Matkailu

Viipuri – Laivamatka Saimaan kanavaa pitkin on elämys

Teksti: Anna-Mari Urpalainen Kuvat: Saimaan Matkaverkko

ViipuriLaivamatka Viipuriin on kokemus, joka Etelä-Karjalassa vierailevan kannattaa kokea. M/s Carelia liikennöi säännöllisesti Saimaan kanavaa pitkin Viipuriin aina toukokuusta syyskuuhun. Lähtö tapahtuu Lappeenrannan viehättävästä satamasta.

Kauppahallissa vanhanajan tunnelmaa

Viipurissa tekemistä löytyy moneen makuun. Shoppailusta pitävälle kaupunki tarjoaa paljon edullisia ostoksia. Ostoskeskuksista tai pikkumyymälöistä voit tehdä monenlaisia löytöjä ja hankkia vaikka hääpuvun huomattavasti edullisempaan hintaan. Myös kenkäkauppoja on paljon.

Salakkalahti

Kauppahallissa voi aistia vilkasta vanhanajan tunnelmaa. Venäläisen keittiön herkut sekä kristalli- ja pellavatuotteet löytyvät kaikki kauppahallista. Kauppahalli ja tori ovat myös siistiytyneet paljon vuosien takaisesta. Paljon puhutut taskuvarkaat ja hämärämiehet ovat torin kulmilta kaikonneet ja nykyisin tavaroiden myyjätkin käyttäytyvät melko maltillisesti.

Koko kaupunkia onkin restauroitu ahkerasti viime vuosien aikana. Viipuri on nykyisin turvallinen kaupunki, mutta sielläkin perusmaalaisjärki on hyvä pitää aina matkassa mukana.

Viipuri

Edullista kosmetiikkaa

Viipurissa voi myös tehdä edullisia laatukosmetiikkalöytöjä. Rive Gauche –kosmetiikkaliike sijaitsee Punaisen lähteen torin laidassa ja on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Valikoimista löytyvät suomalaisille tutut Lumenet sekä kansainvälisestikin tunnetut laatukosmetiikkabrändit Chanelista Dioriin.

Ja mikäpä sen mukavampaa, kuin päättää pitkä shoppailu-urakka lasilliseen shampanjaa, jota muuten saa Viipurista huomattavasti Suomea edullisemmin. Venäläisen keittiön makuihin kannattaa tutustua idyllisissä kahviloissa ja ravintoloissa.

Pyöreä torniViipuri

Nähtävyyksiä kaipaavalle matkaajalle löytyy Viipurista myös näkemistä ja kokemista. Esimerkiksi Viipurin linna, Pyöreä torni ja Alvar Aallon kirjasto ovat muun muassa käymisen arvoisia kohteita. Historian havinan voi aistia kävellessä kaupungin kaduilla ja puistoissa.

ViipuriViipuri

Viisumivapaus helpottaa matkustamista

Viipuriin matkaava ei tarvitse viisumia, kun matka taitetaan laivalla molempiin suuntiin. Viisumivapaus on mahdollinen kaikkien maiden kansalaisille, joten Viipuria on mahdollista esitellä myös ulkomaalaisille kesävieraille.

Noin 200-paikkaisessa m/s Careliassa on kaksi ravintolaa A-oikeuksilla. Laivamatkan aikana on mahdollista tehdä edullisia ostoksia tax-free –myymälästä, nauttia laivan ohjelmasta, piipahtaa välillä aurinkokannella sekä tietysti syödä hyvin. Myös sulut tuovat vaihtelua matkaan ja kiinnostavat varmasti niin aikuisia kuin lapsiakin.

Saimaan kanavallaLappeenrannan satamassa

Viipuriin voi valita myös matkan, jossa toinen suunta matkataan laivalla ja toinen bussilla Nuijamaan raja-aseman kautta. Näille matkoille pääsee mukaan risteilyviisumilla. Matkanjohtaja kertoo bussimatkan aikana Saimaan kanavan mielenkiintoisesta historiasta ja nykypäivästä. Matkan aikana vaihtelevat maisemat kertovat omaa kieltään historian eri vaiheista. Viipuriin saavuttaessa kaupunkiin voi tutustua vielä kiertoajelun muodossa.

Lisätietoa Viipurin matkoista saat esimerkiksi Saimaa Travelin sivuilta.

X