Lifestyle

Annan muuttuja: Pankkivirkailija vaihtaa lookia

29.12.2014 Teksti: Anna.fi

Miten perinteisestä bisnespuvusta saa muodikkaan?

Pirja Matinpalon laadukkaassa työasussa pikkutakin korvaa pehmeä ja pörröinen tekoturkis. 

Asiallinen ja uskottava. Sellaiselta täytyy helsinkiläisen Pirja Matinpalon, 49, näyttää tavatessaan asiakkaitaan. Nordean Private Banking -palvelussa sijoitusassistenttina työskentelevän Pirjan asiakkaina ovat Suomen varakkaimmat henkilöt, ja pankkimaailman pukuetiketit ovat muutenkin tiukkoja. Hän pukeutuu töihin mennessään mielellään puolihameeseen ja bleiseriin. Pirja tekee vaatehankintansa usein Zarasta, mutta haluaisi tietää, millaisia ovat laatuvaatteet, jotka kestävät aikaa.


Stylisti Milla Muurimäki: Kannustin Pirjaa kokeilemaan trendiasujen yhdistämistä klassiseen bisnespukeutumiseen. Laadukas silkkipusero ja napakasti istuvat suorat housut saavat uuden ilmeen, kun pikkutakin korvaa lyhythihainen tekokarvapusero. Yhtä hyvin bleiserin voi korvata myös liivillä tai muhkealla neuletakeilla. Housuissa ja puseroissa laadun erottaa helposti. Silkki, laadukas ohut puuvilla ja villakangas ovat materiaaleja, joista kannattaa maksaa. Vaikka paitapuseroita ja housuja saa valtavalla hintahaitarilla, suosittelen sitä hintavampaa versiota. Laadukkuus näkyy nimittäin käyttöiässä. Halvat puserot tuppaavat kulahtamaan jo parin ensimmäisen pesukerran jälkeen, eikä materiaali ja istuvuus näytä enää hyvältä. Kun peruspuvusto on klassinen, voi sitä piristää yksittäisillä räväkämmillä asusteilla.

Pirjalla on tyypillinen suomalainen hento ja hieno hius. Tasapitkä pituus teki hiuksista entistä ohuemman näköiset, joten toivoin että kutrit kerrostettaisiin kauttaaltaan. Hiuksiin jätettiin kuitenkin sen verran pituutta, että siitä saa tarvittaessa kiharrettua juhlavamman tai föönattua kuohkean power woman -kampauksen.Bisnesmeikissä on tärkeää näyttää huolitellulta, ei niinkään meikatulta. Siksi toivoin kasvoille luonnonläheisiä sävyjä, jotka pehmentävät yleisilmettä. Silmämeikki tehtiin ruskealla ja harmaalla, jotta lopputulos on huoliteltu, muttei liian laitetun näköinen.  Tyylin aakkoset:

A. Satsaa laadukkaaseen peruspuvustoon ja piristä sitä trendikkäillä asusteilla.
B. Paras bisnesmeikki on mahdollisimman luonnollinen. Yleisilmeen kuuluu
olla huoliteltu ja pehmeä.
C. Kerroksittain leikattua tukkaa on helppo muunnella erilaisiin kampauksiin. Esimerkiksi sormilla pöyhien siitä saa nuorekkaan näköisen.

Pirjan asu: Silkkipusero 199 e, ja housut 149 e, Tommy Hilfiger. Tekokarvapusero 29,99 e, H&M. Laukku 249 e, Tosca Blu. Nahkanilkkurit 79,99 e, H&M. Kello 89,99 e, Axent. Korvakorut 44 e, Pernille Corydon. 

Tiedustelut: Axent +46 8 5066 6411, H&M (09) 343 4950, Pernille Corydon 040 551 9017, Tommy Hilfiger 09 7745 0700, Tosca Blu 040 715 0146

Meikki: Meikki Ilkka Ruotsalainen/Maybelline. Meikkivoide Dream BB Go Matte 10-in-1 BB Cream Powder sävy Medium. Peitevoide Fit Me sävy 10. Color Tattoo 24h by Eyestudio Gel Cream Eyeshadow sävy 40 Permanent Taupe ja Color Show sävy 06 Ashy Wood. Rajauskynä Eyestudio Lasting Drama Gel Eyeliner 24 h sävy 01 Black. Ripsiväri Colossal Go Extreme sävy Leather Black. Huulivoide punan alla Baby Lips. Huulilakka Color Elixir Lip Lacquer sävy 720.

Hiukset: Hiukset Ester Räisänen/Garnier. Väri Garnier Olia sävy 9.0. Pesu Fructis Color Resist -sampoolla ja Color Resist Color Protector -hoitoaineella. Muotoilu Fructis Style Volume & Body -muotovaahdolla. Viimeistely Fructis Style Shine & Hold -hiuskiinteellä.

Sinustako seuraava muuttuja?

Hae mukaan Annan muuttujaksi!

Teksti: Milla Muurimäki
Kuvat: Sampo Korhonen / Otavamedia

Anna 51-52/2014

Lue myös: 

Annan muuttuja: Hetan sporttinen kaupunkityyli

Annan muuttuja: Marin nuorekas juhlalook

Lue myös

Suosittelemme