Matkailu

Tallinnan ravintolat ovat loistava syy matkustaa Viroon – nämä ovat kaupungin herkullisimmat kohteet

Tallinnan ravintolat ovat tunnelmallisia ja laadukkaita. Listasimme kaupungin ravintolahelmet.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Annan toimitus

Annan toimitus listasi Tallinnan ravintolat, jotka kannattaa kokea.

Tallinnan ravintolat ovat tunnelmallisia ja laadukkaita. Listasimme kaupungin ravintolahelmet.

Tallinnan ravintolat ovat jo itsessään monelle suomalaiselle syy matkustaa naapurimaahan. Kaupungissa syö laadukkaasti ja suhteellisen edullisesti.

Nämä Tallinnan ravintolat ovat nousseet Annan toimituksen suosikeiksi.

Tallinnan ravintolat: Rataskaevu 16

Rataskaevu 16 on klassikkoravintola vanhankaupungin ytimessä. Suosittu ravintola on kodikkaasti sisustettu ja siellä palvelee loistava ja asiantunteva henkilökunta. Virolaisia makuja esittelevä, mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotetuista raaka-aineista valmistettu ruoka on herkullista ja kohtuuhintaista. Loistava hinta-laatusuhde. Rataskaevu 16.

Tallinnan ravintolat: Rataskaevu 16
Rataskaevu 16 on nimetty sijaintinsa mukaan.

Cru

Ravintola Cru sijaitsee niin keskellä kuin mahdollista. Silti sen kaunis suojaisa sisäpiha on kuin pieni salaisuus vanhankaupungin vilkkaimmalla kadulla. Pettämätön valinta drinkeille ja kolmelle ruokalajille. Viru tänav 8.

Lue myös: Tallinna: Ravintolat, hotellit ja muut uudet vinkit reissuun – laita talteen!

Stereo Street Food

Viru Keskuksen alakerrassa sijaitseva ravintolakeskittymä on herkuttelijan paratiisi. Ravintola-alueelta löytyy herkkuja moneen makuun – ja mikä parasta, seurue voi valita itselleen sopivat ruoat haluamistaan ravintoloista ja silti herkutella saman pöydän ääressä.

Yksi ravintolamaailman kirkkaimmista helmistä on Latinalaisen Amerikan makumaailmaan keskittyvä Stereo Street Food, jonka annokset on tarkoitettu jaettaviksi. Kokeile myös ravintolan erikoisia jukkajuuresta valmistettuja ranskalaisia. Viru Keskus, Viru väljak 4-6.

Tallinnan ravintolat Noblesserissa: Lore Bistroo

Noblesserissa tuulee aina ja alue itsessään on karuhko. Kun Lore Bistron oven avaa, tulee astuneeksi ihan toiseen maailmaan. Takassa on tuli, viini ja ruoka ovat hyviä. Peetri 12.

Lore Bistroo, Peetri 12.

Päris Bistro

Haikaileeko mieli Pariisiin, mutta aikataulu ja budjetti eivät anna periksi? Onneksi Tallinnassa on pienen budjetin Pariisi, sillä tunnelmallinen Päris on kuin teleportti rakkauden kaupunkiin ravintolan, leipomon ja herkkupuodin muodossa. Ravintolassa on herkullinen ja kohtuuhintainen tarjonta sekä ihastuttava ranskalaistunnelma. Maakri 30.

Tallinnan ravintolat: Päris
Tämä ovi toimii kuin teleporttina Pariisiin.

Tallinnan ravintolat lihansyöjälle: Härg

Jos seurueessa on paljon lihansyöjiä, Härg on loistava valinta pihvin ystäville. Härg erikoistuu laatupihveihin ja niiden lisukkeisiin. Myös joukon kasvisruokailijat on huomioitu, eivätkä he taatusti jää nälkäisiksi. Eloisa ja tunnelmallinen ravintola, parhaimmillaan syys- ja talvi-iltoina. Maakri 12.

Amalfi

Amalfi on vanhankaupungin laidalla sijaitseva italialainen ravintola, jonne Suomessa asuvat italialaiset matkustavat syömään silloin, kun haluavat syödä oikein hyvää ruokaa kotimaastaan. Tuoreet raaka-aineet ja tonnikala saavat usein kehuja. Pizzat myös oikein kelpoja italialaisia. Vana-Viru 13.

Kotiliesi.fi: Päivä ja yksi yö Tallinnassa – kokosimme 10 matkavinkkiä herkkusuulle ja hemmotteluun 

Tallinnan ravintolat vegaaneille: Vegan Restoran V

Vegan Restoran V on Viron ensimmäinen täysin vegaaninen ravintola, joka on vakiinnuttanut paikkansa myös suomalaisten kasvisruokailijoiden sydämissä. Tunnelmallinen ravintola tarjoaa herkullisia makuja, jotka ovat myös sekasyöjien mieleen. Ravintolan laadukas a la carte -lista ei keskity mihinkään tiettyyn makumaailmaan vaan on saanut inspiraatiota monen maan keittiön mauista. Rataskaevu 12.

Vegan Restoran V tarjoilee 100% kasvisruokaa.

Noa

Useaan otteeseen Tallinnan parhaiden ravintoloiden joukkoon äänestetty Noa sijaitsee aivan meren ääressä noin 10 kilometriä Tallinnan keskustasta, mutta on ehdottomasti (taksi)matkan arvoinen. Näkymät ovat huikeat ja beach club -henkinen sisustus vie tyylikkäisiin mutta rentoihin lomatunnelmiin.

Hinnat ovat melko lähellä Suomen tasoa, mutta rahoilleen saa vastinetta: menu on kekseliäs, maut raikkaita ja palvelu huipputasoa. Mainitsemisen arvoisia ovat myös Noan cocktailit ja mocktailit. Kannattaa kokeilla vaikka inkivääriltä ja ananakselta maistuvaa Simple Lifeä tai klassista Belliniä.

Noan kokonaisuuteen kuuluu myös Pääkokin sali eli fine dining -puoli, jossa illastetaan pitkän kaavan mukaan – vaikkapa merkkipäivän kunniaksi (maistelumenun hinta Pääkokin salissa on 150 e). Ranna tee 3.

Tallinnan ravintolat: Noa
Noassa voi nostaa myös näyttävät maljat.
X