Lifestyle

Helsingin second hand -helmet

Teksti: Anna.fi

Vintage - Kaunis VeeraJos haluat omaperäistä ja persoonallista tyyliä, tule tutustumaan Helsingin second hand-liikkeisiin! Esittelemme sinulle parhaimmat paikat. Ihanaa vintage-muotia tarjolla kuvagalleriassa!

Mikä vintage?

Ystäväni osti aivan ihanan vintage-mekon. Olihan se edelleen tyyris, muttei mitään verrattuna uuden design-leningin hintoihin. Parasta mekossa kuitenkin on, ettei tulevissa kesäjuhlissa kenelläkään muulla takuuvarmasti ole samanlaista.

Ai mikä vintage? Vintage on hivenen hienompi nimitys second hand -vaatteille. Vintage-sanaa käytetään myös vuosikertaviineistä puhuttaessa, joten vaatteiden kohdalla sen voisi suomentaa vuosikertavaatteena. Vintage on muotia menneiltä vuosikymmeniltä – ei siis kirppisellä myyty henkkamaukkavaate.

Maailmalla vintage-muoti on jo vanha juttu. Suomalainen suu on kuitenkin taipunut vintageen vasta viime aikoina. Ainoastaan vanhaan vaatteeseen erikoistuneita liikkeitä on Suomessa toistaiseksi hyvin vähän, mutta monet second hand -liikkeet myyvät uudemman muodin ohella aidosti vanhoja vaatteita.

Yhtä kaikki, vanhojen vaatteiden käyttämi nen ja kierrättäminen on kannattamisen arvoinen juttu. Second hand -shoppailussa yhdistyvät ekologisuus ja persoonallinen muoti.Tutustu siis rohkeasti Helsingin ihanimpiin vintage- ja second hand -putiikkeihin. Tarjolla on vaatteita aina 1800-luvun lopulta alkaen tämän päivän käytettyihin trendivaatteisiin. Ota päivä aikaa second hand -kierrokselle ja tutustu tarjontaan rauhassa. Terästä omaa tyyliäsi ja yhdistele rohkeasti uutta ja vanhaa.

Keräsimme sinulle listan Helsingin second hand –liikkeistä:

Ansa

Fleminginkatu 8
ma-pe 12–18
la 12–16

AnsaMikä Ansa?

Kahden nuoren naisen perustama Ansa-kauppa on aloittanut toimintansa joulukuussa 2005. Paljon maailmalla matkustaneet omistajat halusivat tuoda Helsinkiin samaa nuorille suunnattua second hand -tarjontaa, jota esimerkiksi Tukholmassa, Berliinissä ja Lontoossa on runsaasti.

Mitä tarjolla?

Ansassa myydään kulloiseenkin muotiin sopivia vanhoja vaatteita. Liikeidea syntyi, kun vanhaa tavaraa hamstranneet omistajat tyhjensivät omia kaappejaan, joihin oli kerääntynyt paljon ihania vaatteita ja esineitä, joita ei kuitenkaan ehtinyt käyttää. Ansassa kaikki tuotteet on huolella valittu, ja jokaisessa vaatteessa on jotain erityistä.

AnsaKenelle?

Ansassa shoppailevat erityisesti 15–35-vuotiaat muodista kiinnostuneet nuoret naiset ja miehet. Hieman vanhemmat hakevat Ansasta esimerkiksi koruja.

Erityistä

Ansassa on naisten vaatteiden ohella myös jonkin verran miesten vaatteita. Myymälän kirkkaanpunainen sisustus on tsekkaamisen arvoinen. Tyylikäs logo on omistajien ystävän opinnäytetyö.

Amado

Fredrikinkatu 25
ti-pe 11–18
la 11–15

AmadoMikä Amado?

Amado on aloittanut toimintansa vuonna 2000. Viimeiset kahdeksan kuukautta liike on ollut nykyisessä osoitteessaan Merimiehenkadulla. Vaatteet ja muoti ovat aikaisemmin elokuvan parissa työskennelleen omistajan intohimo.

Mitä tarjolla?

Amadossa on tarjolla sekä klassisia että trendivaatteita arkeen ja juhlaan. Liikkeessä myydään laadukkaita ja kunnoltaan uuden veroisia vaatteita sekä aitoja merkkilaukkuja ja -kenkiä. Puolet Amadon tarjonnasta on boutique-outletia, jossa on mm. Max Maran ja Bossin mallikappaleita. Uusia vaatteita tulee myyntiin koko ajan yksityisiltä sekä vaatevalmistajilta erityisesti Ranskasta ja Italiasta.

AmadoKenelle?

Amadossa asioivat nuoret ja nuorekkaat, tyylikkäät, laatu- ja merkkitietoiset naiset.

Erityistä

Upeat näyteikkunat, jotka ovat Euroopan suurimman somistuskiviyrityksen suunnittelemat ja turkkilaisesta marmorista valmistamat.

Kaunis Veera

Albertinkatu 10
ma-to 11–17
la 11–15

Kaunis VeeraMikä Kaunis Veera?

