Lifestyle

Aurinkolasit tulevat – tutustu kevään malleihin kuvagalleriassa!

Teksti: Anna.fi

Aurinkolasit GivenchyKesän asusteista suosituimpia ovat taas aurinkolasit. Tänä kesänä kasvot peitetään tyylikkäästi suurilla aurinkolaseilla. Lasit ovat retrohenkiset ja kookkailla laseilla saa tyylikkyyttä pelkistettyynkin asuun. Tule tutustumaan aurinkolasimuotiin, valitse omasi kuvagalleriasta!

Aurinkolaseissa on tänä vuonna paljon vaikutteita 60- & 70 -luvuilta. Sangoissa vivahtelee paljon eri sävyjä, jotka voivat olla hyvinkin rohkeita. Aisat ovat kookkaita ja niitä on koristeltu strassein ja logoin. Muodoilla leikitään myös kesän aurinkolaseissa, niissä näkyy niin neliöitä kuin ympyröitäkin.

”Aurinkolaseissa löytyy retroa, 70-luku jatkuu vahvana. Suuria malleja on paljon ja aisatkin saattavat olla linssin paksuisia. Muodot vaihtelevat ”, optometristi Arja Karjalainen Stockmannin Instrumentariumista kertoo.

”Paljon on kopioita YSL:n 70-luvun isoista aurinkolaseista, tietysti vähän muokattuina”, Karjalainen paljastaa.

D&GLogoja ja Blingiä

”Nyt on kyllä bling blingiä tyttösille ja pojille”, Karjalainen naurahtaa esitellessään erilaisia aurinkolaseja.

Aisoissa on paljon erilaisia yksityiskohtia tänä kesänä. Sankoja koristavat muun muassa säihkyvät strassit, erilaisissa kuvioissa. Kuvioit voivat olla myös logojen muodossa.

”Aisoissa on myös paljon niin sanottuja `aisa-aukkoja`, joissa aisojen reunaan jää aukko siihen kohtaan, missä yleensä on vaikka logo”, Karjalainen selventää.

Pleksit & pilotit

Liukuvärjätyt linssit ovat tänä kesänä suuri trendi ja niitä näkyykin paljon eri valmistajien mallistoissa. Linssit ovat ylhäältä tummemmat ja vaalenevat alaspäin.

”Liukuvärjättyjä linssejä on eniten pleksilaseissa. Pleksilaseja on kuitenkin tänä kesänä vähemmän verrattuna viime kesään”, Karjalainen tiivistää.

Pilottilasit eivät vieläkään ole poistumassa katukuvasta.

”Nämä ovat suomalaisille kuitenkin vaikeat lasit, korkeiden poskipäiden takia. Lasien alaosa osuu usein poskiin”, Karjalainen tietää.

Väreissä löytyy

ArnetteValkoinen on kesän kuuma väri, ruskettuneella iholla se näyttää erityisen hyvältä.

”Valkoinen on tämän kesän trendiväri. Valkoisia laseja sovitellaan paljon, mutta ne jäävät kuitenkin usein hyllyyn. Tämä väri on hieman vaikea, varsinkin meille suomalaisille, mutta toimii hyvin mausteena asuun”, Karjalainen opastaa.

”Tämän hetken suosituimmat värit ovat kuitenkin luonnonvärejä, niitä löytyy meiltäkin paljon, kun katsoo hyllyjämme, näkyy paljon mustaa ja ruskeaa”, Karjalainen kertoo.

Tänä keväänä on Karjalaisen mukaan myyty eniten juuri mustia ja tummanruskeita isoja muovipokia.

Puupää

Erilaisilla materiaaleilla on leikitty aurinkolaseissa rohkeasti aikaisempina vuosina. Sangoissa on nähty niin puuta kuin härännahkaakin. Viime vuonna muun muassa Alexander McQueenillä oli puusankaiset aurinkolasit mallistossaan. Tänä kesänä puu ei kuitenkaan ole kovin vahva trendi Karjalaisen mukaan.

”Sankojen materiaaleissa ei sinällään ole kauheasti uutta tänä kesänä. Viime vuonna oli paljon puuta, mutta luultavasti se ei kestoltaan ole ollut niin hyvä, kun puuta on tänä vuonna näkynyt laseissa vähemmän”, Karjalainen miettii.

”Eläinkuosit sen sijaan ovat tänä kesänä taas vahvasti esillä”, hän lisää.

D&GTäydellistä paria ei ole

”Yleisaurinkolaseja ei ole, jokaisella tulisi olla useammat lasit. Samoja laseja ei voi käyttää autoa ajaessa, sekä veneillessä. Ajaessa lasit eivät saa olla liian tummat, jotta niiden läpi näkee jotakin ja vesillä taas ne voivat olla hyvinkin tummat. Mitä suojaavammat lasit esimerkiksi veneillessä, sen parempi”, Karjalainen opastaa.

Hyviin laseihin kannattaa Karjalaisen mukaan panostaa, koska niihin löytyy helposti varaosia ja niissä on vakuutus voimassa. Hyvien merkkiaurinkolasien hintahaarukka vaihtelee 90–400 euron välimaastossa, mutta kuulemma 250 euroa on se keskihintainen, hyvien merkkiaurinkolasien hinta.

”Terassilasit ovat ne lasit, jotka voivat olla veikeämpiä kuin normaalikäyttöön tarkoitetut lasit”, Karjalainen lisää loppuun.

-Hanna Johnson

X