Matkailu

Tallinnan uudet kohteet top 3: huippuruokaa, designia ja kylpyläelämyksiä

Tiedätkö jo nämä Tallinnan IN-paikat? Tutustuimme uuteen tunnelmalliseen ravintolaan, trendikkääseen design-galleriaan sekä uusittuun koko perheen kylpylään.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: 123rf, Magus Auk, Tali Estonia Design Shop, Tallinn Viimsi Spa ja H20 Aquapark

1. Vanhankaupungin uusi ravintolahelmi

Kadulta katsottuna Magus Auk ei herätä huomiota. Ravintolan nimi ei ole näyttävästi esillä, ja oikeastaan ainoa ravintolasta kielivä asia on sisäänkäynnin vieressä oleva jättikokoinen haarukka. Tänne et siis vahingossa eksy – ja niin paikan omistaja, suomalainen ekonomi, sommelieeri, viinialan yrittäjä ja Toompean viinimuseon pyörittäjä Peke Eloranta haluaakin asian olevan. Hän toivoo, että paikalle saavutaan varta vasten hyvän ruoan, viinien ja niistä puhkeavien elämysten sekä tarinoiden perässä.

Sisällä ravintolassa on lämmin ja kotoisa tunnelma: takassa rätisee tuli ja kynttilät sekä valkoiset pöytäliinat luovat ylellistä tunnelmaa. Ruoissa yhdistellään modernilla otteella Ranskan, Venäjän ja Viron makuja, viinilistalla on valittavissa niin klassikoita kuin pienempien tuottajien viinejä. Ravintolan nimi Magus Auk on suomeksi Makea Aukko, eli ei ole yllätys, että erityishuomiota on kiinnitetty juuri jälkiruokiin ja jälkiruokaviineihin. Keskiössä on myös lähiruoka ja erityisesti Muhun ja Saarenmaan raaka-aineet. Vaikka ravintola henkii fine diningia, ei Eloranta halua käyttää f-sanaa, vaan puhuu mieluummin nice diningista. Tässä ravintolassa ei tarvitse pönöttää.

Neljän ruokalajin menu maksaa Magus Aukissa 45 euroa. Menun kanssa tarjolla on yhteen sovitettu viinipaketti, joka maksaa 35 euroa. Ravintola on auki keskiviikosta sunnuntaihin. Pöydän varaaminen etukäteen kannattaa, sillä paikkoja ravintolassa on vain noin 40 asiakkaalle.

viiniravintola01

Magus Auk, Luscher & Matiesen veinirestoran, Pühuvaime 7, Tallinna

2. Skandinaavisuutta henkivä Tali Estonia Design Shop

Tallinnan uusi design-liike ja -galleria Tali ihastuttaa nuorekkaalla, virolaisella designillaan. Ostettavaa on huonekaluista uniikkikoruihin ja luonnonkosmetiikkaan. Tavaroita on ripoteltu tyylikkäästi vaaleille pöydille pitkin putiikkia, vaatteet on aseteltu siististi rekkeihin ja seiniä koristavat myynnissä olevat taulut. Liikkeen suurista lasi-ikkunoista loistaa tilaan runsaasti valoa.

Laadukkaan oloisten nahkatavaroiden, kenkien, vaatteiden ja korujen lisäksi myytävänä on myös humoristisempia hankintoja: miltä kuulostaisi esimerkiksi porkkanalta tai kastelukannulta näyttävä reppu?

Hinnat vaihtelevat suunnittelijan mukaan, mutta yleisesti hintataso on design-liikkeelle maltillinen. Korvakorut saa kolmellakymmenellä eurolla, rekistä löytynyt mekko maksaa 60 euroa ja katossa roikkuvan valaisimen hinnaksi on merkitty 120 euroa.

tali02

Tali Estonia Design Shop, Kotzebue 33, Tallinna

3. Uusittu suosikki Tallinn Viimsi Spa

Tallinnan parhaaksi kylpylähotelliksikin tituleerattu Tallinn Viimsi Spa on tehnyt uudistuksen kylpyläpuoleensa. Uusinta uutta on lapsiperheille sopiva veden ja luonnon tutkimuskeskus Atlantis H2O Aquapark, jossa huvittelun lisäksi pääsee tutustumaan veteen liittyvän tieteen maailmaan. Vesileikkien ohessa voi esimerkiksi mitata oman painonsa vesivaa’alla, vastata pitkin vesipuistoa ripoteltuihin tietokilpailukysymyksiin tai tutustua tarkemmin aaltojen syntyyn tai vesivoimalan toimintaperiaatteisiin.

Liukumäkiä on kuusi erilaista, vesipyssyillä voi kokeilla tarkkuusammuntaa ja tavallisten uima-altaiden lisäksi polskimaan pääsee niin virtaavaan jokeen kuin aaltoaltaaseen. Rauhoittumaan voi mennä koko perheen spa- ja saunakeskukseen.

Jos vesileikkien sijaan halajat täydellistä rentoutumista ja hemmotteluhoitoja vain aikuisille suunnatussa ympäristössä, on kylpylässä myös 18+-puoli, jonne lapsilta on pääsy kielletty. 18+-puolella on mahdollista ottaa kauneushoitoja ja saunoissa on tarjolla pientä ekstraa, kuten pieniin purkkeihin annosteltua mutaa, jolla voi tehdä itselleen mutahoidon saunomisen lomassa.

Hotellissa yöpyvien asiakkaiden yli 3-vuotiaille lapsille on tarjolla maksutonta lastenhoitoa, eli 18+-puoleen tutustuminen voi olla mahdollista myös lapsiperheiden vanhemmille. Lisäksi kylpylän yhteydessä on elokuvateatteri, jonka ohjelmistossa on 5D-elokuvia ja myös suomalaisia uutuuksia.

Vaikka paikka on profiloitunut Tallinnan matkaajien kohteeksi, sijaitsee se kuitenkin Tallinnan ulkopuolella, naapurikunta Viimsissä. Vaikeaa kylpylään matkaaminen ei kuitenkaan ole: esimerkiksi Viru-keskuksen bussiterminaalista lähtevällä bussilla 1A perille pääsee noin kahdessakymmenessä minuutissa.

tallinna02

tallinna01

Tallinn Viimsi Spa ja H20 Aquapark, Randvere tee 11, Viimsi

Lue lisää:

Trendien ja tarinoiden Tallinna
Tallinnan yöelämä – Parhaat musiikkiravintolat ja yökerhot
Löydä Tallinnan lähiöiden ravintolat ja putiikit – Kalamaja, Mustamäki, Nõmme ja Telliskivi

X