Matkailu

Singaporen eläintarhassa viihtyy koko perhe

30.12.2012 Teksti: Anna.fi

Singaporen eläintarhaa ei ole suotta hehkutettu erääksi maailman upeimmaksi, sillä sitä se todellakin on. Suuren eläintarhan ehdottomia valtteja ovat viidakkomainen tunnelma ja se, että siellä pääsee näkemään lähes kaikki tunnetuimmat eläimet mitä kuvitella saattaa. Jos mielikuvasi eläintarhoista on ollut aiemmin näky kaltereiden takana ankeina makaavista eläimistä, voit unohtaa tuon mielikuvan. Singaporen eläintarhassa näet eläimet suurissa aitauksissa keskellä aitoa viidakkoa.

Virtahepoja

Singaporen eläintarhaan pääsee kätevästi joko taksilla tai metrolla ja bussilla. Bussi numero 171 vie itse asiassa suoraan eläintarhan portille. Taksilla matkaan kuluu aikaa noin puoli tuntia, kun taas julkisilla helposti yli tuntikin. Singaporen julkinen liikenne on kuitenkin miellyttävä ja edullinen käyttää, joten sitäkin kannattaa harkita. Etukäteen kannattaa ostaa esimerkiksi päivän matkailijalippu, jonka voi ostaa heti lentokentältä. Ladattava lippu on kätevä ja sitä voi käyttää koko reissun ajan kaikissa julkisen liikenteen kulkuvälineissä. Kannattaa muuten muistaa, että Singaporen julkisissa kulkuvälineissä ei saa syödä eikä juoda, joten eväät kannattaa syödä hotellilla tai vasta määränpäässä.

Eläintarhaan kannattaa suunnata heti sen avauduttua, sillä silloin välttyy turhalta jonottamiselta. Myös eläimet ovat virkeimmillään heti aamutuimaan. Turhalta odottamiselta ja ruuhkilta välttyy myös, jos eläintarhaan suuntaa muulloin kuin yleisinä loma-aikoina. Eläintarhan sisäänpääsylippu maksaa aikuisilta 20 Singaporen dollaria eli noin 13 euroa, lapsilta sisäänpääsy on noin 9 euroa. Jos mielii katsomaan eläintarhan uusimpia asukkeja eli pandoja, joutuu siitä maksamaan hieman lisää. Pandat ovat Singaporen eläintarhan uusimmat valttikortit ja niistä ollaan erityisen ylpeitä.

Sarvikuonoja

Eläintarhaan kannattaa varata mukaan paahtavalta auringolta suojaava hattu ja hyvät kävelykengät. Lapsia varten paikanpäältä voi vuokrata rattaita. Jos käveleminen kuumassa ilmastossa ei innosta, voi eläintarhaan tutustua maksua vastaan myös pienestä junasta käsin. Singaporen eläintarhassa saa helposti käytettyä koko päivän, sillä näkemistä ja tekemistä on tarjolla matkailijalle vauvasta vaariin.

Singapore Zoo

Tämän eläintarhan ehdottomia valtteja ovat eläinten luonnonmukaiset olot, sillä kävellessään Singaporen eläintarhassa unohtaa itse asiassa välillä edes olevan eläintarhassa. Kävelyreitit ovat hyvin opastettuja ja hoidettuja. Toisinaan eläimiä voi bongata kävelyreitiltäänkin. Me näimme vihreän käärmeen tien poskessa. Se oli tippunut siihen ilmeisesti puusta. Orankeja voi bongata puiden latvoista roikkumassa, kuten myös muita apinoita. Kuumana päivänä monet eläimet lekottelevat varjossa laiskan näköisinä, joten toisinaan joutuu silmä tarkkana etsimään eläimiä kasvillisuuden seasta.

Vihreä käärme

Orankeja

Singaporen eläintarhassa pidetään myös eläinnäytöksiä, joiden esitysajat löydät sisäänpääsyn yhteydestä. Myös aika pandojen katsomiselle tulee varata sisäänpääsyn yhteydessä. Lapsille eläintarha tarjoaa erillisen oman alueen, missä on muun muassa pieniä poneja ja leikkipaikka-alue. Myös norsuilla voi ratsastaa tiettyinä aikoina. Jos jotain miinusta paikasta pitää etsiä, niin se, että joillakin eläimillä ei ehkä kuitenkaan ollut parhaat mahdolliset olosuhteet. Esimerkiksi kirahvit ja sarvikuonot joutuivat tallustelemaan melko pienissä tiloissa ottaen huomioon niiden luonnolliset elinolosuhteet. Myös valkoiset tiikerit vaikuttivat hieman stressaantuneilta kävellessään edes takaisin yhtä ja samaa polkua.

Kirahveja

Mikäli päivän aikana ei saanut vielä tarpeeksi eläimistä, voi Singaporen eläintarhaan tehdä retken myös yöllä. Silloin eläintarhassa voi tavata eläimiä, jotka liikkuvat yöaikaan. Lipunmyynnissä on myös tarjolla pääsylippu-paketteja, joilla pääsee eläintarhaan myös yöllä.

Papukaijoja

Lue lisää: Singapore Zoo

Teksti ja kuvat: Anu Kiiveri

Lue myös

Suosittelemme