hotelli
Aina edes kehut eivät riitä hotellille. Kuvan huone ei liity tapaukseen.
Matkailu

Seura-lehti: Turkkilaishotelli painosti suomalaisturistia antamaan paremman Tripadvisor-arvion – 4 tähteä ei riittänyt

Turkkilaishotelli väitti, että sen työntekijöitä rangaistaan, jos hotellista annettua Tripadvisor-arviota ei koroteta tai poisteta.
Teksti: Sari Hannikainen Kuvat: iStock

Turkissa Istanbulissa ystävänsä nelikymppisiä viettänyt Seura-lehden päätoimittaja Erkki Meriluoto sai yllättävän yhteydenoton hotellilta kirjoitettuaan majoituspaikasta Tripadvisor.com-matkailusivustolla arvion. Meriluoto kirjoittaa asiasta Seura-lehden verkkosivulla.

Meriluoto oli antanut majoituskokemukselleen kokonaisarvosanaksi neljä tähteä. Arviossa hän antoi kiitosta muun muassa sijainnista, aamiaisesta ja palvelusta. Se ei kuitenkaan miellyttänyt hotellin edustajia, jotka ottivat Meriluotoon sähköpostitse yhteyttä pian palautteen jättämisen jälkeen. Viestissä pyydettiin, että hän harkitsisi arvionsa tähtimäärän korotusta viiteen:

”Onko sinun mahdollista harkita uudelleen tähtimäärää? Tämän pyytäminen ei ole kovin ammattimaista, mutta haluamme, ettei huono arvio vaikuta keneenkään henkilökunnastamme.”

Hotelli uhkaili turistia työntekijöiden rangaistuksella

Meriluoto ei muuttanut arviotaan, ja pian hän sai hotellin asiakassuhdejohtajalta uuden viestin, jossa tämä kirjoitti muun muassa näin:

”Jokainen neljän tähden arvio tekee pahaa liiketoiminnalle. Jokaisesta neljän tähden arviosta koko henkilökunta – mukaan lukien kiittämäsi henkilö – saa jonkinlaisen rangaistuksen. Pyydän siis kollegani puolesta, että poistaisit arviosi.”

Meriluoto muistuttaakin, että monien matkailijoiden käyttämät arviointisivustot eivät ole ongelmattomia ja että tuloksia voidaan manipuloida.

Onko sinulla vastaavia kokemuksia, joissa arvioihisi on yritetty vaikuttaa?

Katso tilanne vastaamatta

X