Lifestyle

Alusvaatemuoti – Syksyn 2011 muodikkaimmat alusvaatteet

6.9.2011 Teksti: Anna.fi

”Pukeutuminen lähtee alusvaatteista” on ikivanha klisee, joka pitää paikkansa varsinkin tänä sesonkina. Juuri nyt rintaliivit saavat näkyä harkitusti jopa päällysvaatteiden alta, kunhan vilautus on tarkoin harkittu yksityiskohta eikä vahinko. Miellyttääkö sinua eteerisen herkkä luonnollisuus, villit ja rohkeat kuviot – vai sytytkö puhtaan reippaista väreistä? Valitse syyskauden alusvaatetrendeistä oma suosikkisi.

Alusvaatemuoti – Syksyn 2011 muodikkaimmat alusvaatteet

Eteerisen naisellinen alusasut

Jo tovin vallalla ollut push-up-kulttuuri alkaa väistyä luonnollisempien linjojen tieltä. Vaikka rintaliivien tärkein tehtävä on tulkea kantajansa povea, ei niiden tarvitse enää kohottaa sitä taivaallisiin korkeuksiin. Pienipoviselle sopii paremmin luonnollinen linja, nyt nähdään vaiheeksi jopa kaarituettomia rintaliivejä ilman paksuja toppauksia. Myös tyttömäiset kolmiomallit ovat taas alusvaatekartalla.

50-luku ja nostalgiset leikkaukset näkyvät nyt myös alusasumuodissa. Stringien jälkeen on virkistävää pukeutua oikeisiin alushousuihin, joiden vyötärönauha kipuaa sinne minne se naisella kuuluukin. Vartaloa muokkaavat ja tukevat alusvaatteet antavat koko asulle ryhtiä ja litistävät juuri oikeista kohdista. Jos mekko tuntuu tukalalta, pelastus saattaa löytyä oikeanlaisista alusvaatteista.

Alusvaatemuoti – Syksyn muodikkaimmat alusvaatteet
Kuvat: Lindex, Monki, KappAhl, TopShop

Rintaliivien räväkät printit

Jos mustat, valkoiset ja ihonväriset alusvaatteet on mielestäsi jo nähty, valitse tänä syksynä alusvaatekaapppiisi jotakin persoonallisempaa. Kuka sanoi, että alusvaatteiden tulee olla yksivärisiä? Tänä sesonkina alusvaatteissa nähdään niin raitoja, palloja kuin trendikästä sahalaitakuviotakin. Kuoseiltaan alusvaatteet muistuttavat yhä enemmän bikineitä, vain materiaalit ovat edelleen alusvaatemaisia: puuvillaa, satiinia, elastaania ja pitsiä.

Unohda tiukat säännöt ja värikoodit. Erilaisten osien yhdistely on sallittua: rintaliivien ja alushousujen ei tarvitse sopia täydellisesti toisiinsa, boheemi yhdistely on paljon kiinnostavampaa. Ainut ehdoton ei sanotaan venyneille, virttyneille ja jo parhaat päivänsä nähneille alusvaatteille.

Alusvaatemuoti – Syksyn muodikkaimmat alusvaatteet
Kuvat: Lindex, KappAhl, H&M, TopShop

Alusvaatteiden reipas väri-iloittelu

Jos olet rohkea pukeutuja, miksi valitsisit alusvaatteiden väriksi pelkästään synkkää mustaa? Valitse vaihteeksi paloautonpunainen tai kirkkaankeltainen setti. Värikäs olkain pilkistämässä tummanpuhuvan mekon alta voi olla pikantti yksityiskohta, joka tekee lookista kiinnostavan.

Läpikuultavan puseron tai pitsipaidan alta näkyvät värikkäät rintaliivit eivät enää ole ehdoton ei, jos ne sopivat kokonaisuuteen ja mikä tärkeintä: tilanteeseen. Älä kokeile niitä ensimmäiseksi työhaastattelussa.

Alusvaatemuoti – Syksyn muodikkaimmat alusvaatteet
Kuvat: TopShop, Lindex, KappAhl

Löydä rintaliivikokosi

Olipa alusvaatetyylisi mikä tahansa, varmista ensin tämänhetkinen rintaliivikokosi mittanauhan kanssa. Oikea koko muodostuu kahdesta osasta: ympärysmitasta ja kuppikoosta. Oikean koon saat mittaamalla ympärysmittasi rinnan alta sekä rinnan korkeimmalta kohdalta. Muista, että valmistajien mitoituksessa on eroja.

Rintaliivien tulee olla niin napakat, että ne ulottuvat uutena kiinni juuri ja juuri liivien uloimpaan hakaseen. Sovittaminen on kuitenkin ainut varma keino löytää varmasti sopivat liivit – saatat yllättyä kokeilemalla hyviksi todettujen liivien kokolapun lukemista.

Katso Ellien vinkit rintaliivien valintaan!

Teksti: Annu Terho

Kommentit (1)

Monet alusvaatteet joita kuvassa on, löysi kyllä tiensä pukin konttiin – ainakin samantyyliset. Hyvä nähdä, että monet alusvaatteet, kuten stringit väistyvät ja tilalle tulee oikeita ja vartalon muotoja tukevia alusvaatteita jotka kuitenkin ovat edelleen kauniita.
00

Monet alusvaatteet joita kuvassa on, löysi kyllä tiensä pukin konttiin – ainakin samantyyliset. Hyvä nähdä, että monet alusvaatteet, kuten stringit väistyvät ja tilalle tulee oikeita ja vartalon muotoja tukevia alusvaatteita jotka kuitenkin ovat edelleen kauniita.
00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *