttuuria

Playa de las Américas on Teneriffan aurinkovarmin kohde, jossa on myös saaren parhaimmat uimarannat, jotka ovat suuria ja aallonmurtajilla suojattuja. Auringossa loikoilusta voi nauttia luonnon muovaamilla mustilla laavarannoilla tai kullankeltaisella hiekkarannalla, jonne hiekka on tuotu Saharasta saakka. Jos siltä tuntuu, niin aina on mahdollisuus jäädä lekottelemaan hotellin uima-allasalueelle. Mikäli pelkkä omalla hotellialueella ja hotellin lähistöllä olo ei jaksa koko viikkoa innostaa, on hyvä vaihtoehto auton tai moottoripyörän vuokraaminen ja vuoriston upeisiin maisemiin ja saaren luontoon tutustuminen.

Teneriffan eteläpuoli ei ole varsinainen kulttuurikohde, mutta saaren pääkaupunki Santa Cruzissa ja La Lagunassa on tarjolla arkkitehtuuria, museoita, taidegallerioita ja historian havinaa niitä kaipaaville.

Golf on suosittu harrastus saarella. Teneriffan kentille on vaikea saada peliaikoja varattua paikanpäällä, joten peliajat kannattaa varata hyvissä ajoin jo etukäteen kotimaassa tai suoraan kentältä.

 

Ostosten tekemistä, syömistä ja iltaelämää

Shoppailu kylässä on helppoa. Américas elää kokonaan turismista, mikä näkyy muun muassa kylän myymälöissä, jotka eivät vietä siestaa kuten Los Cristianoksessa tai muissa kylissä. Turistipuodit ovat usein avoinna koko päivän ja loma-aikoina. Las Américasissa  on myös useita ostoskeskuksia, joissa shoppailu ja syöminen hoituvat miellyttävästi.

Las Américasissa on useita ostoskeskuksia, joissa on runsaasti valinnanvaraa sekä ruokapaikkojen että illanviettopaikkojen ja -tekemisten suhteen. Ostoskeskuksissa voi syödä pikaillallisen hampurilaisbaarissa tai nauttia kaikessa rauhassa kynttiläillallisen pitkän kaavan mukaan romanttisessa ravintolassa. Ruokailun jälkeen iltaa voi jatkaa tyylikkäästi pianobaarissa tai vaikka pubissa, josta pääsee helposti siirtymään aamun pikkutunneilla diskoon, jossa meno jatkuu vauhdikkaana aamunsarastukseen asti.

X