Muoti

Tämä suomalaisten rakastama housumalli on nyt supermuodikas

Caprit ovat housut, joihin monella on rakkaus-vihasuhde. Nyt caprit ovat palanneet takaisin housumuotiin – näin ne puetaan ylle 2020-luvulla.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Instagram, iStock

Caprihousut ovat taas muodissa.

Caprit ovat housut, joihin monella on rakkaus-vihasuhde. Nyt caprit ovat palanneet takaisin housumuotiin – näin ne puetaan ylle 2020-luvulla.

Jos tämän hetken housumuodista pitäisi nostaa esiin yksi vaate, se olisi caprit. Kyllä, luit oikein, caprit. Moni muistaa caprihousut parinkymmenen vuoden takaa nollarimuodin kulmakivenä. Caprit ovat kuitenkin näkyneet naisten muodissa aina noin 1950-luvulta lähtien.  

Nyt caprit ovat taas muodikkaammat kuin koskaan. Mikä tekee caprihousuista trendikkäät 2020-luvulla?

– Luulen, että tässä ei ole mitään sen kummempaa kuin se, että muoti kiertää sykleissä. 2000-luvun alku on taas muodissa, ja sieltä tulee luultavasti muitakin asioita pikkuhiljaa, kertoo stylisti Sofia Oksanen.

– Caprien trendikkyys on toisaalta jatkumoa sille, että kaikenlaiset urheiluvaatteet ovat olleet todella pitkään katumuodissa. Viime ja toissa kesänä kaikilla oli pyöräilyhousut. Nyt ne ovat vain hieman pidemmät, hän jatkaa.

Lue myös: Elli, 29, ei ole ostanut vaatteita yli vuoteen – kokeilulla on ollut yllättävä seuraus

Tällaisia capreja suositaan nyt: ”Kuin pyöräilyhousut”

Caprien etuna on se, että ne ovat erittäin käytännönläheiset housut. Kuten ysärillä ja 2000-luvun alussa, caprit saavat olla nytkin tyköistuvat. Ne ovat tavallaan kuin pitkät pyöräilyhousut tai lyhyet legginsit, Oksanen kertoo.

Caprit ovat myös siitä kätevät, että housut soveltuvat monenlaiseen tyyliin.

– Kun yhdistää caprit ja tank topin sekä lenkkarit tai sandaalit, asu on astetta rennompi, Oksanen neuvoo.

Tässä asussa muotivaikuttaja Janne Aunan on yhdistänyt tyköistuvat, mustat caprit varvastossuihin.

Uutta ilmettä capreihin saa kontrastin avulla.

– Kontrastia voi luoda muodoilla ja volyymeilla. Jos on tiukka ja kapea alaosa, niin sitten pukisin vähän isomman yläosan.

Vaikuttaja Grece Chanem on pukenut ruudullisten caprien kanssa keltaisen, väljän paidan.

Mediapersoona Sabina Särkän capri-tyyliä täydentää reilunkokoinen nahkatakki ja lenkkarit.

Caprihousut – stylistin vinkit caprien pukemiseen

Oikein puettuna caprihousut ovat myös juhlavat, ja sporttisissa capreissa voi lähteä hyvin esimerkiksi konttorille. Oksanen pukisi caprihousut silloin näin:

– Yhdistäisin esimerkiksi ison siistin valkoisen kauluspaidan tai ylisuuren bleiserin capreihin. Siihen lisäksi vaikka ballerinat ja kivat kultakorvikset. Se on tosi tyylikäs asu.

Caprihousut ja bleiseri ovat varma asuvalinta. Kaveriksi voi valita esimerkiksi mustat ballerinat, kuten alla olevassa muotibloggaaja Megan Ellabyn tyylissä näkyy.

Lue myös Kotiliesi.fi: Heidi ompeli appiukon housuista korsetin – katso kekseliäät ideat kierrätysompeluun

Entä, mitä stylisti ei pukisi ylle caprihousujen kanssa?

– Välttäisin nilkkasukkia, Oksanen vinkkaa.

Väriä asuun voi tuoda kenkävalinnalla. Esimerkiksi punaiset korkokengät sopivat hyvin yhteen sinisten caprihousujen kanssa. Tyylivaikuttaja Chlo Davie näyttää mallia:

X