Kaunis Veera on perustettu vuonna 1973. Liikeidea tuli ulkomailta, jossa second hand -konsepti oli jo tuttu. Suomessa toiminta lähti liikkeelle Kauniin Veeran perustajan olohuoneesta, jonne ystävättäret kokoontuivat ja vaihtoivat keskenään kaapinperukoille jääneitä vaatteita. Liikeideaksi asti ystävät eivät kuitenkaan uskoneet second hand -ajatuksen kelpaavan. Toisin kuitenkin kävi, ja Kaunis Veera on täyttänyt 20 joitain vuosia sitten.

Mitä tarjolla?

Kauniissa Veerassa myydään laadukkaita merkkivaatteita sekä vapaa-aikaan että juhlaan. Liikkeessä myydään pääasiassa tämän päivän muotia, mutta joukossa on myös vanhoja, mielenkiintoisia löytöjä.

Kaunis VeeraKenelle?

Kauniin Veeran asiakkaita yhdistää kiinnostus vaatteisiin ja nykymuotiin. Asiakkaina on hyvin eri-ikäisiä ja -tyylisiä naisia.

Erityistä

Kaunis Veera on Helsingin vanhin second hand -liike. Valoisasta ja miellyttävästä liikkeestä löytää hieman kalliimpia merkkivaatteita kohtuulliseen hintaan.

Penny Lane Boutique

Runeberginkatu 37
ma-pe 12–17
la 12–15

Penny LaneMikä Penny Lane?

Penny Lanen omistajan kiinnostus ja vintage-vaateharrastus johti oman liikkeen perustamiseen 1990-luvun alussa.

Mitä tarjolla?

Penny Lanessa myydään sekä huolella valittua nykypäivän muotia että vanhoja vaatteita ja asusteita. Liikkeessä on upea valikoima iltapukuja ja vanhojentanssipukuja, joita voi joko ostaa tai vuokrata.

Kenelle?

Nuorten suosimassa Penny Lanessa asioivat vaate- ja muotiharrastajat, jotka ymmärtävät second hand -idean päälle.

Erityistä

Vanhan ajan fiilikseen pääsee Penny Lanen upeassa, kaksikerroksisessa liiketilassa, jonka keskellä on molempien kerrosten korkuinen pyöreä, avoin tila.

Play It Again Sam

Rauhankatu 2
ma-pe 10.30–18
la 11–15

Play it again SamMikä Play It Again Sam?

Vuonna 1987 perustetun Play It Again Samin 20-vuotisjuhlia vietetään tänä vuonna. Ajatus tyylikkään vintage-liikkeen perustamisesta syntyi ompelijaäidin kangaspakkojen keskelle syntyneen omistajan opiskellessa Kaliforniassa, jossa oli ja on edelleen upea vintage-vaatteiden tarjonta.

Mitä tarjolla?

Play It Again Samissa myydään kaikkea asustukseen ja puvustukseen liittyvää 1800-luvun lopulta 1970-luvulle. Liikkeestä löytyvät asut sekä arki- että juhlapukeutumiseen. Vaatteita tulee ympäri maailman kauppiailta ja yksityiskodeista. Liikkeen omistaja käy usein Yhdysvalloissa, jossa jopa maailmansotia seuranneilta vuosiltakin on säästynyt runsaasti kauniita vaatteita.

Kenelle?

Play It Again Samiin löytävät muotitietoiset naiset ja miehet, jotka tietävät mitä etsivät. Lisäksi asiakkaina ovat erilaiset harrastajaryhmät ja elokuva-alan ihmiset. Vintage-muoti ei kuitenkaan enää ole vain pienen porukan yksinoikeus, vaan nykyisin kauppaan löytävät tavallisemmat tallaajatkin. Pikkujoulusesongin aikana liikkeeseen suunnistavat toimistoihmiset hakemaan teemabileisiin asuja.

Play it again SamErityistä

Play It Again Samissa asiakas saa täyden palvelun. Jokaisesta asiakkaasta otetaan mitat ja liikkeen omat ompelijat muokkaavat vaatteen tismalleen asiakkaan vartalolle sopivaksi. Italiassa vaatehistoriaa opiskellut omistaja opettaa stylistiopiskelijoita eri vuosikymmenten pukeutumiseen liittyen.

Ruutu-Rouva

Fredirikinkatu 16
ti-pe 11–18
la 11–15

Ruutu RouvaMikä Ruutu-Rouva?

Vuonna 1983 toimintansa aloittaneen Ruutu-Rouvankin perustamisen taustalla on omistajan rakkaus muotiin ja innostus yrittäjyyteen.

Mitä tarjolla?

Ruutu-Rouvassa myydään viime vuosien muotia sekä vintage-vaatteita. Viime vuosisadalta on tarjolla vaatteita ja asusteita pääasiassa 1970-luvulle saakka sekä joitain yksittäisiä kasarivaatteita, kuten lepakkopuseroja ja korkealla vyötäröllä varustettuja housuja. Ruutu-Rouvassa on myös hyvä valikoima käytettyjä turkiksia.

Kenelle?

Ruutu rouvaRuutu-Rouvaan löytävät vaateharrastajat peruskoululaisesta eläkeläisrouviin.

Erityistä

Ruutu-Rouvassa myydään arki- ja juhlavaatteiden ohella myös kansallispukuja. Ruutu-Rouvaan löytäneet japanilaisturistit ihmettelivät, onko kyseessä Jarkko Ruudun kauppa.

Anne Slåen

X