Matkailu

Roihuvuoren japanilainen puutarha kutsuu hanami-juhlaan

Teksti: Jenni Juurinen Kuvat: Jorma Marstio

Japanilainen puutarha on oiva retkikohde kirkkaana kevätpäivänä. 18.5.2014 Roihuvuoren japanilaisessa puutarhassa vietetään hanami-juhlaa.

Roihuvuoren japanilainen puutarha

Itä-Helsingin Roihuvuoressa, keskellä kerrostaloja ja urbaania Helsinkiä, sijaitsee yksi maamme japanilaisista puutarhoista. Se rakennettiin vanhan liuskekivilouhoksen paikalle ja avattiin yleisölle vuonna 1998. Puistossa on neljä osaa: Pienen sinisen lohikäärmeen puutarha, Punaisen fenix-linnun puutarha, Valkoisen tiikerin puutarha ja Mustan kilpikonnan puistometsä. Kiviasetelmat, puiset sillat ja bambukatokset kuljettavat vierailijan läpi puiston.

Siniset kuvioidut lautaset, lusikat, Stockmann. Syömäpuikot, Tokyokan.
Mukaan puistoon voi myös pakata eväät ja kauniit astiat. Siniset kuvioidut lautaset alkaen 10,90 e/kpl, lusikat 2,90 e/kpl, Stockmann. Syömäpuikot 3,10 e, Tokyokan.

Kirsikkapuiden kukinta-aika ajoittuu Suomessa sään mukaan toukokuun puoliväliin. Joka vuosi Roihuvuoressa vietetään Hanami-juhlaa kirsikkapuiden kukkimisen aikaan toukokuussa. Puiden kukittua maa on täynnä vaaleanpunaisia kukkia. Näyttävästi kukkivat kirsikkapuut vievät ajatukset Japaniin.

Roihuvuoren japanilainen puutarha

Japanilainen puutarha
Roihuvuorentie 12‒16, Helsinki
Hanami-juhla 18.5.2014

Deko 4/2014

X