Dianan treeniasut koostuivat usein collegepaidasta ja trikooshortseista.
Muoti

Tätä kesän hittivaatetta jo prinsessa Diana rakasti – 5 syytä siihen, miksi sinunkin vaatekaapistasi pitäisi löytyä pyöräilyshortsit

Muodikkaat, rennot ja käytännölliset. Pyöräilyshortsit olivat jo prinsessa Dianan sporttityylin kulmakivi. Listasimme 5 syytä, miksi sinunkin kannattaa satsata näihin trendipökiin!
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: MVPhotos, iStock

Miten pyöräilyshortsit ja prinsessa Diana liittyvät toisiinsa? Diana muistetaan nimittäin muoti-ikonina, jonka ajaton tyyli inspiroi edelleen ihmisiä kautta maailman. Kaikki varmasti muistavat esimerkiksi vuodelta 1994 Dianan kuuluisan kostomekon, joka yllään hän saapui Vanity Fairin järjestämään tilaisuuteen muutama tunti sen jälkeen, kun prinssi Charles oli tunnustanut suhteensa Camilla Parker-Bowlesiin.

Illalliskutsut ja seurapiiritapahtumat eivät olleet kuitenkaan ainoa paikka, jossa Diana loisti tyylillään. Nimittäin ysärillä otetut paparazzikuvat todistavat, että Dianan trenditietoisuus heijastui myös hänen sporttisimpiin asuihinsa.

Eräs Dianan suosima vaate oli pyöräilyshortsit, joiden suhteen prinsessa oli todellakin aikaansa edellä: hieman pitkälahkeisemmat trikooshortsit ovat yksi tämän kesän hiteistä ja simppelit pyöräilyhousut ovat yksi kesämuodin kulmakivistä.

Prinsessa Diana vuonna 1995. Hänellä oli jalassaan valkoiset pyörilyshortsit.

Prinsessa Dianan sporttityyli on inspiroinut myös tämän hetken katumuotia. Kuva vuodelta 1995.

Eivätkä pyöräilyshortsit niitä suosiota suotta! Listasimme 5 syytä, miksi jokaisen kannattaisi harkita näihin housuihin investoimista:

1. Hame saa hulmuta vapaasti – pyöräilyshortsit toimivat mekkojen alla

Kesähelteillä kepeä mekko on loistava asuvalinta, mutta vaate tarvitsee hieman tarkkuutta – etenkin hulmuavan helman suhteen.

Kesäaktiviteettien tekeminen mekon kanssa kuitenkin helpottuu, kun hameen alle pukee pyöräilyshortsit. Näin ruohikolla istuminen, polkupyörällä ajaminen tai vaikkapa käveleminen tuulisella rannalla helpottuu, sillä enää ei tarvitse huolehtia, että mekon helma kapuaisi kesätuulessa liian ylös.

Joukko ihmisiä ympyrässä mekot päällä. Mekon alle voi pukea pyöräilyshortsit.

Pyöräilyshortsit tekevät mekoista ja hameista käytännöllisempiä.

2. Sano hyvästit yhteen hankautuville reisille 

Mikä muu on yhtä ärsyttävä ongelma kesäisin kuin kutisevat itikanpuremat ja auringosta punoittava iho? No yhteen hankautuvat reidet tietenkin.

Koska hellesäällä ei kuitenkaan tee mieli vetäistä pitkiä housuja jalkaan, yksi keino ehkäistä sisäreisien hankaumia on valita mekon tai hameen alle joko mummopöksyt tai pyöräilyshortsit. Reitesi takuulla kiittävät!

Pyöräilyshortsit ovat siitä kiitolliset, että housujen lahkeesta löytyy kivasti pituutta. Näin reidetkään eivät pääse hankaamaan ikävästi toisiinsa. Malli Hailey Bieber on yhdistänyt Dianan tyyliä henkien mustat pyöräilyshortsit ylisuureen collegepaitaan ja valkoisiin lenkkareihin.

3. Pyöräilyshortsit antavat muodikkaan vaikutelman

Pitkiä trikooshortseja ei välttämättä tarvitse piilottaa hameen tai mekon alle, sillä ne voi yksinään yhdistää esimerkiksi pidemmän t-paidan kanssa. Kun asu viimeistellään muodikkailla lenkkareilla ja aurinkolaseilla, trendikäs katutyyli on valmis.

Malli ja näyttelijä Barbie Ferreira pyöräilyshortseja täydentävät oranssi laukku, suoraviivaiset aurinkolasit sekä punaiset ”varvasbootsit”.

View this post on Instagram

😤

A post shared by barbie ferreira (@barbieferreira) on

Pyöräilyshortsien kanssa voidaan pukea myös yksinkertainen urheilutoppi. Housut ja paita voivat olla vaikkapa samaa väriä, kuten yhdysvaltalaisella laulajalla Normanilla. 

View this post on Instagram

🌪

A post shared by Normani (@normani) on

4. Tästä eivät shortsit muutu mukavammiksi

Farkkushortsit ovat ajaton kesän klassikko, mutta pyöräilyshortsit haastavat niiden asemaa. Trikoisten housujen etu on se, etteivät ne takuulla kiristä tai purista vyötäröltä, vaan niiden materiaali on pehmeää ja joustavaa. Täten shortsit ovat nappivalinta niin kesän aktiviteetteihin kuin rentoihin kotipäiviinkin.

Annan bloggaajan Jenni Ukkosen kotiasu keväällä koostui pyöräilyshortseista ja bikinien yläosasta. ”En olisi ikinä uskonut, että joku päivä bikinitoppi ja pyöräilyshortsit olisivat asu, johon pukeudun viikossa suurimman osan päivistä, Jenni kirjoittaa Instagram-päivityksessään.

5. Toimivat myös juhlavassa tyylissä

Alun perin pyöräilyshortsit ovat nimensä mukaisesti tarkoitettu urheiluun, mutta älä anna tämän seikan hämätä. Pitkälahkeisten shortsien avulla voidaan loihtia myös asiallisempi toimisto- tai juhlatyyli.

Tällöin huomio kannattaa kiinnittää yläosan vaatetukseen sekä asusteisiin. Kun kengiksi valitaan klassiset piikkikorot ja yläosaksi ryhdikäs bleiseri, ilme muuttuu oitis huolitellummaksi.

Bloggaaja Linda Juhola on valinut mustien pyöräilyhousujen seuraksi muodikkaan beigenvärisen bleiserin. Asun viimeistelee matalakorkoiset avokkaat.

Malli Paloma Elsesserin vaaleanpunainen bleiseri ja limenvihreät avokkaat antavat kontrastia harmaisiin trikooshortseihin.

View this post on Instagram

@telegraphluxury !¡! @mariliandre !¡!

A post shared by paloma elsesser (@palomija) on

X