Matkailu

Suomalaisten suosikki Torrevieja

Teksti: Ari Hyvälä Kuvat: Ari Hyvälä

Suuntasimme jälleen kesälomalla Espanjan aurinkoisiin maisemiin, jossa lämpöä ja aurinkoa riittää takuuvarmasti. Tällä kertaa tutustuimme Torreviejaan, joka sijaitsee Alicantesta n. 40 km etelään.

Asunnon vuokrasimme suomalaiselta välittäjältä (ELSAMAR), joka oli viihtyisä kerrostalon kaksio. Taloyhtiössä oli iso piha-alue ja uima-allas. Asunto sijaitsi rauhallisella alueella n. 1,3 km rannalta ja ympärillä asui paikallisia. Asunnon-vuokraus on huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin hotelli. Myös Rantuu Oy välittää edullisia asuntoja Costa Blancan alueelta.

Torrevieja kaupunkina

Torreviejassa yhdistyvät pikkukylän elämä ja turistien tuoma vilinä. Kaupungissa on asukkaita n. 92 000, mutta kesällä asukasluku on aivan jotain muuta! Kaupungin kadut ovat ahtaat ja joskus parkkipaikat ovat tiukassa. Kaikki ”neliöt” on tarkassa käytössä.

Huoltojoukot järjestivät meille upouudet polkupyörät. Pyöräily on erinomainen vaihtoehto aktiivilomaa kaipaaville. Se tarjoaa puitteet mm. kuntoiluun, valo-kuvaukseen, kasvien ja kivien bongaukseen, seikkailuihin luonnossa jne. Kaija ja Kari vuokraavat polkupyöriä!!

Torreviejan rantakatu on täynnä elämää, bulevardilla on myyntikojuja, joissa myydään vaikka ja mitä. Eikä siinä kaikki – lisäksi on vielä markkinat ja tavaraa lähtee älyttömän halvalla (esim. hyvät nahkakengät maksoi 10€!)

Torrevieja sopii myös lapsi-perheille, sillä rannat ovat matalat ja turvalliset sekä ympäristö on siistiä. Asukkaiden keski-ikä on ”korkeahko” ja kuulimme, että alueella asuu Euroopan vanhimmaksi elävät naiset! Vaikuttaneekohan ihanteellinen ilmasto ja terveelliset ruokailutottumukset ja ”lunki”-asenne elämään!

Nähtävyydet

Torreviejassa on eräs luonnon ihme – Suolajärvet. Sen vesi on parasta lääkettä iho-oireisille, mm. halkeilevat kantapäät paranevat pitkäksi aikaa, samoin atooppinen ihottuma. Suolajärvien ansiosta ilmasto on mitä parhain astmaatikoille. Kuvissa ei olekaan jäätä, vaan suolaa, jonka mineraalit värjäävät punaiseksi!

Yksi ”romanttinen” kohde on aallonmurtaja, joka on 1,5 km pitkä! Se on iltaisin valaistu – oiva tilaisuus ”iltakävelylle”! Aallonmurtajan vieressä on sukellusvene, johon voi ilmaiseksi käydä tutustumassa, kuten myös Meren ja suolan museoon.

Lapsille on Tivoli sekä kesäisin Vesipuisto. Kannattaa myös piipahtaa ”kansallisuuksien puistossa” päiväkävelyllä. Nuorisolle löytyy yökerhoja, jossa voi seurata alkuillasta flamenco-esityksiä. Tai jos haluaa bilettää Big Brother tyyliin, niin Limousinen vuokraaminenkin on mahdollista!

Muita kohteita on mm. Guardamar del segura n.12 km Torreviejasta Alicanteen päin, josta löytyy lähes 20 metrin korkuisia hiekkadyynejä sekä Elchessä Huerto del Cura – palmupuisto, jossa on yli 300 000 palmua!! Torreviejasta on suurehko ostoskeskus (Las Habaneras) sekä tavaratalo Carrefour, joista varmasti löytyy ostettavaa huokeaan hintaan. Suolajärvien yhteyteen ollaan rakentamassa suurta terveyskylpylää!!

Costa Blancalla on paljon suomalaisia

Costa Blancan Suomi-Seura on Espanjan suurin. Yhdistyksellä on jäseniä jopa 800. Seura järjestää aktiivista toimintaa (mm. karaoke-ja tanssi-illat, kielikurssit..) Torreviejan alueella on n. 1400 suomalaista kaupungin asukkaana ja Costa Blancalla n. 4000 suomalaista ja siten myös runsaasti suomalaisia yrittäjiä.

Eräs kulttuurien kohtauspaikka on ravintola Sala de Fiestas Seratonin suomalaistanssit (ke ) ja Hotelli Fontanan latinalaistanssit! Paikallisten varttuneempien motto: ”työnteko vanhentaa ja tanssiminen nuorentaa”! Pitää varmasti paikkansa sillä niin iloisia ja hyvinvoivia ihmisiä harvoin tapaa! Satuttiin katsomaan TV:stä Mira Quien Bailar eli Espanjan Tanssii Tähtien Kanssa – ohjelma, jonka myötä tanssi-innostus on kovassa nousussa myös Costa Blancalla. Yllä kuvassa Kesäillan valssi -ohjelmasta tuttu tanssipari Raimo ja Anna-Liisa Kokkolasta.

Karaokea ja elävää musiikkia tarjoaa myös Skandinavian baari (ent. Thelman pullapuoti), josta saa myös suomalaisia elintarvikkeita. Torreviejassa on myös suomalainen kauppa (supermercado finlandes) sekä Skandinavian Center.

Oli ilo tutustua alueen suomalaisiin. Tutustuimme mm. Pirkkoon ja hänen mieheensä. ”Moha” on marokkolaissyntyinen kaveri, joka on ammatiltaan hieroja sekä parturi-kampaaja. Hinnat ovat hyvin huokeat! Esim. 1 tunnin kokovartalohieronta maksoi vain 20€ ja naisten hiustenleikkauskin 6€! Suosittelemme lämpimästi! Kiitokset Sepolle reiki-hoidosta ja lämpimät terveiset myös kaikille muille uusille tuttavuuksille – oli ilo tutustua. Hymyillään, kun tavataan…

Toimme Alicanten löytökoiratarhalta ( ASOKA ) Suomeen kaksi adoptiokoiraa! Lentokuljetusta varten tarvitaan ns. kummeja saattajaksi. Tunnelataus lentoasemalla, kun adoptiohauva ja uudet omistajat tapasivat, oli kuin oikeassa adoptiossa! Ne ovat onnen koiria, jotka ovat löytäneet uuden rakastavan kodin.

Tietoa Torreviejasta
Torrevieja Information
Kävelyreittejä

X