Lifestyle

Houkuttava ja koukuttava muotiblogi – Viisi kysymystä bloggareille

Teksti: Anne

Muotiblogien ihmeellinen maailma viehättää minua ja montaa muutakin elliä. Blogi antaa muodin ystävälle mahdollisuuden ilmaista itseään ja tavoittaa moninaista lukijakuntaa. Lukijat puolestaan pääsevät kurkistamaan muotifriikin elämään ja jakamaan vaateajatuksiaan. Lue millaisin ajatuksin muun muassa Honey Junkie ja Nelliina lähtevät kevääseen, mistä he muotitietämyksensä ammentavat ja kenen he toivoisivat lukevan blogiaan!

Kevätmuodin kurkistellessa näyteikkunoista on hyvä aika tutustua muutamaan suosittuun muotiblogiin. Ellit esittivät nämä kysymykset kuudelle bloggarille:

1. Miten ja milloin innostuit pitämään muotiblogia? Mistä ammennat tietämyksesi ja näkemyksesi muodista?
2. Mikä on tämän kevään muodin must-juttu? Minkä vaatteen tai asusteen voi jo jättää kaapin perukoille?
3. Mistä hassusta tai oudosta vaatteisiin ja muotiin liittyvästä tavasta et luopuisi?
4. Jos olisit a) eläin, b) kasvi ja c) auto, mikä olisit ja miksi?
5. Jos saisit valita kenet tahansa, kenen toivoisit lukevan blogiasi?

Anna-Maria – Fashion Flux

1. Seurasin jonkin verran suomalaisia ja ulkomaailaisia blogeja ja tajusin siinä olevan aivan minun näköinen juttuni. Tutustuttuani muotiblogien maailmaan yhä enemmän huomasin, että minun tyylisiäni bloggaajia ei ole kovin montaa blogipiireissä. Koin, että minulla on jotakin uutta, erilaista annettavaa blogiskenelle. Olen aina rakastanut vaatteita ja shoppailua, muotiblogien myötä rakkaalle vaateharrastukselleni löytyi uusi kanava, jossa saan ilmaista itseäni ja keskustella muiden samanhenkisten kanssa muodista. Muotiblogi on minulle kuin päiväkirja, jossa tarinaa kerrotaan asujen muodossa.
 
Aloitin itse muotibloggaamisen syksyllä 2007, poukkoilin tuolloin englanninkielisen Fashion Victim -blogin ja suomenkielisen Pikkumusta-blogin välillä. Päätin kuitenkin kesäkuussa 2008, että rupean kirjoittaman vain yhtä blogia ja englanniksi. Silloin syntyi nykyinen blogini eli Fashion Flux.

Näkemykseni muotiin pohjautuu hyvin pitkälti skandinaaviseen minimalismiin höystettynä tummanpuhuvalla rokkivivahteella. Maailman muoti, musiikki, katumuoti, muotiblogit ja -lehdet toimivat useimmiten inspiraation lähteinä. Olen minimalistinen esteetikko, joka etsii kaunista mutta yksinkertaista ylleen.

2. Tämän kevään ehdoton must juttu ovat kloriittivärjätyt ja revityt farkut yhdistettynä niitteihin (vyöt, rannekkeet, sandaalit), löysään paitaan sekä olkatoppaukselliseen bleiseriin (kts. Balmainin kevät/kesä 2009). Kaapin perukoille jättäisin tavalliset mustat legginsit, ne ovat aivan mielikuvituksettomuudessaan liian helppo valinta ja jo pahasti menneen talven lumia.

3. En tietenkään halua luopua muotibloggailusta ja omien asujen kuvaamisesta, mikä sinänsä saattaa tuntua toisten mielestä hassulta ja turhamaiselta harrastukselta. En myöskään koskaan voisi luopua luksusvaatemallistojen selailusta netissä ja lehdistä. Haaveilemisestakin voi inspiroitua ja yrittää luoda samantyyppisen asukokonaisuuden oman vaatekaapin resursseista.

4. Olisin kissa, kukka ja Mini Cooper
a) En ole mikään erityinen kissaihminen, mutta kissat ovat salaperäisiä, itsenäisiä ja hienostuneita. Minulla on kuulemma hyvin kissamaiset tavat ja silmät.
b) Kukissa on väriloistoa ja herkkyyttä. Kukkalajeista olisin joko kielo tai orvokki, ne kun ovat yksinkertaisuudessaan kauniita.
c) Olen city-ihminen, joten autona olisin myös kaikkialle mahtuva city-auto. Pienestä ja näppärästä koosta huolimatta löytyisi minusta kuitenkin potkua ja pippurisuutta selvitä vaativammistakin tilanteista. Vaikka Mini onkin pieni, se kuitenkin erottuu aina joukosta. Tämä pätee myös minun tyyliini, haluan rikkoa rajoja ja erottua massasta. Olisin ehdottomasti sellainen musta mini, jossa on valkoinen katto.

5. Tällä hetkellä varmaankin Ellen Style Editorin Kate Lanphearin, mutta olisi aivan mahtavaa jos joku muotisuunnittelija innostuisi ja inspiroituisi tyylistäni.

Aurora – Auroran henkarit

1. Ystäväni kannusti minua perustamaan blogin, koska minussa on aina ollut vähän muotifriikin vikaa. Olen aloittanut blogini huhtikuussa 2008. Ideoita pukeutumiseen saan lähinnä katumuodista, muista muotiblogeista ja lehdistä.

2. Tänä keväänä kaapissa on hyvä olla revityt farkut tai/ja kloriittikäsitellyt farkut sekä jokin paljetti- tai niittikoristeltu vaatekappale. Nahkaiset vaatteet pitävät pintansa takkien, housujen ja jopa paitojen muodossa. Jokakeväisiin pastelliväreihin sekä purjehtija-tyyliseen muotiin voi myös luottaa. Kaapin perälle voisi kevätvaatteista jättää vaikkapa caprit.

3. Minulla ei juurikaan ole mitään hassuja tapoja liittyen muotiin tai vaatteisiin, mutta sanotaan nyt, että järjestelen kauneimmat ja trendikkäimmät korkokenkäparini aina eteiseen riviin niin, että korkojen korkeus on suorassa linjassa korkeimmasta matalimpaan. Näitä pareja on korkeintaan kuusi, eli jos riviin tulee yksi kaunis pari lisää, niin yhden on vastaavasti väistyttävä…

4. a) Olisin kissa. Lempparieläimeni on kissa.
b) Kasvina haluaisin olla liljankukka, koska se on mielestäni esteettisin kasvi.
c) Autona olisin Mini Cooper, koska se on pieni ja moderni, unelma-autoni!

5. En osaa nimetä ketään tiettyä henkilöä, vaan toivoisin erilaisten ihmisten lukevan blogiani, vaikka minun tyylini ei aina omaa silmää miellyttäisikään. Itse ammennan tyyliini vaikutteita hyvinkin erilaisten pukeutujien tyyleistä ja siksi luen esimerkiksi paljon erityylisiä blogeja.

Honey Junkie – Paras aika vuodesta

1. Blogi syntyi spontaanisti ystävän ehdotuksesta puolitoista vuotta sitten. En ole muodin asiantuntija, vaan utelias löytöretkeilijä. Kaikki kiinnostava ei tapahdu catwalkilla, inspiroidun niin katumuodista kuin musiikista ja populaarikulttuurista.

2. Pitkään jatkuneen tunikakauden jälkeen farkut näyttävät jälleen vastustamattomilta! Rennosti revityt pillifarkut näyttävät hyvältä niin t-paidan kuin mustan jakun ja korkonilkkureiden seurassa. Kaappiin ei kannata jättää mitään mistä tykkää, oman tyylin säilyttäminen on paljon tyylikkäämpää kuin orjallinen trendien seuraaminen.

3. Oikeassa ranteessani on oltava aina jotain. Useimmiten siinä on rannerengas tai röykkiöllinen ketjuja, jos ei muuta niin musta hiuslenkki – tunnen oloni muuten alastomaksi. Rannekoruista onkin tullut puolivahingossa rakkaimmat asusteeni.

4. a) Mäyräkoira, itsepäinen mutta ystävällinen
b) Kasvi on parasta jättää väliin, koska tapan ne pelkällä läsnäolollani
c) 20 vuotta vanha Jeep Wrangler, vähän epäkäytännöllinen mutta persoonallinen.

5. Kyllä se taitaa olla niin, että lukijat valitsevat minut eikä toisinpäin!

Minttu – Go 4 it vol. 2

1. Aika tasan tarkkaan pari vuotta sitten päätin alkaa harjoitella suomen kielen kirjoittamista ja aloitin blogin. Tarkoitus oli myös, että Suomessa asuvat vanhat kaverit ja sukulaiset saisivat samalla lueskella meidän kuulumisiamme täältä Tukholmasta.

2. Maskuliinisten ja feminiinisten linjojen yhdistely, jakut ja bf-bleiserit, korkeat korot ja platformit. Mekkojen ja hameiden pitkän valtakauden jälkeen uskon housujen paluuseen – vajaamittaiset haaremihousut niille, jotka yhä haluavat esitellä sääriään.

Kaapin perukoille voi jättää turkit ja muut karvat ainakin ensi syksyyn asti. Vaaleanpunaiset velour-verkkarit kannattaa heivata mäkeen kokonaan.

3. Olipas vaikea kysymys!! No minulla on tapana selata paksut muotilehdet ensin tosi nopeasti läpi ja vasta sitten alan lukea juttuja ja syventyä kuviin.

4. a) Kissa, koska olen jo Crazy Catwoman.
b) Varmaan joku hyötykasvi, josta on iloa muillekin – vastaan ananas!
c) Auto??? Öh, ehkäpä joku limited edition -pintakuvioinnilla varusteltu eko-auto. En kyllä juuri perusta autoista.

5. Toivoisin, että tavalliset suomalaiset aikuiset naiset löytäisivät blogini ja saisivat siitä iloa ja nautintoa!

Nelliina – Nelliinan vaatehuone

1. Olen aina tehnyt paljon käsitöitä ja ommellut itselleni vaatteita. Aluksi minun olikin tarkoitus perustaa käsityöblogi, mutta kirjoitettavaa ei olisi tältä saralta riittänyt tarpeeksi, halusin kuitenkin usein päivittyvän blogin. Laajensin alueen sitten heti alkuunsa koskemaan muotia ja koko ulkonäköä meikkauksesta hiuksiin asti. Olen lähes lapsellisen innostunut kaikesta pukeutumiseen liittyvästä, joten motivaatiota ja inspiraatiota muotiblogin pitämiseen ei juuri tarvitse etsiä. En tosin voi kutsua itseäni varsinaisesti kovin muotitietoiseksi, ainoastaan innostuneeksi harrastajaksi, joten todennäköisesti oikeampi nimitys blogilleni olisi tyyliblogi. Oikeastaan varsinainen muotitietoni on kasvanut vasta muita blogeja seuraamalla, Suomessa on todella monta aidosti muodikasta ja mahtavaa blogia joista saa viime hetken IN-vinkit reaaliajassa.

2. Omalla kohdallani aion kokeilla pitkästä aikaa pastellivärejä. Löysin Tukholmasta ostosreissullani aivan täydellisen hennon pastellivaaleanpunaisen pallohameen, joka tulee varmasti viihtymään ylläni monen monituista kertaa.

Mielestäni mitään ei ole syytä jättää kaapin perukoille, jos se omaan tyyliin istuu. Tärkeämpää on korostaa oman vartalon hyviä puolia, kuin miettiä mikä on tällä hetkellä in.

3. Kerään aina kirpputoreilta mukaani lastenvaatteita, mitä ehkä joku saattaisi pitää kummallisena koska lapsia ei ole. Lastenvaatteissa on aivan ihania kuoseja ja erikoisia ideoita tuunauksia varten, kaikista hienoimmat ompeluni ovat ehdottomasti muokkauksia tyttöjen mekoista.

