Mainos: Sisältöyhteistyö
Mainos

Ruoka- ja viinimatka Piemonten viinirinteille 23.-28.5.2016

Lähde mukaan aisteja kutkuttavalle ruoka- ja viinimatkalle Piemonten maakuntaan. Teemme myös rauhallisia kävelylenkkejä kauniissa maisemissa ja herkkusuut tulevat nauttimaan erinomaisesta keittiökulttuurista laadukkaine raaka-aineineen. Täältä ovat kotoisin loistokkaat barolo- ja barbaresco -punaviinit, loistavat juustot sekä herkullinen suklaa. Keittiökulttuuriin tutustumme myös leppoisan kokkikurssin merkeissä.
Teksti: Sisältöyhteistyö

Alustava matkaohjelma

Maanantai 23.5.

Finnairin suora aamulento Milanoon, jossa suomalainen matkanjohtaja Satu Mäkelä on meitä vastassa. Ajamme kohti Piemonten kuohuviinialuetta, jossa tutustumme historialliseen kuohuviinitaloon. Majoitumme Alban läheisyyteen keskelle hasselpähkinälehtoa. Illalla tutustumme tarkemmin Piemonten alueen kuohuviineihin sekä ruokatarjontaan buffet-illallisen merkeissä.

Tiistai 24.5.

Suuntaamme Cherascon kaupunkiin, jossa suklaamestari perehdyttää meidät suklaakonvehtien maailmaan. Iltapäivällä käymme maailmankuulun Barolo-punaviinin viinivarastolla, jossa vietämme aikaa teknisen viininmaistelun merkeissä.

Keskiviikko 25.5.

Kävelylenkillä pähkinälehdossa etsimme tryffeli- eli multasieniä yhdessä tryffelikoiran kanssa. Reittimme jatkuu kauniin La Morran kukkulan huipulle, jossa vaellamme noin tunnin verran saapuen alas viinilaaksoon ja viinitilalle. Kokkikurssilla perehdymme piemontelaiseen maalaiskeittiöön sekä tilan viineihin.

Torstai 26.5.

Suuntaamme Piemonten maakunnan pääkaupunkiin Torinoon, joka on tunnettu ruokakulttuuristaan. Pistäydymme paikallismarkkinoilla, jonka jälkeen jatkamme keskustaan ja nautimme kaupungin historiallisista nähtävyyksistä. Vapaa-ajan jälkeen tapaamme Bicerin-kahvijuoman merkeissä ja siirrymme Eatalyn suureen ruoka- ja viinihalliin, josta löytyy paikallisten pientuottajien parhaimmat elintarvikkeet.

Perjantai 27.5.

Teemme reilun tunnin vaelluksen Treison viininviljelysalueelta aina Barbarescon viinikylään asti. Lepotauon jälkeen jatkamme Marchesi di Gresyn tilalle, jossa nautimme suolapaloista viininmaistelun yhteydessä. Päivällinen hotellilla.

Lauantai 28.5.

Aamupäivällä käymme Alban paikallismarkkinoilla, joka on kuuluisa valkoisista tryffelisienistään. Jatkamme markkinoilta Ghemmen alueelle, jossa tutustumme viinituotannon lisäksi grappan valmistukseen. Lounaan jälkeen ajamme Malpensan lentokentälle. Finnairin iltalento Helsinkiin.

Matkan hinta/henkilö:

1 595 euroa jaetussa kahden hengen huoneessa. 1 765 euroa yhden hengen huoneessa. Palvelumaksu 22 euroa/lasku.

Hintaan sisältyy:

• Finnairin reittilennot Helsinki – Milano – Helsinki turistiluokassa veroineen
• majoitus Relais Montemarino hotellissa valitussa huonetyypissä buffetaamiaisineen
• ruokailut ohjelman mukaisesti ruokajuomineen (kaksi illallista, kaksi lounasta)
• ohjelman mukaiset retket, kuljetukset ja sisäänpääsyt
• vierailut maisteluineen kuohuviinitalolla, suklaapuodissa, Barolo-viinivarastolla, Barbaresco-viinitilalla ja grappa/viinitilalla Ghemmessä
• tryffelinetsintää maisteluineen
• kokkikurssi viinitilalla
• suomalaisen matkanjohtajan palvelut paikan päällä
• lentokenttä-, hotelli- ja Italian turistiverot

Ennakkovaraajanetu Ruoka- ja viinimatkalle Piemonteen -50 euroa/hlö, kun varaat matkasi 31.1.2016 mennessä!

 

 

 

 

 

 

X