4. Ihana kysymys! a) Olisin eläin, ehdottomasti merikotka. Komea lintu varustettuna tyylikkäällä mustavalkoisella univormulla ei olisi koskaan pois muodista. Lisäksi rakastan korkeita paikkoja ja merinäköalaa, joten kotkanpesä voisi olla aika ideaali asumus. Ja suojelukohteena oleminen takaisi toivottavasti perherauhan ja yksityisyyden. 😉
b) Kissankello. Lapsena vartin koulumatkani saattoi venyä kolmeen tuntiin kun jäin ihmettelemään tienvarsille kissankelloja ja rentukoita. Olin täysin vakuuttunut että isona minusta tulee kasvienkeräilijä. Edelleen kissankellot saavat minut pysähtymään.
c) Automiehen tyttärenä minulla on aina ollut hyvin selkeät mielipiteet autoista. Olisin ehdottomasti 60-luvun Mustang, tummanvihreäksi maalattu kaunotar valkoisilla vauhtiraidoilla. Olen vauhdikas persoona, joten auton pitää kuvastaa luonnetta.

5. Suomalainen kenkäsuunnittelija Minna Parikka olisi aika kova juttu. Haluaisin hänen tietävän kuinka paljon arvostan hänen suunnittelytyötään ja kenkien täydellistä istuvuutta juuri minun jalkaani.

Sugar Kane – (swim)suit issues

1. Aloitin blogini loppukesällä 2007 luettuani muutaman vuorokauden intensiivisesti  lähinnä ulkomaisia blogeja. Olen harrastanut muotia ja tyyliasioita parikymmentä vuotta, suunnitellut omia vaatteita, kiertänyt kirpputoreja, lukenut valtavasti muotilehtiä. Toisaalta ”oma tyylini” oli ollut vuosia vähän hukassa, ja nyt halusin uudestaan löytää sen. Muotiblogi tuntui hyvältä väylältä kommunikoida ajatuksiani tyylistä, intoilla tyyliesikuvistani ja muutenkin filosofoida tyylistä. Etenkin kun arkielämän kaveripiiri ei ollut asioista aivan niin kiinnostunut.

Pitkäaikaisen harrastamisen ansiosta tiedän vanhastaan paljon muodin historiasta ja ymmärrän suuntauksia. Inspiraatiota ammennan uusista ja vanhoista muotilehdistä (ikisuosikkini on brittiläinen i-D), lempisuunnittelijoideni näytöskuvista sekä tietenkin toisista muotiblogeista, joista ehdoton inspiraation lähde asuyhdistelyihin ja DIY-juttuihin on englantilainen Kingdom of Style. Oma tyylihistoriani ja popkulttuuritykkäämiseni ovat sellaisia, joiden haluan näkyvän pukeutumisessani, kuuskytluvusta grungeen.

2. Kengät, joissa on omituiset mutta kauniit korot, kuten omat Ril’s -kaunokaiseni. Myös korostettuhartiainen, lyhyt jakku on tärkeä – oma 30 vuotta vanha Perry Ellis -jakkuni pääsee jälleen kovaan käyttöön.

En oikein pidä pukeutumisneuvojen antamisesta tai yksittäisten vaatteiden luokittelemisesta passéksi. Suosittelen mieluummin katsomaan vaatekaappiin unohtuneita juttuja uudella silmällä ja kokeilemaan uudenlaisia yhdistelmiä. Ja ehkä nuorten naisten tunika-leggings-univormun tilalle voisi kehitellä jo jotain muuta.

3. En tiedä, onko siinä mitään hassua, mutta harrastan iltakaudet oman kaappini kaivelua ja erilaisten mahdollisten yhdistelmien sovittelua – ja kuvaamista blogiini. Toivottavasti en koskaan luovu intohimoisesta asenteestani muotiin.

4. Voi apua. Olisin a) esteettisistä syistä hevonen, b) vaahtera, joka on parhaimmillaan syksyllä, ja c) kunnostettu vaihteeton polkupyörä.

5. Toivotan tervetulleiksi kaikki pukeutumisesta kiinnostuneet, popkulttuurista intoilevat ihmiset. Hauskaa olisi, jos lukemaan eksyisi muotilehtien toimituskuntaa – minulla olisi silläkin kentällä niin paljon sanottavaa! 🙂

Lue lisää:
Auroran henkarit
Fashion Flux
Go 4 it vol. 2
Nelliinan vaatehuone
Paras aika vuodesta
(swim)suit issues

Seuraatko muotiblogeja?

Katso tilanne vastaamatta

X